Çocuğunuz Öğretmenini Sevmediğinde Ne Yapmalı?

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Amerikan Psikoloji Derneği'ne göre, “Öğretmenleri ile yakın, olumlu ve destekleyici ilişkilere sahip öğrenciler, daha çatışmalı ilişkilere sahip öğrencilerden daha yüksek başarı elde edeceklerdir.” Öğretmenleri ile kişisel olarak ilişkilendiklerini düşünen öğrenciler “daha ​​fazla olabilir” Bu öğretmene güvenmek, sunulan akademik içeriğe daha fazla ilgi göstermek, daha iyi sınıf davra- nışlarını göstermek ve akademik olarak daha üst seviyelere ulaşmak. ”Fakat ebeveynler çocuklarının öğretmenlerinden hoşlanmadıklarını iddia ettiğinde ebeveynler ne yapmalıdır?

Çocuğun çocuklarının okuldaki sorunları yüzünden öğretmenleri suçladıklarını duydunuz? İtiraf etmekten daha fazlası, eminim. Oğlumun okul hakkındaki tavrı gecede görünüşte değiştiği zaman ailem bu oldu. Olduğu mutlu, hevesli öğrenicinin yerini, ev ödevi hakkında şikayet eden, okula gitmek hakkında ağlayan, sabah kalkmak istemeyen ve genellikle sefil (ve bu nedenle, ben de mutsuzdum) bir tereddütlü, küstah bir çocuk aldı. , ayrıca). Benim üzerimde çok fazla prodding yaptı, ama sonunda soruna bir etiket koydu: öğretmen.

Evde daha kolay bir öğrenci-öğretmen ilişkisinin kolaylaştırılmasına ve desteklenmesine yardımcı olacak bazı ipuçları:

Çocuğun neden öğretmeni sevmediğini iddia ettiğini anlayın. İlk yılların başlarında, herhangi bir sayı, bir çocuğun öğretmeni ile ilgili sorun yaşamasına neden olabilir. Bazen tek sorun, öğretmenin “Anne değil” olmasıdır. Okula gitmenin rutinine yeni başlamış olan küçük çocuklar için tüm gün anne ya da baba ile birlikte olmak, bu yeni otorite figürü biraz şey yapabilir alışkın olduklarından farklı. Bu, çocukların öğretmen için hoşnutsuzluk olarak etiketleyebileceği kaygı ve sıkıntıya yol açabilir.

Çocuğa beklentilerin ve kuralların belirlenmesine kadar yılın başında pek çok öğretmenin katı olduğunu hatırlatın . Atlanta, Georgia'da bir ilkokul öğretmeni olan Kristin Thorn, “Öğretmenlerin olumlu niteliklerine odaklanmaya çalışın” diyor.

Çocuğunuzun sizi ve öğretmeni birlikte görüp görmediğini de yardım edebilir. “İyi bir ebeveyn-öğretmen ilişkisi kurmak, öğrenci ve öğretmen arasında iyi bir ilişki kurmanın ilk yollarından biri.” Diyor, Winder, Georgia'da bir anaokulu öğretmeni olan Andrea Mason. “Çocuklar ebeveynlerini ve öğretmenlerini bir takım olarak birlikte çalışırken gördüklerinde, bu öğretmene güvenme ve saygı duyma olasılıkları daha yüksektir.”

Bazen tüm durum ihtiyaçları sizin için biraz zaman ve ekstra bir teşviktir. Çocuğunuza, öğretmenin 25 veya 30 yeni öğrenciye alıştığını ve herkesin biraz farklı olduğunu hatırlatın. Sınıfta kontrol ve otorite oluşturmak için bir şeyler yapması gerekiyor, ama zamanla herkes için en iyi olanı öğrenecek. Çocuğunuzun kardeşleri varsa, kişiliklerinin ve öğrenme stillerinin nasıl farklı olduklarını konuşun ve çocuğunuza, öğretmenin, birçok çocuğun farklı stillerini ve kişiliklerini öğrenmesi gerektiğini hatırlatın. Çocuğunuzun sabrını teşvik edin, aynı zamanda diyalogu açın ve işlerin daha kolay yapılmasına nasıl yardımcı olabileceği konusundaki düşüncelerini isteyin.

İşler zamanla gelişmezse, ebeveyn-öğretmen konferansı sırayla olabilir. Öğretmenler sınıfta neler olup bittiğine dair harika bir fikir verebilir ve ebeveynler öğrencinin ev hayatına yardımcı olabilecekleri önerilerde bulunabilirler. Beraber çalışarak, çocuğunuza sıkıntı veren şeylerin resmini ortaya çıkarmak ve çözümlere ulaşmak için puzzle parçalarını bir araya getirebilirsiniz.

Kendi oğlumla birlikte, sorun, sürekli sınıf öğretmeni olmaktan çok farklı bir üslup olan, oğlumun çok genç bir anaokulu olan oğlumla birleştiğinde, daha sonra çözülmemiş bir öğrenme sakatlığı yaşadıklarını anlatan bir öğretmen olarak ortaya çıktı. Çok fazla iş ve zaman harcadı, ama öğretmenler, yönetim, ebeveynler ve hatta çocuk doktoru ile işbirliği yaparak, herşeyi hallettik ve başarılı bir okul kariyeri için yola çıktı.

Lisa Kuebler tarafından
 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Threads beğeni satın al

backlink Spor haberleri fen bilimleri vozol 10000 Likit

Bosna Hersekde Üniversite Okumak