Corona Virüsü Tatilinde Öğretmenlere Ek Ders Ödenecek mİ?

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Öğretmenelrin merak ettiği corona virüsü tatilinde ek ders ödenecek mi? Yönetmelik ek derse ilişkin neler diyor? 16 Mart'tan itibaren öğretmenlerde tıpkı öğrenciler gibi okulda değil evde olacaklar

Peki bu tatil süresinde öğretmenlerin ek dersleri ne olacak? corona virüsü tatilinde öğretmenler ek ders alacaklar mı?

İşte Yönetmeliğe göre öğretmenlerin ek derslerine ilişkin yapılan açıklamalar

Kamu Görevlileri Hakem Kurulunun 29.05.2012 tarihli ve 2012/1 sayılı Kararının “Eğitim, Öğretim Ve Bilim Hizmet Koluna İlişkin Hükümler” bölümü “Ders görevinin yapılmış sayılacağı haller” başlıklı 24. maddesi şu şekildedir: 

(1) 01.09.2012 tarihinden geçerli olmak üzere, Milli Eğitim Bakanlığına bağlı örgün ve yaygın eğitim kurumlarında ders yılı içerisindeki iş günlerinde genel idari izinli olmaları sebebiyle eğitim ve öğretim faaliyetlerini fiilen yerine getiremeyen yönetici ve öğretmenler ile öğrencilerin çeşitli nedenlerle sınıf veya okul bütünlüğünde izinli sayılmaları sebebiyle eğitim ve öğretim faaliyetlerini fiilen yerine getiremeyen yönetici ve öğretmenler, bu sürelerde üzerlerinde bulunan aylık karşılığı ders, varsa ek ders, ders niteliğinde yönetim, hazırlık ve planlama görevlerini yapmış sayılırlar.

Bu hükümlere göre; Herhangi bir nedenle eğitime ara verilmesi kararlaştırılan il ve ilçelerde görev yapan eğitim ve öğretim faaliyetlerini fiilen yerine getiremeyen yönetici ve öğretmenler, bu sürelerde üzerlerinde bulunan aylık karşılığı ders, varsa ek ders, ders niteliğinde yönetim, hazırlık ve planlama görevlerini yapmış sayılacaklarından ek ders ücretleri tam ödenmesi gerekiyor.

Yine MEB'in bir görüş yazısında okulların tatil olması durumunda öğretmenlere nöbet ücreti hariç haftalık okuttukları ek ders, destek eğitimi, İlkokullarda Yetiştirme Programı(İYEP), Destekleme ve Yetiştirme Kursu(DYK) ücretlerinin ödenmesi gerektiği belirtilmişt..

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Threads beğeni satın al

backlink Spor haberleri fen bilimleri vozol 10000 Likit

Bosna Hersekde Üniversite Okumak