ÇOCUKLARDA DÜZENLİ DERS ÇALIŞMA OTURTMA ADINA TAVSİYELER

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

1-) ÇOCUĞUNUZU İYİ TANIYIN : Bırakın diğer çocukları.. Bırakın başarılı olan çocukları.. Çocuğunuzu iyi tanırsanız , olumlu ve olumsuz yönlerini iyi bilirseniz yolun yarısını geçmişsinizdir. Nelerden hoşlanır , nelerden hoşlanmaz.. Neye nasıl tepki verir.. Zorlamaya gelir mi yoksa ne kadar zorlamalı.. Hepsini iyi süzgeçten geçirin.. Çocuğunuza taşıyamayacağı şeyler yüklemeyin.. Sonrasında çocuklar altında kalıyorlar..

2-) ÇOCUĞUNUZDA BEKLENTİYİ SIFIRLAYIN : Beklentinizi azaltın demiyorum, sıfırlayın.. Sıfırlayın ki çocuğunuzun gösterdiği gayreti görebilesiniz. Bazen ebeveynler o kadar yüksek beklentiyle çocuğa yükleniyorlar ki , çocuklar onların altında eziliyorlar ve belli zaman sonra o beklentiye ulaşamayacağını düşünüp pes ediyorlar. Sonrasında benim oğlum / kızım neden hemen pes ediyor oluyor.

3-) SPOR SPOR SPOR : Çocuğunuza imkanınız varsa tablet ya da telefondan uzaklaştırmak adına bir spora yönlendirin. Ve destekçisi ve takipçisi olun. Çocuk enerjisin atamazsa sıkıntı yaşar. Evde enerjisini atamayan çocuklar , tablet ve telefona sardıklarında dikkat dağınıklığı ve hiperaktivite çocuk olur. Spor seçerken ikide bir değiştirmesine olanak vermeyin. Her sıkıldığında spor değiştirirse düzen olmayacak ve oturmayacaktır.

4- ) KAÇ DAKİKA ÇALIŞMALI : Hiç çalışmayan bir çocuktan bir anda 3 saat isterseniz çocuğunuz direk savunma gösterir. 1. Madde de çocuğunu iyi tanıyan anne iseniz , çocuğunuz kaçar dakika yapabilir ve ne kadar süre yapabilir ona göre takip edebilirsiniz. Hiç çalışmayan bir çocuğu ele alalım.. İlk önce yarım saatlik 2 tane ders zamanı yeterli olacaktır. Başka bir şey beklemeden sadece o 2 yarım saate odaklanın.

5-) SORU ÇÖZÜMÜ : Test çözdükten sonra mutlaka kontrol edin. Kontrol ettikten sonra yanlışlarına mutlaka ama kontrol edin. Ülkemizdeki çocukların çoğu yanlışlarına bakmayıp yanlışlarını anlamadıkları için yanlışlarını anlayamıyorlar. Lütfen bu konu çok önemli.. MUTLAKA YANLIŞLARINI KONTROL ETTİRİN VE ANLAMADIĞI KONUYU ANLATIN YA DA ÖĞRETMENİNE YÖNLENDİREREK BİR ŞEKİLDE ANLAMASINI SAĞLAYIN .

6- ) DAVRANIŞ OTURTMA : İlkokul ve 5 ve 6. Sınıflarda çocuklardan çok şey istemek yerine 2 ya da 3 davranış belirleyin. O davranışlar üzerine odaklanın. Başka davranışları görmezden gelin. Mesela oğlunuz ya da kızınız dağınık.. 1. 2 tane yarım saat ders , 2. Kitap okuma , 3. İse yatağını toplama isteyin.. Diğer yaptığı şeyleri görmezden gelin.. Yatağını toplama oturdu mu diğer davranışa geçin.. Böylece çocuk ne yaptığını bilecek sadece ona odaklanacaktır..

Acizane ders çalışma ve davranış oturtma adına birşeyler yazmaya çalıştım. İnşallah faydalı olur. Yine yardımcı olabileceğim bir şey olursa seve seve yardımcı olmaya çalışırım. Şimdiden elinizden geleni yapın ki , ileride pişman olmayasanız.. ZAHMET RAHATTA , RAHAT ZAHMETTEDİR..
TAYYAR ÖZBAK

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

YKS KİTAPLARI Nazilli Haber