Çocukların matematik kaygısının üstesinden gelmelerine nasıl yardım edilir

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Sorun, bildiğiniz şey değil, nasıl hissettiğiniz olabilir. Anksiyete, yüksek matematik kaygısı olan yetişkinlere yönelik bir 2017 araştırmasına göre, en temel matematik problemlerini çözerken bile insanları engelleyebilir . 5 + 3 gibi temel aritmetik problemler verildiğinde, matematik-endişeli insanlar bunları doğru bir şekilde çözebiliyorlardı, ancak bilim adamları, odaklanmış ve zahmetli düşünmeyle ilişkili beyin alanlarında farklı faaliyet paternleri gördüler. Matematik konusunda endişeli olmayan insanlar, bu alanları daha az aktifleştirdiklerinde daha iyi performans gösterdi . Bu strateji matematik endişeli insanlara yardım etmek için görünmüyordu.

Bu, matematik kaygılı kişilerin problemleri düşük matematik kaygısı olan insanlar kadar etkili bir şekilde ele almadıklarını, belki de kolay problemleri göz ardı ettiklerini göstermektedir. Matematik hakkındaki olumsuz düşünceleri engellemek için çaba sarfetmek zorunda kalmışlardı.

Anksiyetenin beyindeki etkileri hakkında daha fazla bilgi edinmek için, Hechinger Raporu, çalışmanın yazarlarından biri olan bilişsel bilim adamı Sian Beilock ile konuştu. Baskı altındaki çalışma hakkında bir şeyler biliyor: gençliğinde ulusal düzeyde rekabetçi bir futbol kaleci olan Beilock, hem spor bilimi hem de psikoloji alanında doktora yapmak için gitti. Şimdi, Barnard Koleji'nin başkanı olarak, onun çalışması, ister spor ister okulda olsun, tutum ve kaygının insanların performanslarını nasıl etkilediğine odaklanıyor. Matematikle ilgili kaygının özellikle kızlar için performansı nasıl etkilediğini ve bu tutumların anne babalardan nasıl geçtiğini izliyor .

 Çocukların matematikten korkmamalarını öğretmek onlara ulaşmalarına yardımcı olabilir
Son çalışmasında , birinci sınıftaki matematiğe yönelik tutumların ya bir kısır ya da erdemli bir başarı döngüsünü nasıl oluşturabileceğine ve ailenin birçok üyesinin matematik kaygısına sahip olduğunda KÖK öğrenmesini nasıl destekleyeceğine dair bir rapor üzerinde çalıştığı bir çalışmayı içermektedir . “Choke” ve “Beden Nasıl Biliyor?” Adlı kitabın yazarı Beilock, kaygı ve klişe tehdidi üzerine yaptığı araştırmaları ve kızıyla matematik hakkında nasıl konuştuğunu anlattı.

Stereotype tehdidi nedir ve öğrenme yeteneğinizi nasıl etkiler? 

Klişe tehdidi, Claude Steele tarafından belirlenen bir olgudur. Buradaki fikir şudur: Sosyal grubunuz ya da cinsiyetiniz nedeniyle nasıl bir performans göstermeniz gerektiğine dair olumsuz bir klişenin farkında olmanız, aslında sizden başka bir şekilde yapabileceğinizden daha kötü performans göstermenizi sağlayabilir. Pek çok nedenden ötürü, nasıl davrandığınız konusunda endişeli veya endişeli olduğunuzda, belki de kızların matematikte iyi olmadığı bir klişeyi onaylamak istemiyorsunuz ya da bir sınavda iyi performans göstermekten endişeleniyorsunuz. Size ne bildiğini, hatta ne aldığınızı, hatta bilgi aldığınızı göstermeye ve göstermeye odaklanır.

Bir yoktu Stanford'dan yeni bir çalışmada erkek babalar birincil breadwinners olma eğilimi daha varlıklı okul bölgeleri, matematik kızlar dışı performans göstermektedir söyledi. Çalışma hakkındaki düşünceleriniz nelerdir? 

Benim işten bir take-ev yapacağız “Eğer bildiğimiz sadece ne o kadar zor olmadığını, ama nasıl hissetmek gerçekten önemli - ve yarattığımız çevre durumlar bizim potansiyeline gelişmek ister üzerinde büyük bir etkisi olabileceğini ya da değil."
Bence gerçekten ilginç. Bence soru şu, neden? Bu alanlarda ne farklı? Cinsiyet farklılıkları, çevrenizdeki çevreden gerçekten etkilenir.

