Çocuğunuza 10 Yaşına Göre Öğretebileceğiniz 10 Önemli Şey

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Ebeveyn olduğunuzda, bebeğinizin geleceği için büyük sorumluluk alırsınız. Herkes çocuklarının nazik, dürüst, sempatik ve cesur olmasını ister. Ancak, bu nitelikler hiçbir yerde görünmeyecek. İyi bir yetiştirme ve kişisel örnekler başarının anahtarıdır.

10. Hem kızlara hem de erkeklere saygı duymalısınız. Onlar eşit.

Başkalarına saygı, çocuğunuzun cinsiyete bakılmaksızın aynı yaştaki diğer çocuklara saygı gösterilmesi de dahil olmak üzere önemli bir özelliktir.

9. Hata yapmaktan korkmayın.

Birisinin hatalarından öğrenmek nadir görülen bir yetenek. Kendi hatalarınızdan da öğrenmek önemlidir. Çocuğunuz kaybetmekten veya hata yapmaktan korkmamalı.

8. Bilgi notlardan daha önemlidir.

Bazen ebeveynler beklentilerini karşılamayan notlara oldukça kızarlar. Bununla birlikte, iyi bir not her zaman iyi bilgiyi göstermez. Çocuğunuza, bilginin notlardan daha önemli olduğunu öğretmelisiniz.

7. Ebeveynleriniz düşmanlarınız değildir. Onlardan yardım isteyebilirsiniz.

Çocuğunuza bir arkadaş olmak, özellikle de kendisinin arkadaşları varsa, kolay bir konu değildir. Çok saldırgan olma. Güvenilir olabileceğinizi ve bağırmaya ve uzun derslerden kaçınmaya çalışın.

6. Her zaman kendiniz için ayağa kalkmaya hazır olun.

Bazı ebeveynler, öğretmenlere ve diğer insanlara, bir çocuktan daha fazla saygı gösterir. Bu, gelecekteki güvensizliklerin ve kendini ayakta tutamamasının bir nedeni olabilir. Çocuğunuza, saygının önemli olduğunu ancak kişinin görüşünü savunabilmesinin de gerekli olduğunu açıklayın. Sadece bunu doğru yaptığınızdan emin ol.

5. Birinin onaylaması için sevmediğiniz bir şey yapmayın.

Çocuklar, arkadaşların arasındaki popülerliğin çok önemli olduğunu düşünür ve bunu elde etmek için ellerinden geleni yaparlar. Çocuğunuza, dürüst ve saygın bir insan olmanın, birilerinin onayını almaktan daha fazla değerli olduğunu göstermek için kişisel örneklerinizi kullanın.


4. Eğer anlamadıysanız, soru sorun.

Soru sormak kesinlikle normaldir. Bir soru sormak, her şeyi anladığınızı iddia etmekten daha iyidir. Çocukluk, bunu bilmek için en iyi zamandır.

3. İyi hissetmiyorsanız öğretmeninize söyleyin.

Bir çocuk sağlık sorunları hakkında konuşmaktan korkmamalıdır. Sağlık, notlardan veya öğretmenin öfkesinden daha önemlidir. Çocuğunuzun bunu bildiğinden emin olun.


2. Çevreye saygı gösterin.

Kirli sokaklardan ve harap çiçek yataklarından ne sıklıkla şikayet ediyoruz? Doğaya saygının evde başlaması gerekiyor. Kendinizle başlayın ve ardından bu kaliteyi çocuğunuzda geliştirin. Bu durumda, sonuç oldukça belirgindir.

1. Hayır demeyi öğrenin .

Çocuğunuza yetişkinlere, öğretmenlere ve hatta kendinize “hayır” demesini öğretin. Güçlü bir kişiliği yükseltmek istiyorsun, herhangi bir emre uyması gereken bir kişi değil. “Hayır” demesi, yetişkin yaşamında kullanışlı olacaktır.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Threads beğeni satın al

backlink Spor haberleri fen bilimleri vozol 10000 Likit

Bosna Hersekde Üniversite Okumak