Çocuğunuz Okuldan Nefret Ettiğinde Ne Yapmalısınız?

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Çocuğunuz okuldan nefret etmeye başladığında, bu stratejiler çocuğunuzu desteklemek ve okulda en iyi sonucu elde etmek için çok önemlidir. Burada ebeveynlik uzmanlarından, eski bir okul müdüründen ve üniversite eğitmeninden uzman ipuçlarını ve bir aile terapistinin videolarını bulacaksınız.

Altı yaşındaki kızım şafak sökmeden hemen önce okuldaki arkadaşları hakkında konuşarak uyanıyor. Bir önceki günün olaylarını anlatırken iri kahverengi gözleri parıldıyor.

Abby'nin doğum günü için o devasa LOL'lerden birini aldığını biliyor muydun?
“Okulda her gün adımı yazdığımda sonuna bir kalp ekliyorum. Bu şekilde insanlar imzaladığımı anlar! "
Geçen gün öğle yemeğinde Lane, Charles'ı itti. Lane'in başı belaya girdi ama bence kötü bir gün geçiriyor. "

Büyük bir coşkuyla devam ediyor.

Kızım uçmaya hazır doğdu . Ben Anaokulunda bıraktım gün ben ağlamamak için kendini konuşma yükleri kullanılır. Beni özleyeceğinden ya da bana ihtiyaç duyacağından korkuyordum. O kendi başına dışarı kırmaya neşelendi. O gün, büyük kırmızı okul kapılarından geçti ve arkasına bakmadı.

Böyle günlerin ilkiydi.
Anaokulu geldi ve günün süresi konusunda endişelendim. Okulda altı saatten fazla bir süre, beş yaşındaki bir çocuğun evden uzakta olması için çok uzun bir süre gibi görünüyordu. Ancak okuldan, öğretmeninin çirkin mizah anlayışını ve en yakın arkadaşlarının tüm isimlerini anlatan enerjik bir şekilde geri döndü. Karnesi geldiğinde, kızımın kim olduğunu gerçekten büyüleyen iki sayfaya döktüm. Okulu seviyordu ve gelişiyordu.


Hafta sonları okula getirilmek için yalvardı. Hasta olduğunda, onu anaokulundan uzak tuttuğum için duygusal olarak rehin tutulduğumu hissettim.

Birinci sınıfa başladı ve istekli öğrencim için her zamanki gibi bir işti.

Kızımın okuldan nefret etmesinden haftalarca uzakta olduğumuzu bilmiyordum ...
Bir sorun olabileceğini ilk düşündüğüm zaman, balkabağı yamasına gitmek için gönüllü olduğum gündü. Portakal ve olgunlaşmamış balkabağı sıralarının arasında bileklerimiz kadar çamurdaydık. Kızım ve onun sınıfından benim atandığım iki kız, oymak için mükemmel balkabağı arayan her parlak kabağın üzerinde yuvarlandı. İşte o zaman kızımın sınıfındaki en küçük çocuk haydut olmaya karar verdi.

Sürüden koşarak uzaklaştı.

Şimdiye kadar, tüm balkabağı toplayıcılar, öğretmenin ayrılıkçı çocuğu kovalamasını izleyerek dik duruyordu.

Çocuğunuz okuldan nefret etmeye başladığında ne yapmalısınız?  İşte eski bir okul müdürü ve üniversite eğitmeninin görüşlerini içeren olumlu ebeveynlik stratejileri.  #positiveparenting

İşte o zaman oldu.
Öğretmen çocuğu yakaladı, iki elini de tuttu, diz çöktü, ellerini sıktı ve sertçe dedi. "Hayır! Biz bunu yapmayız! Hiç . "


Tepkili öfke değil disiplin ve koçluk bekliyordum. Ben şok oldum .

Ama kızım okulda hala mutlu olduğu için kimseye bir şey söylemedim. Değişim hakkındaki hislerimi rafa kaldırdım ve en iyisini umdum.

Yavaş yavaş okulu kaçırmak istemeyen çocuğum izin günlerini istiyordu.

Sonra yalvardı.

Okulla ilgili hikayelerinde hala arkadaşları ve başarıları vardı. Şimdi de öğretmeninin, isimlerinin yanında grevle dinlemeyen çocukların kara tahtasına bağırıp isimlerini yazdığı örnekleri de anlatıyor.


Bir gün duyacağımı hiç düşünmediğim kader sözleri geldi.

"Ben okuldan nefret ediyorum."

Bu ana kadar birikmiş olsa da, bu üç kelime içgüdülerime bir yumruk oldu. Erken gelişmiş çocuğum, nasıl hissettiğini anlatmak için bildiği en kötü dili kullanmıştı.

Felç olmuş hissettim . Onu desteklemek ve okuldan nefret etme sorununun çözülmesine yardımcı olmak istedim. Ama hata yaparak sorunu yoğunlaştırmak istemedim. Öğretmenle konuşmanın sadece sırtına bir hedef koyacağından korktum . Ne yapacağımı bilmiyordum.