Meslektaşlarımdan biri olan Susan Levine, birkaç yıl önce orta ve üst sınıf ailelerde düşük-SES [sosyo-ekonomik durum] çocuklarında görmediğiniz mekânsal yeteneklerdeki cinsiyet farklılıklarını gördüğünüzü gösteren harika bir makaleye sahipti . Bunun ortaya koyduğu şey, bu farklılıkların bir kısmının ne anlama geldiğini bile düşünmemizde çevrenin bu kadar önemli bir faktör olduğudur.

Düşük gelirli topluluklarda da mümkün mü, erkekler klişe tehdidiyle karşı karşıya geliyor mu? 

Klişe tehdidi açısından bile konuşmazdım. Stereotype tehdidi, performansı nasıl etkilediği açısından bir olgudur. Endişe yaratan durumların türüne daha çok ilgi duyuyorum, bu da bizi başarmak için ihtiyacımız olan bilişsel beygir gücünden kurtarıyor.

Bunu geniş bir baskı altında boğmak, belirli bir konu hakkında matematik kaygısı veya kaygısı olmaktan bahsediyorum. Bu kaygı, olumsuz bir klişeyi onaylamak istememekten kaynaklanıyor olabilir, ya da sadece bu testte gerçekten iyi yapmak istediğiniz ve bunun için endişelendiğinizden kaynaklanabilir. Eğer işimden bir eve gidecekseniz, bu sadece bizim bildiğimiz şey değil, gerçekte nasıl hissettiğimizin - ve yarattığımız çevresel durumların bizim potansiyelimize ulaşıp ulaşmamamız üzerinde büyük bir etkiye sahip olabileceğidir. değil.

Şu an hangi araştırmalarda çalışıyorsunuz?

Birkaç yıl önce, küçük çocukların ebeveynleri, birinci sınıf öğrencileri, sadece çocuklarıyla yatmadan önce okuma yapmakla kalmayıp aslında yatmadan önce matematiğe sahip olsaydık ne olacağını araştıran bir Bilim yazısı vardı. Ücretsiz, kar amacı gütmeyen Bedtime Math Foundation tarafından geliştirilen bir uygulamayı test ettik. Ebeveynlerin ve çocukların birlikte yapması gereken kelime sorunları. Yatmadan önce okumaya göre yatmadan önce matematik yapmak, özellikle ebeveynleri matematiğe meraklı olanlar için, çocuklar için gerçekten yararlı olduğunu gösterdik. Çocukları takip ediyoruz. Birinci sınıfta başladı ve üçüncü sınıfa baktığımız bir incelememiz var. Ve sonra onları takip etmeye devam edeceğiz.

Bu yatmadan hikaye içine biraz matematik karıştırınYiyecekleri beklerken restoranlarda yapıyoruz. Araştırma için biz buna Bedtime Math demedik. Bedtime Öğrenmeyi Birlikte aradık, bu yüzden BLT idi. Yani kızım “Hadi sandviç problemleri yapalım!” Derdi. Buradaki fikir matematikin dilin bir parçası olması gerektiğidir. Çocuğunuz “Bazı sakızlı ayılar alabilir miyim?” Diye sorduğunda, “Kaç kişi?” Diyor, yedi diyor, sonra ona üç veriyorsunuz. Sonra, “Kaç tane daha ihtiyacın var?” Diyorsun. Bu tür bir şey. Ve öğrenmen gereken bir şey olduğunu netleştir. Gerçekten iyi eğitilmiş yetişkinlerin matematikte iyi olmadıkları hakkında övünüyorlar. Bunun, sahip olduğunuz ya da yapmadığınızı gösteren bir sinyal gönderdiğimizi biliyoruz.

Matematik kaygısına ilişkin bu hikaye , eğitimde eşitsizlik ve yenilikçiliğe odaklanan kar amacı gütmeyen bağımsız bir haber kuruluşu olan Hechinger Raporu tarafından üretildi  . Kaydol  Hechinger adlı bülteni

Kaynak: https://hechingerreport.org/how-to-help-children-overcome-math-anxiety/

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Threads beğeni satın al

backlink Spor haberleri fen bilimleri vozol 10000 Likit

Bosna Hersekde Üniversite Okumak