Cumhurbaşkanı Erdoğan Okulların Açılma Tarihini Açıkladı. Okulların Açılma Tarihi Belli Oldu

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın başkanlığında gerçekelştirilen kabine toplantısı sonrası Erdoğan'dan gündeme dair önemli açıklamalar geldi. Milyonlarca veli ve öğretmenin merak ettiği okullar ne zaman açılacak sorusu netlik kazandı: Cumhurbaşkanı Erdoğan Eylül ayından önce okulların açılması söz konusu olmadığının altını çizdi

Ülkemizde Suriye’de Libya’da ve dünyanın başka yerlerinde şu günlerde bile masum kanı akıtmaktan çekinmeyen teröristler kahrolsun diyorum. Pusu kurarak kanlarını dökenleri asla unutmayacağız. Siyasette kurdukları ittifakı sahada devlete, kamu görevlilerine mazlumlara saldırmak üzere genişletenleri milletimiz hesabını sandıkta görecektir. Gizli açık ittifaklar içerisine girenlerin yakasından milletimizin eli eksik olmayacaktır. Milletvekili pazarı kurmaktan terör ile ittifaka her türlü kepazeliği sergileyip üzerini demokrasi kılıfıyla örtmeye çalışanlar için yolun sonu görünmüştür.


Türkiye önümüzdeki dönemlerde sadece salgını yenmekle kalmayıp aynı zamanda bu hastalıklı siyasetin temsilcilerinden de kurtulacaktır. Kalkınma yolculuğumuzun gelecek nesillere tek vatan tek devlet temeli üzerinde yükselen bir Türkiye bırakmakta ısrarlıyız. 65 yaş üstü vatandaşlarımızın başta olmak üzere milletimize hizmet eden vefa sosyal destek gruplarına şahsım adına teşekkür ediyorum.


Kabine toplantımızın en önemli konusu koronavirüsle ilgili gelişmelerdi. Türkiye’nin fiziki mesafeye riayet sağlık sistemin güçlü tutma başlıkları ile topladığımız salgınla mücadele başarıyla sürüyor. Küresel düzeyde etkili olan salgının ortadan kalkması sorunun dünyada çözümü ile mümkündür. Ne ülkemizde ne de dünyada artık hiçbir şey birkaç ay öncesi gibi olmayacaktır.


Sosyal hayatın her alanında 1,5- 2 metre fiziki mesafe göstermeye özen göstereceğiz. Dezenfektan ürünlerin sıkça kullanacağız. Maske mesafe ve temizlik üçlüsü artık hayatımızın vazgeçilmez parçası haline gelecektir. Zorunlu olmadıkça dışarı çıkmamak çok önemlidir.  Hizmete açtığımız hastanelerle sağlık altyapımız daha da güçlendireceğiz. Başakşehir'deki şehir hastanesinin tamamını perşembe günü Japonya Başbakanı Sayın Abe ile birlikte hizmete açıyoruz. Hizmete açtığımız, açmak üzere olduğumuz yeni hastanelerle istihdam ettiğimiz personellerle sağlık altyapımızı daha da güçlendiriyoruz. Bu hastanemizin adını Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi olarak belirledik.


 Son iki ayda elde ettiğimiz tecrübeler sayesinde salgına karşı tedavi konusunda ciddi bir birikime sahip olduk. Hasta ölüm oranının düşüşlüğü hastalığın yayılma hızını kontrol atlına alma sistemimiz takdir ile takip ediliyor.


Çizgiyi aşağı yönlü sürdürmemiz gerekiyor. Bunu başarmak 83 milyon olarak bizim elimizdedir. Normalleşme takviminin sürmesi ancak vaka sayısının çok daha aşağıya inerek sıfırlanmasıyla mümkündür. Olumsuz gelişmeler olursa tedbirleri yeniden uygulamak durumda kalabiliriz. Normalleşme takvimini adım adım hayata geçiriyoruz.  


Çay hasadının sıkıntısız gerçekleşmesini sağlayacağız. Her hususta vatandaşlarımıza kolaylık gösterip destek veriyoruz. Üretimi canlandırmak artırmak için sürekli yeni adımlar atıyoruz. Salgın döneminde alınan tedbirlerden olumsuz etkilenen vatandaşlarımızı da ihmal etmiyoruz. 5,5 milyon dar gelirli vatandaşlarımıza biner lira destek sağladık. Milletimizin yanında olduğumuzu gösterdik.  Son 2 ayda yaklaşık 10 milyon vatandaşımıza 11,5 milyar lira karşılıksız nakit desteği vererek bu zor günlerde milletimizin yanında olduğumuzu gösterdik.


BAYRAMDA SOKAĞA ÇIKMA KISITLAMASI


Tüm sektörlerde ilgili normalleşme planının hayata geçirilmesinde dikkat edilmesi gereken hususlar yayımlandı. Aynı anda içeride bulunabilecek kapasite bilgisi afişleri asılacaktır. Arefe gününden bayramın son gününe kadar 23-24-25-26 Mayıs tarihlerinde 81 ilimizin tamamında sokağa çıkma kısıtlaması uygulanacaktır. Bayramdan sonra bu tür sınırlamalara ihtiyacımızın olmayacağını umuyorum. 14:00-20:00 arasında 65 yaş üstü vatandaşlarımız sokaklara çıkabilecekler. Bu hafta çarşamba ve cuma günleri gençlerimizle ilgili esnetme uygulaması yine devam edecek


15 İLDE SEYAHAT KISITLAMASI 


15 ilimizin için geçerli olan şehirlerarası seyahat kısıtlaması 15 gün uzatılmıştır.


CAMİLER 29 MAYIS'TA AÇILIYOR


29 Mayıs Cuma günü cuma namazıyla birlikte şartları uygun camilerden başlayarak camilerimizi ibadete açıyoruz. Cemaatle namazı yine kurallar içinde ifa edeceğiz. Bir süre camilerimizde sadece öğlen ve ikindi vakitlerde cemaat ile namaz kılınacak.


EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI


Yeni eğitim öğretim yılı önümüzdeki eylül ayında başlayacaktır.


Açık cezaevlerinde olup da salgın sebebiyle izne gönderilmiş bulunan 60 bin mahkumun mayıs sonunda dolan izin süreleri 2 ay süreyle uzatılmıştır.


Haziran ayında büyük ölçüde tamamlanacak normalleşme vaktimi ile eskisinden çok daha büyük atılımlara girişeceğiz. Bayramdan sonra inşallah DSİ'nin ülkemizin birçok yerindeki barajlarının açılışlarını yapacağız. Yargı başta olmak üzere pek çok alanla ilgili reform hazırlıkları kesintisiz devam ediyor.


KARS'TAN ACI HABER


Kars’ta bir askerimiz şehit oldu. Tüm yakınlarına başsağlığı diliyorum. Yarın saat 19:19 İstiklal Marşı yayını yapılacaktır. Milletimizi balkonlardan İstiklal Marşı okumaya davet ediyoruz.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Threads beğeni satın al

backlink Spor haberleri fen bilimleri vozol 10000 Likit

Bosna Hersekde Üniversite Okumak