İlgili okuma: İstekli Hassas Bir Çocuğa Ebeveynlik Etmek: Bilmeniz gereken budur

Çocuğunuz okuldan nefret ettiğini söylediğinde nasıl tepki vermelisiniz?  Çocuğunuz okuldan nefret etmeye başlarsa, bir çözüm bulmak için okulla birlikte çalışırken çocuğunuzu destekleyecek şekilde yanıt vermeniz gerekir.  # ebeveynlik # pozitif ebeveynlik

Çocuklar okuldan nefret ettiğinde buna nasıl tepki verilecek.
Şu anda yerel bir üniversitede Eğitim Bölümünde öğretmenlik yapan eski bir okul müdürü olan annem, bu sorunu çözmek için benimle birlikte çalıştı. İşte pozitif ebeveynlik deneyimime ve onlarca yıllık eğitim deneyimine dayanan en iyi genel tavsiyemiz.


İlgili okuma: Çocuğunuzun Okul Müdürünün Bilmenizi İstediği 11 Şey

Aktif bir şekilde dinleyin ve çocuğunuzun söylediklerini başka kelimelerle ifade ederek karşılık verin.
Çocuklarımız birisini veya bir şeyi tanımlamak için nefret kelimesini kullandığında, tepkimiz "Hayır, yapmıyorsun" olma eğilimindedir. Çocuklarımıza nasıl hissedeceklerini söylediğimizde duyguları bastırılır ve diğer alanlarda öfke olarak yayılır. Yazarları Çocuk Will Konuşma böylece Talk Çocuklar Listen & Nasıl Will şekilde nasıl dinle , Faber ve Mazlish en iyi hareket empatiyle kelimelerin bile en sert adrese olduğunu söylüyorlar.


Aşağıdakiler gibi bastıran yanıtlardan kaçının:

"Ama sen her zaman okulu sevdin"
"Üstesinden geleceksin"
"Tüm arkadaşların orada" veya
Nefret deme.
Bunun yerine anlayışla yanıt verin. Bu, çocuğunuzun duygularını daha hızlı çözmesine yardımcı olacaktır. Örnekler şunları içerir:

Gerçekten üzgün olduğunu söyleyebilirim. Bu zor."
Bu sinir bozucu olmalı. Bana daha fazlasını anlatabilir misin? "Veya
"olduğunda gerçekten  hissetmiş olmalısın."
Çocuğunuz kendini tam olarak ifade edene kadar dinleyin. Çocuğunuzdan ihtiyacı olan salıvermeyi elde etmek ve size nasıl hissettiğini daha iyi anlamak için nasıl hissettiğini çizmesini veya günlüğe kaydetmesini isteyin.

Sadece bastırdığı herhangi bir duygudan kurtulmakla kalmayacak, aynı zamanda sorunun kökenine dair içgörü kazanacaksınız.

İlgili okuma: Kriz eğitimi sırasında dengeyi bulmak ve yeni normalimizde gezinmek için 5 ipucu

 
Çocuğunuzu okulla ilgili duygularını günlüğe kaydetmeye, renklendirmeye veya çizmeye teşvik edin. Bu, duygusal bir rahatlama sağlar ve onun duyguları hakkında size fikir verebilir.

Büyülü istek tekniğini kullanın.
Bunu üniversitede danışmanlıkta öğrendim ve problem çözmede harikalar yaratabilir. Çocuğunuzu dinledikten sonra endişelerini, öfkesini ve korkularını ifade edin. Önce empati kurun. O halde ona, okula gitmeyi ve okula gitmeyi daha iyi hale getirecek sihirli bir asası olsaydı ne yapardı? Arkadaşlık kurmayı seçebilir, öğretmeniyle daha iyi bir ilişki kurabilir ya da kendisini güçlendirilmiş hissetmesini sağlayan basit bir şey olabilir.


Okula gitme vakti geldiğinde oğlum ağlamaya başladığında bu tekniği kullandık. Sihirli değnek ricası, onunla uyanmamdı (genellikle sabah 6: 30'da uyandığından sabah 7: 00'ye kadar yatakta kaldım). Ayrıca kocamın veya benim sırt çantasını toplamamı istedi. Sadece bu farklılıklar bile aylarca ağlamayı durdurdu.

Sorunun ayrılık kaygısı veya genelleştirilmiş kaygı olduğundan şüpheleniyorsanız günlerce izin vermekten kaçının.
Bir günlük izin gerekli bir rahatlamayı sağlayabilse de, olumsuz bir geri bildirim döngüsü de oluşturabilir. Çocuk okuldan kaçınmak istiyorsa, bir gün izinle uzakta olma arzusunu daha çok besleyin. Kaygının sevdiği tek şey kaçınmaktır. Ve eğer çocuğun okulla ilgili kaygısı varsa, okulu kaybetmek esasen kaygıyı besleyecek ve daha da büyümesine izin verecektir.

Kaynak: https://parentingfromtheheartblog.com/respond-hate-school/

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Threads beğeni satın al

backlink Spor haberleri fen bilimleri vozol 10000 Likit

Bosna Hersekde Üniversite Okumak