Daha İyi Bir Öğretmen Olmak İster misiniz?

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Her yıl bir eğitimci olarak başıma yeni bir şey geliyor ve beş yıl için bu aşılmaz bir süreç ölçeğiydi. Bu kısmen benim kontrolümde olanları ve olmayanları görmeye başlamanın bir yanıtıydı. Arasındaki sekans görmek için bu şeyin  ve o yerde olan  bu öğrenci hızlı bir şekilde tüm açıkladı.

Tüm yıl öğrencilerimle birlikte çalıştım, onları gevşetmek ve uyandırmak için çalıştım; onlara çevik ve duyarlı olmalarını sağlamak ve görevlerinde, amaçlarını, teknolojilerini ve yerlerini düşündüklerinde öğrenmelerinde yanal olarak hareket edebilmek. Önce kendi içlerine bakmak ve oradan dışarı doğru hareket etmek.

Günlük olarak, içgüdülerimi planlamak ve kontrol etmek ve neden olmak için savaştım ve içgüdülerini 'bitmemiş', kayıtsız ve uyumlu hale getirdim. Suda öldüğümüzü düşündüğüm zamanlar vardı, ancak birkaç ay önce cevap vermeye başladılar ve sadece son birkaç hafta içinde onları kovalayabileceğimden daha hızlı bir şekilde fikirler ve projeler arasında dolaşmaya başladılar.

Tam olarak istediğim bu.

 
Pek çok kez neredeyse istifa ediyorum. Kültürü, okuryazarlığı, teknolojiyi, kendimi Minecraft, Justin Bieber ve 'vizyonum' ile sarsmayan her şeyi suçladım. Ama her zaman büyüyordu - göremedim çünkü doğru yere bakmıyordum.

Bir öğretmen olarak, çoraplarını çalan bir strateji, teknoloji veya öğrenme modeli ile karşılaşabilirsiniz, sadece bir şans vermek ve sonuçlara kapılmak için. Çok iyi bir fikrin var olabilir.

Ama aynı zamanda, öğrencilerinize o kadar alışkın olduğunuzu, söylediklerinizin çılgın bir konuşma gibi göründüğünü de öğretiyor olabilirsiniz. Daha akılda kalmanızı isteyen bir 'veri ekibine' öğrettiğiniz - tıpkı onlar gibi öğretmek. Akıntıya karşı bütün bir balık okuluna liderlik etmeye çalışıyorsunuz, ki bu gerçek bir iş.

Kayıplarınızı ne zaman keseceğinizi ve ne zaman çıkaracağınızı bilmek için kendinize güvenin.

Birincisi, işler güneye gittiğinde entegrasyondan bir süre sonra daima bir uygulama diploması vardır. Neyi başarmaya çalışıyorsanız, büyük olasılıkla bu “harika yeni şeyi” tam olarak anlamıyorsunuzdur. Bunun anlamı muhtemelen beceriksizce açıklamanız, verimsiz kullanmanız ve işler ters gittiğinde sorunların nasıl giderileceğinden emin olmamanızdır.

Öğrencileriniz gibi, zamana da ihtiyacınız var.

Bir baskı döneminde, haritalar, PLC'ler ve pacing kılavuzları, tüm cevapları alamadığınız için kendinizi bağışlayın. İşi öğrenmek için. Bir öğrencinin neden mücadele ettiğini tam olarak açıklayamadığım için. Bu, “hesap verebilirlik” için mazeret değil, aksine öğretim ve öğrenme sürecini, öğrencilerin ve standartların bilimsel çarpışmasından daha büyük bir şey olarak onurlandırıyor.

Bir bahane yerine, sabır sizi aşırı tepki vermekten alıkoyabilir. Bir şey kendini gösterip göstermediğini görmek için sizi değerlendirme tasarımına veya değerlendirme sonuçlarına biraz daha uzun süre oturmaya zorlayabilir. Hiç kimsenin kazanamadığı ve yorgunluktan çılgınca paniklenmiş öğretmen moduna geçmesi ve yaratıcı düşüncenizi kapatması stresi önleyebilir.

Eğitimin tümü, kendi iradesini sınıfınıza sokmaya çalışıyor gibi görünebilir. İtmesine izin ver.

 
Hem yaratıcı hem de bilimsel olan bir işin var. İnsan ve teknoloji tabanlı. Acele edilemeyecek iki beyin.

Ne de olsa bir şeyleri büyütüyorsun.

Resim özelliği flickr kullanıcı adselwood ; Hasta Öğretiminde Bilgelik; Daha İyi Bir Öğretmen Olmak İstermisiniz? Yavaşlamaya çalış

https://www.teachthought.com/pedagogy/the-wisdom-of-patient-teaching/

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Threads beğeni satın al

backlink Spor haberleri fen bilimleri vozol 10000 Likit

Bosna Hersekde Üniversite Okumak