Çok Etkili Bir Öğrenme Ortamının Özellikleri Nasıl Olmalı?

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Nerede olursak, hepimiz sınıflarımızın “entelektüel olarak aktif” yerler olduğunu düşünmek isteriz. Aşamalı öğrenme  (örneğin 21. Yüzyıl Modelimiz gibi) ortamlar. Öğrenci merkezli öğrenmeye son derece etkili ve elverişli.


Ama bu ne anlama geliyor?

Gerçek şu ki, tek bir cevap yoktur, çünkü öğretme ve öğrenme tek bir olay ya da bireysel “şeyler” olarak düşünmek için gariptir. Beyaz katlarımızı giyip mikroskop altında inceleyene kadar bu bir sürü retoriktir. Merak, özgünlük, özbilgiler ve sevgi gibi soyutlamalar iğnelemek zor olacaktır.


Bu yüzden son derece etkili bir sınıfın özelliklerini bir araya getirdik. Kendinizi ölçmek için bir ölçüt olarak hareket edebilirler - bir örüntü fark ederseniz, bakın.

Oldukça Etkili Bir Öğrenme Ortamının 10 Özellikleri

1.  Öğrenciler soruları soruyorlar - iyi sorular

Bu iyi bir ima değil, tüm öğrenme sürecinin çalışması için gerçekten çok önemlidir.

Merakın rolü üzerinde çalışılmıştır (ve belki de az çalışılmış ve yeterince takdir edilmemiştir ), ancak bir öğrenci herhangi bir öğrenme faaliyeti ile çok az ve hiç doğal bir merakı olmayan, metinler, medya ve özel görevlerle anlamlı bir etkileşim kurma ihtimaline sahip olduğunu söylemektedir. kasvetli. ( 12 kolay adımda öğrenci merakını nasıl öldüreceğinizle ilgileniyor  musunuz?)

Birçok öğretmen, öğrencileri ya da dersleri başlangıçta soru sormaya zorlarlar. İçeriğin çok az anlaşılmasını yansıtan klişe soruları, öğretmenleri onları “izin vermekten” caydırabilir. Ama gerçek şu ki, eğer öğrenciler büyük sorular soramazlarsa - ilkokul kadar genç olsalar bile - bir yerlerde, bir yerlerde fişten çekilmezler.

Kaynak: https://www.teachthought.com/learning/10-characteristics-of-a-highly-effective-learning-environment/

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Threads beğeni satın al

backlink Spor haberleri fen bilimleri vozol 10000 Likit

Bosna Hersekde Üniversite Okumak