ÇOK YÜKSEK VE YÜKSEK RİSLKİ İLLERDE YÜZ YÜZE EĞİTİM

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Çok yüksek riskli ve yüksek riskli illerde, il Hıfzıssıhha Kurullarının çoğu yüz yüze eğitime devam etme kararı aldı. Ancak öğretmenlerin büyük çoğunluğu bu illerde yüzyüze eğitimin doğru olmadığı kanaati taşıyorlar.
Günlük tespit edilen vaka sayısının 40 bine yaklaşması özellikle velilerde tedirginliğe neden olduğu için öğrencilerini okula göndermemeye başladılar. Yani sınıflar boşalıyor. Bu durum eğitimi daha fazla sekteye uğratıyor. Örneğin, 30 öğrencilik bir sınıfta Pazartesi- Salı grubuna 4, Perşembe Cuma grubuna 3 öğrenci geldiğini düşünürsek sınıftaki öğrencilerin 23’ü hiç yüz yüze eğitim almamış oluyor. 
Milli Eğitim Bakanlığı, bu durumu dikkate alarak, , okula gelmeyen öğrencilerin, yüz yüze yapılan dersleri uzaktan izleyebilmesini sağlamalıdır. Bu aslında oldukça basittir. Akıllı tahtaya bağlanacak bir kamera ile öğretmenin sınıfta işlediği dersler evden izlenebilir.  
Salgın sürecinin en başından beri bunu dile getiriyorum. Az sayıda okul kendi imkanlarıyla bunu uygulamaya başladı. Keçiören Şehit Aydoğan Aydın Fen Lisesi bu okullardan biri. Sınıfa hiç öğrenci gelmese bile öğretmen sınıfına gidip dersini işliyor, öğrenciler de evden dersi izliyor. Olması gereken bu. Her sınıf için 150-200 Tl’lik bir kamera ile bu sorun çözülebilir. 
Öğrenci velileri bu şüreçte ne yapmalı? 
Çocuklarını yüzyüze eğitime göndermediği takdirde EBA Tv derslerini mutlaka izletmelidiriler. Ayrıca, öğretmenlerin işlemiş olduğu konuları takip edip, ders kitapları ve eba.gov.tr üzerinden aynı konuların öğrenimine ilişkin etkinlikleri yaptırmalıdırlar. Böylece öğrenme kayıplarını en az seviyeye indirmiş olurlar.  
Doğan CEYLAN

Bir şunu diyen bir yazı 'Çok Yüksek Riskli illerde Yüzyüze Eğitime Devem Edilmesi Kararlarını Doğru Buluyor musunuz? Kararsız Evet 20% Hayır 78%' görseli olabilir

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Threads beğeni satın al

backlink Spor haberleri fen bilimleri vozol 10000 Likit

Bosna Hersekde Üniversite Okumak