Çocuğunuz Öğretmeninden Nefret Ederken Ne Yapmalı?

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Çocuğunuz öğretmeninden nefret ediyorsa ne yapmalısınız?

Çocuğunuz öğretmenini sevmediğinde ne yapmalısınız ? Müdür'ü çağırır mısın yoksa derse mi katılmalısınız? Yoksa normal bir çocukluk şikayeti olarak mı fırçalasın ve devam etmelisin?

Okula dönüş alışveriş mavilerini yendiniz, yoğun sabah rutininizde ustalaştınız ve bugüne kadar bir ödev baş ağrınız olmadı. Daha sonra, bu okul yılı pürüzsüz bir yelken olacağına söz veriyorsa, yıldız öğrenciniz şikâyetle birlikte eve gelir. Tüm anne babaları korkar: “Anne, öğretmenimden nefret ediyorum!” (Drat! İşlerin çok iyi gittiğini biliyordunuz!)


Peki şimdi ne yapıyorsun? Sorunu görmezden gel ve umarım uzaklara gider mi? Çocuğunuzun planlayıcısında öğretmene kötü bir not yazın? Şikayet etmek için müdürün ofisine fırtına mı?

Doğru cevap şudur: “Yukarıdakilerin hiçbiri!” Bunun yerine, herhangi bir kapasitede hareket etmeden önce sorunu dikkatli bir şekilde düşünmeniz gerekir.


Çocuğun öğretmeni hakkında sahip olduğu negatif duygular, herhangi bir sayıda kökene sahip olabilir. Testteki kötü bir nottan ötürü hayal kırıklığından, öğrenmesini potansiyel olarak engelleyebilecek daha ciddi bir duruma kadar her şey olabilir. Ama bazı basit adımları takip edip, kendi aralarını araştırıncaya kadar emin olamazsın.

Çocuğunun öğretmeni hakkındaki suçlamalarını etkili bir şekilde ele almak için her ebeveynin alması gereken altı adım.

1. ADIM: BEKLE

Bir noktada, çoğu çocuk, öğretmenlerinden nefret ettiklerini şikayet ederek eve geliyorlar. İtiraf et, çoğumuz öğretmenlerimizle paylaştık ki, biz de büyüyünce o kadar da düşkün değildik ve çoğumuz onu sıktı ve sonunda öğretmenlerin hiç de kötü olmadığını keşfettiler. Bu yüzden okuldan sonra araba parkurundan çıkarken ilk şikayetleri duyduğunuzda çok endişelenmeyin. Çocukların okullarında bir noktada öğretmenleri ile sinirli hissetmeleri tamamen normaldir.

Sadece sakin olun, herhangi bir sonuca atlamayın ve şikayeti ve çocuğunuzu biraz zaman ve dikkatli bir şekilde düşünmeden önce kesinlikle bir şey yapmayın.

Bu durumdaki en iyi başlangıç ​​cevabınız sakin olmak, şikayetlerini dinlemek ve güven vermektir. Ardından, problemin uzaklaşıp gitmediğini görmek için çocuğunuza birkaç gün içinde biraz daha yakınlaşmasını hatırlatın. Şikayetler kaybolursa - harika! Aksi takdirde, bir sonraki adımı atma ve sorunu çözmek için bir plan oluşturma zamanı eldir.


ADIM 2: 

Sally bir gün okuldan eve geldiğinde öğretmeniyle ilgili şikayetler dolduğundan, telefonu almanız ve sınıfından çıkarılmasını talep etmeniz gerektiği anlamına gelmez. En iyi politika sabırlı olmaktır. Şikayetleri, özellikle kötü bir günün, zor bir sınav veya ödevle ilgili hayal kırıklığının ya da sınıfın önünde çağrılmanın utanç duymasının sonucuydu. Şikayet etmeye devam ederse - ve şikâyetler tutarlı ise - o zaman biraz harekete geçme zamanından emin olabilirsiniz.

Müdür'ü aramak için çok hızlı olmayın ve çocuğunuzun yeni bir öğretmene yeniden atanmasını talep edin. Bunu yapmak, çocuğunuza sadece, gittiğiniz mesajını gönderir ve onun için her küçük problemi çözer - ve her türlü insanla nasıl anlaşılacağını öğrenmesi gerekir. Öğretmenin çocuğunuzun önünde kötü olmamasına dikkat edin. Eğer sorun bir iki gün içinde mucizevi bir şekilde ortadan kaybolursa, yılın geri kalanında görüşünü bozma riskini üstleneceksiniz.


ADIM 3: 

Böylece çocuğunuz eve geldi ve size öğretmeninden nefret ettiğini söyledi. Ama bunu söylediği zaman gerçekten ne anlama geliyor? Şikayetin kökenine ulaşmak bir çözüm bulmanın en önemli yoludur. Çocuğunuza “Neden” sorularının sorulması genellikle sizin görevinizde az da olsa ortaya çıkar, bu yüzden “Ne” sorgular.

Bu makale, ilk olarak yayımlandı http://galtime.com/article/parenting/22/49467/what-do-when-your-child-hates-his-teacher#axzz28uVKldVU . Yazarın izni ile basılmıştır.
 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Threads beğeni satın al

backlink Spor haberleri fen bilimleri vozol 10000 Likit

Bosna Hersekde Üniversite Okumak