Çocuğunuzdan Okulun Nasıl Geçtiğini Öğrenmenize Yardımcı Olacak 15 Soru

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Çocuğunuza  kaç kez sordunuz, “Bugün okul nasıldı?” Ve cevap alamadınız? Bir ebeveyn olarak, genellikle bu soruyu her zaman sormaktan suçluluk duyuyordum

Bazen (dürüst olmak gerekirse), gerçek bir konuşma için enerjim olmadı. Diğer zamanlarda, sadece ne isteyeceğimi düşünemiyorum. Bir öğretmen olarak, çocukların ebeveynleriyle yaptığımız harika şeylerin hikayelerini paylaşmasını istedim, ancak bunun nasıl gerçekleşeceğini anlayamadım.
Şimdi oğlum ortaokuldaydı - öğretmenlerin iletişiminin ilkokuldayken olduğundan daha az olduğu ve farkında olmak istediğim okulda daha fazla şeyler oluyor — ortaya çıkan soruların bir listesini belirledim önemli bilgi. Sınıfta olduğumda, bu listeyi ebeveynlerimize sunabildik, böylece sınıfımızda neler yaptığımızı öğrenebildik.

SORULAR
Kük ifadeler ile, bu sorular her yaştan çocuklarla çalışabilir:

Bugün öğrendikleriniz hakkında heyecan duyduğunuzda bana bir andan bahset.
Bana kafanız karıştığında bir andan bahset.
Bugün okulda öğrendiklerini ve neler yaptığını düşünün. Hakkında daha fazla bilgi edinmek istediğiniz bir şey nedir? Bugün öğrenenden gelen bir soru nedir?
Bugün endişeli hissettiğiniz anlar var mıydı? Ne zaman korktuğunu hissettin?
Bugün kimsenin saygısızlık duyduğunu hissettiğiniz zamanlar var mıydı? Bana o anları anlat.
Bugün sınıf arkadaşlarından birinin sana gösterildiğini hissettiğin zamanlar var mıydı?
Bugün kendinden gurur duyduğun anlar var mı?
Bana, sevdiğin bir arkadaş ya da arkadaşınla yaptığınız bir sohbetten bahset.
Günün için ne zordu?
Günün için ne biliyorsun?
Bugün kendin hakkında ne öğrendin? 
Konuşmak istediğin, anlamana yardımcı olabileceğim bir şey var mı?
Endişelendiğin bir şey var mı?
Yarın için neyi bekliyorsun?
Sana gününü sormamı istediğin bir soru var mı?
SORULAR SORMAK İÇİN İPUÇLARI
Bu soruları nasıl ve ne zaman sorduğumuz, çocuklarımızdan aldığımız bilgilerde büyük bir fark yaratır. İlk olarak, tüm bu soruları aynı günde sormak istemezsiniz. Bir ya da iki tane sorabilirsin. Bir süre sonra, hangisinin en anlamlı cevapları ortaya çıkardığını anlayacaksınız. Odaklanma yeteneğine sahip olduğunuz bir zamanda, çocuğunuzun tüm dikkatinizi verdiklerini hissetmesini isteyeceksiniz. Çocuğumla –ve benim evimde- akşam yemeği ve arabada sürüş, bu konuşmalar için en uygun zamanlardır.

Şimdi bu konuşmalar rutin hale geldi. Oğlum, okula giderken ona ne beklediğini sorduğumda, endişe duyduğu bir şey varsa ve onun hakkında konuşmak istediği bir şey varsa, anlamaya yardımcı olabileceğimi biliyor.  

Aşağıdakiler konuşmalarınızın olumlu ve güçlü olmasına yardımcı olabilir:

Rahatsız etme. Bu konuşma için iyi bir kuraldır, ancak özellikle bir çocuktan çok fazla bilgi almak istiyorsanız.
Daha fazlasını iste. Basitçe, “Bu konuda daha çok şey duymayı çok isterim ...” Ya da “Bu konuda biraz büyüyebilir misiniz?”
Duyguları sor. Bir çocuk bir deneyimi anlattıktan sonra, “O anda nasıl hissettin? Duygularınız hakkında ne fark ettiniz? ”
Duyguları doğrulayın. Çocuğun hissettiği her şey normal ve iyi. Bunu bilmelerine izin ver. Duygular iyi. Onlara bunu anlat.
Onlara öğretmenlerin veya çocukların kaba ve kötü olmaları için uygun olmadığını söyleyin. Eğer onlara bağırıp ya da saygısızlık eden bir öğretmen hakkında bir hikaye anlatırsa (söylediklerinden veya yaptıklarından bağımsız olarak), bir yetişkinin bu şekilde davranmasının iyi olmadığını bilmelerine izin verin. Aynı diğer çocuklar tarafından nasıl tedavi edildiğine de gider.
Sizinle paylaştığınız için teşekkür ederiz. Dürüstlüklerini ve parlak noktaları ve zor anları paylaşma konusundaki istekliliğini daima takdir edin. Bu size daha fazla bilgi verme konusunda güvenlerini artıracak.
Sizin ve çocuklarınız arasındaki en çok hangi soruları soruyorsunuz?

Kaynak: https://www.edutopia.org/blog/parents-fifteen-questions-replace-how-was-school-today-elena-aguilar?utm_source=facebook&utm_medium=socialflow

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Threads beğeni satın al

backlink Spor haberleri fen bilimleri vozol 10000 Likit

Bosna Hersekde Üniversite Okumak