Değerli Öğretmenler, Anne ve Babalar;

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Okulun açılmasına sayılı günler kala anne babaların sık sık sorduğu bir soru var. Sizce en iyi test kitabı hangisi yada test için en iyi yayınevi hangisi? Değerli üyelerimiz, anne babaların bu soruları sormasını gayet doğal bir durum olarak görmekteyim. Çünkü çocuklarımızın geleceği için testler önemli görülmekte yada teste dayalı sınavlarla çocuklarımızın geleceği tayin edilmektedir. Anne babalarda haklı olarak çocuklarının geleceğini düşünmektedirler.
Ancak çocuklarımızın geleceği için gözden kaçırdığımız bazı noktaların olduğunu düşünüyorum. Belki bu yazdıklarıma çok kızacak veya beni çok eleştirecek insanlar olabilir. Ama ben yine yazacağım. Değerli grup üyelerimiz biz iyi test çözen bireyler yetiştirmek için elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz ama 21. Yüzyıl için istenen bireyleri yetiştirebiliyor muyuz? Okuduğum kitaplar, makaleler, bireysel gözlemlerim vs sonucunda görülen bir şey var ki oda 21. Yy için gerekli beceriler için yeterli çalışmalar yapamıyoruz. Geçen gün kısaca paylaşmıştım. Geleceğin bireylerinde olması gereken yetkinlikler arasında yaratıcılık ve inovasyon, eleştirel düşünme, problem çözme, enformasyon gibi yetkinlikler önemli bir yer tutmaktadır.
Bu noktada anne babalara ve biz eğitimcilere şu soruları sorarsam haksızlık etmiş olur muyum? En iyi test kitaplarını arayıp iyi test çözen bireyler yetiştirmek için gösterdiğimiz çaba kadar üst düzey düşünme becerileri ve gerekli yetkinlikler için çaba gösteriyor muyuz? Çocuklarımıza bol bol test çözdürmenin peşindeyken üst düzey düşünme becerilerini geliştirmeleri için zaman ayırıyor muyuz?
Tabiî ki çocuklarımızın sınavlarda iyi puanlar alıp en iyi okullarda okumalarını istiyoruz. Ancak üst düzey düşünme becerilerine sahip çocukların sınavlarda da başarılı olacaklarını söylesem çok mu iddialı konuşmuş olurum? Sanırım artık çocuklarımız sadece bilmeyi değil üst düzey düşünme becerilerine sahip olmayı da hak ediyor. Ne dersiniz?

Alıntı: Halil BOLAT Eğitim Uzmanı
ÜZYEP Grubu Yöneticisi

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Threads beğeni satın al

backlink Spor haberleri fen bilimleri vozol 10000 Likit

Bosna Hersekde Üniversite Okumak