ÇOCUKLARIN ÖĞRETMENE İHTİYACI VARDI VE BEN ÜSTÜME DÜŞENİ YAPMALIYDIM…

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Öğrenen - Öğreten G.K. Öğretmen’den Mektup.

***
İyi akşamlar hocam. Öğretmenlikte 15. yılımı çalışıyorum. Her okul türünde çalıştım(meslek lisesi, anadolu lisesi, fen lisesi, ortaokul ve şimdi de ilkokuldayım).

O kadar anı biriktirdim ki... Size mesleğimin ilk yılı değil de, unutamadığım 3. yılımı anlatmak isterim.

Mezun olduktan sonra iki yıl İstanbul’da imkânları bol bir özel okulda çalıştım. Doğrusu hiç MEB’e geçmek istemedim. Okulda çalışan emekli bir öğretmenin anlatmaları ve ısrarıyla KPSS ye girdim ve Bitlis'in Tatvan ilçesinin bir köyüne atandım. Babamla birlikte göreve başlamak için Bitlis'e gittik. Bitlis'i görünce çok üzüldüm ve burada çalışamayacağımı hemen İstanbul’a dönmek istediğimi söyledim. Babam karar vermek için acele etmememi, köyü, okulu da görmek gerektiğini söyledi ve bin bir zorlukla okulu görmek için yola düştük.

Okulu görünce neye uğradığımı şaşırdım. 1 katlı 4 derslikli küçük bir okul. Gözümden çalıştığım kolej geçti dönmek istedim. Bir gün sonra kararımı verdim; kalacaktım. Bu çocukların öğretmene ihtiyacı vardı ve ben üstüme düşeni yapmalıydım. Babam beni bırakıp döndü. Okul başladığında çocukları gördüğümde doğru kararı verdiğimden artık emindim.

Herkesin "ne yapacaksınız İngilizceyi” söylemlerine rağmen biz çocuklarla çok şey yaptık. İngilizce skeçler yapıp ebeveynleri önünde sergiledik. Beni en çok güldüren çocukların köyde İngilizce şarkılar söyleyip köyün yaşlılarını sinirlendirmeleriydi.

İyi ki öğretmen olmuşum. İyi ki gitmişim oralara. 2 yıl zorunlu 3 yıl gönüllü çalıştım orada.
Saygılarımla
G.K. (İngilizce öğretmeni)

***
“İç tanıklığını keşfetme olayı. Ben burada olmam gerekiyor, kendime ve mesleğime saygım bunu gerektiriyor. Öğrencilerle iletişime geçince can cana ilişki bütün zorlukları bir bir yenmeme yeter.” Evet, G.K. öğretmenin iç tanıklığını keşfetme olayı olarak görüyorum bu mektubu. Kendi iç tanıklığında hayatını anlamlı bulan bir insan hangi koşullarda olursa olsun, hayatının anlamı devam ettiği sürece mutlu olmasını bilir. “İyi ki öğretmen olmuşum. İyi ki gitmişim oralara. 2 yıl zorunlu 3 yıl gönüllü çalıştım orada.”

İyi ki biz de seni tanıdık, G.K. öğretmenim. İyi ki varsın.
Selamlar, sevgiler

NOT: Öğretmenlik deneyim ve anılarını benimle paylaşmak isteyen öğretmenler aşağıdaki adrese yazabilirler:
ilkyil@dogancuceloglu.net

Doğan Cüceloğlu Sayfasından Alıntıdır

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Threads beğeni satın al

backlink Spor haberleri fen bilimleri vozol 10000 Likit

Bosna Hersekde Üniversite Okumak