“Çocuklara sınırsız hayal kurmayı öğretmemiz gerekiyor”

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

3 Mart 2018 tarihinde 5.si düzenlenen Eğitim Teknolojileri Zirvesi İstanbul Şişli’de gerçekleşti. Alanında uzman yerli ve yabancı konuşmacıları bir araya getirerek çeşitli panel ve atölye çalışmalarına ev sahipliği yapan ETZ 2018’de Millî Eğitim Bakanlığı adına açılış konuşmasını YEĞİTEK Genel Müdürü Bilal TIRNAKÇI yaptı.

Katılımcıları, yeni eğitim yaklaşımları ve teknolojik yeniliklerden haberdar ederek onların bu alanlarda çeşitli uygulamalar deneyimlemelerini sağlamak amacıyla düzenlenen ETZ18; eğitim, iş ve medya dünyasını bir araya getirdi. 

YEĞİTEK Genel Müdürü Bilal TIRNAKÇI konuşmasında, Eğitim Teknolojileri Zirvesi’nde bulunmayı Türk millî eğitiminin gelişimi adına bir görev olarak gördüğünü, yarının insanına ürettiğimiz bilginin kalacağını, yarını inşa edecek ve iz bırakacak olanların bilgiyi üretenler olacağını belirtti. TIRNAKÇI sözlerine şöyle devam etti: “Millî Eğitim Bakanlığı olarak çocuklarımıza problemi teşhis etmeyi ve problem çözmeyi öğretmek istiyoruz. Günün gerekleri ve teknolojinin geldiği nokta itibarıyla çocuklarımızın hayal etmesi ve bu hayallerini üretime dönüştürmesi için onlara gerekli tüm imkânları sunmak için çalışıyoruz. FATİH Projesi, EBA ve diğer projelerimizle yapmaya çalıştığımız budur.

“Öğretmenlerimizden çocuklarımıza hayal kurabilmeyi öğretmelerini de istiyoruz.”

Bugün hayatı kolaylaştıracak ve güzelleştirecek bir fikri üretime dönüştürmek için yazılıma ulaşmak çok zor değil. Buradaki ince nokta, o hayatı kolaylaştıracak fikri bulmaktır. Bu sebeple çocuklara sınırsız hayal kurmayı öğretmemiz gerekiyor. Onların hayallerinin etrafındaki bariyerleri kaldırıp, özgür ve sınırsız bir düşünce dünyası sunabilirsek biz o gün kendimizi başarılı addedeceğiz. Çünkü her şey bir hayalle başlıyor. Öğretmenlerimizden çocuklarımıza hayal kurabilmeyi öğretmelerini de istiyoruz.

 Teknolojik anlamda eğitime büyük yatırımlar yapıyoruz. Bugün TÜİK verilerine göre 56 milyon internet abonesi var. Bunu eğitim için nasıl bir avantaja dönüştürebiliriz?  Bu sorunun cevabını arıyoruz. Bu gün burada bulunuş sebebimiz de Bakanlık, akademi ve özel sektör olarak bu ve benzeri soruların cevabını arıyor olmamızdır. Ayrıca burada birlikte çözüm aramamız gereken diğer mesele de çocuklarımıza teknoloji kullanma ahlakını nasıl vermemiz gerektiğidir. Onları hayallerinin biyosensörlerle okunabileceği bir dünyaya hazırladığımızı unutmamamız gerekiyor. Onların hayalleri, ülkemizin ve dünyanın geleceğidir. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.”

Zirve’de Eğitim ve medya dünyasının yakından tanıdığı isimlerin yer aldığı Deniz Bayramoğlu, Prof. Dr. Uğur Batı, Ümit Sanlav, Ece Karaboncuk, Uğur Gazenker ve Dr. Timur Yılmaz’ın yer aldığı “Medya ve Eğitim Teknolojileri” paneli gibi etkinlikler ilgiyle izlendi.

ETZ18’de eğitim teknolojileri adına bir araya toplanmış olan geniş katılımcı kitlesi, gün boyunca süren etkinliklerde bilgi ve fikir alışverişinde bulundu.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

YKS KİTAPLARI Nazilli Haber