Çocuğunuzun Çalışma Belleğini Arttırmak için 5 İpucu

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Örneğin, eğer çorba yapmanıza yardım ediyor ve aniden kapı zilleri çalıyorsa, geri dönüp çorbayı karıştırmayı mı unutuyor? Bazen unutursa sorun yoktur, ancak bu olaylar günlük olarak gerçekleşirse, o zaman çalışan bir hafıza problemi olabilir.

Kısa süreli hafıza ile “çalışma belleği” terimi ters olarak kullanılır. Başka bir deyişle, kısa süreli hafıza depolarının yer aldığı bilginin işleyişine çalışma belleği denir. Çocuklar tarafından matematik problemlerini çözmek için veya çok adımlı talimatları takip eden görevlerde kullanılan bir beceridir.

Çocuğunuzun çalışma belleği artırmak için beş ipucu burada ”

Aktif okumayı teşvik edin

Yapışkan notlar ve işaretleyiciler neden bu kadar önemli olduğunu hiç merak ettiniz mi?

Bunun nedenlerinden biri, vurgulama, metnin altını çizme veya kısa notlar yazma, çocuğunuzun konuyla ilgili soruları yanıtlayabilecek kadar uzun bir sürede aklındaki bilgileri tutmasına yardımcı olacaktır. Buna ek olarak, okuma materyali hakkında yüksek sesli sorular sormak çocuğunuza fayda sağlayabilir. Aktif okuma, uzun süreli belleği geliştirmeye yardımcı olur.

Multisensory yap

Çocuğunuza hem çalışan belleği hem de uzun süreli belleği ile yardımcı olmak için, bilgiyi olabildiğince çok şekilde işlemek anahtardır. Her görevin bir kısmını yazmayı deneyin, böylece çocuğunuz ona bir göz atabilir. Ayrıca çocuğunuza, tartışırken bir top ileri ve geri atmak suretiyle tamamlanması gereken görevler ile yardımcı olabilirsiniz. Bu multisensory stratejileri uygulamak, çocuğunuzun bilgiyi kullanması için yeterince uzun süre tutmasına yardımcı olabilir.

Görsel grafikleri ve grafik düzenleyicileri kullanın

Çocuğunuzu teşvik etmenin bir yolu, ödevlerin başında görseller kullanmaktır. Kendi kendinize ya da internetten yardım alabilirsiniz. Görsel destekler çocukların hedeflerine ulaşmalarına yardımcı olabilir. Öğretmenler, öğrencilere yüksek düzeyde beceri kazandırma ve anlama elde etmeleri için, yardımcı olmaksızın başarılı bir şekilde destek sağlarlar. Bu stratejilere artık ihtiyaç kalmaz ulaşılmazlar.

Çocuğunuzun ne kadar çok uyguladığı ve sonuçlarının o kadar iyi olduğu unutulmamalıdır. Çalışma belleğinin sadece çocukken değil, yaşam boyunca kullanılan bir beceri olduğu da anlaşılmalıdır. Basit bir şekilde, çocuğunuzun ders çalışırken eğlenmesine izin vermelisiniz. Çocuğunuzun En İyi Öğrenim Ödevlerini aldığını düşünseniz bile , aşırı yük altında ise, o zaman azaltılmalıdır. 

Oyun kartları

Git balık, çılgın çiftler, savaş, Uno ve Eski Hizmetçi gibi basit kart oyunlarını oynamak, çocukların çalışma anılarını iyileştirmelerine yardımcı olabilir. Oyuna yeniyse, herkesin tüm kartlarını gösterdiği, açık elle oynayarak başlayın. Bunu daha da karmaşık hale getirmek için, “Aklınızda gözünüzün taklidi görüntüsünü almak ve hatırlamak için gözünüzü kullanın” diyerek onları yönlendirin.

Çocuğunuzun size öğretmesine izin verin

Rolleri tersine çevirmek ve çocuğa size bir beceri öğretmek için eğlenceli olabilir. Çocuklar öğretmen ya da yaşlı rolünü oynamayı severler. Resimleri çizme, panolara yazma ve kavramları size gösterme konusunda daha fazla teşvik etmelisiniz. Bir şey öğretmek çoğu zaman öğrenmenin en iyi yoludur. 

Son düşünceler

En iyi yöntem, bir şeyi hatırlamanın en iyi yol olduğunu düşünmenin ilk adımı olduğu bir üstbilişsel yaklaşımı ele almaktır. Çocuğunuzun çalışma belleğini geliştirmesi için yukarıdaki tekniklerden herhangi birini uygulayın. 

Kaynak:http://teacherhabits.com/5-tips-to-boost-your-childs-working-memory/

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Threads beğeni satın al

backlink Spor haberleri fen bilimleri vozol 10000 Likit

Bosna Hersekde Üniversite Okumak