Çocuklarınıza Mutlaka Öğretmeniz Gereken Şeyler

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

10. Hem kızlara hem de erkeklere saygı duymalısınız. Onlar eşit.
Başkalarına saygı, cinsiyete bakılmaksızın aynı yaştaki diğer çocuklara saygı da dahil olmak üzere çocuğunuzun kazanması gereken önemli bir özelliktir.

9. Hata yapmaktan korkmayın.
Birinin hatalarından ders çıkarmak nadir bir yetenektir. Kendi başarısızlıklarınızdan öğrenmek de önemlidir. Çocuğunuz kaybetmekten veya hata yapmaktan korkmamalıdır.

8. Bilgi notlardan daha önemlidir.
Bazen ebeveynler, beklentilerini karşılamayan notlara oldukça kızar. Ancak, iyi bir not her zaman iyi bilgi anlamına gelmez. Çocuğunuza bilginin notlardan daha önemli olduğunu öğretmelisiniz.

7. Anne baban senin düşmanın değil. Onlardan yardım isteyebilirsiniz.
Çocuğunuzun arkadaşı olmak kolay bir mesele değildir, özellikle de kendi arkadaşları varsa. Çok ısrarcı olmayın. Güvenilir olabileceğinizi gösterin ve bağırmaktan ve uzun derslerden kaçınmaya çalışın.

6. Daima kendinizi savunmaya hazır olun.
Bazı ebeveynler öğretmenlere veya diğer insanlara bir çocuktan daha fazla saygı gösterir. Bu, gelecekteki güvensizliklerin bir nedeni ve kendini savunamama olabilir. Çocuğunuza saygının önemli olduğunu ancak kendi bakış açısını savunma yeteneğinin de gerekli olduğunu açıklayın. Sadece doğru yaptığınızdan emin olun.

5. Birinin onayı için beğenmediğiniz bir şey yapmayın.
Çocuklar, arkadaşlar arasındaki popülerliğin çok önemli olduğunu düşünürler ve bunu elde etmek için ellerinden geleni yaparlar. Çocuğunuza dürüst ve saygın bir kişi olmanın, inançlarınızın üzerine çıkarak birinin onayını almaktan daha değerli olduğunu göstermek için kişisel örneğinizi kullanın.

4. Anlamıyorsanız sorular sorun.
Soru sormak kesinlikle normaldir. Her şeyi anlıyormuş gibi yapmaktansa soru sormak daha iyidir. Çocukluk, bunu bilmek için en iyi zamandır.

3. Kendinizi iyi hissetmiyorsanız öğretmeninize söyleyin.
Bir çocuk sağlık sorunları hakkında konuşmaktan korkmamalıdır. Sağlık, notlardan veya bir öğretmenin öfkesinden daha önemlidir. Çocuğunuzun bunu kesinlikle bildiğinden emin olun.

2. Çevreye saygı gösterin.
Kirli sokaklardan ve yıkık çiçek tarhlarından ne sıklıkla şikayet ederiz? Doğaya saygı evde başlamalı. Kendinizle başlayın ve sonra bu niteliği çocuğunuzda geliştirin. Bu durumda sonuç oldukça açık olacaktır.

1. Hayır demeyi öğrenin .
Çocuğunuza yetişkinlere, öğretmenlere ve hatta kendinize "hayır" demeyi öğretin. Herhangi bir emre itaat etmesi gereken bir kişiyi değil, güçlü bir kişiliği yükseltmek istiyorsunuz. Yetişkin yaşamında "hayır" deme yeteneği işe yarayacaktır.

Kaynak: https://brightside.me/inspiration-relationships/10-important-things-you-can-teach-your-child-by-age-10-378460/

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Threads beğeni satın al

backlink Spor haberleri fen bilimleri vozol 10000 Likit

Bosna Hersekde Üniversite Okumak