ÇOCUĞUMUN ÇOK YETENEKLİ OLDUĞUNU BİLİYORUM AMA

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Bir anne yazmış. Sanırım çok yaygın bir sorunu dile getirmiş. Yazdığı kısa mektubu aşağıda paylaşıyorum:

***
Hocam kendi içimizdeki endişeyi yenip nasıl güvenip o güveni çocuğa nasıl belli edeceğiz. Ben çocuğumun çok yetenekli olduğunu biliyorum ama ders konusunda yapamayacak diye çok endişeleniyorum, güvenemiyorum.

***
Bu annenin çocuğunun hayatını berbat edeceğinden kokuyorsanız, haklısınız ben de korkuyorum. Kendisi gibi kaygı dolu başka bir insan yetiştirip topluma salacak. Bu endişe, kaygı nesiller boyu devam edebilir. Ta ki bu zincirde biri cesaret edip derin bir nefes alıp kendi iç çocuğuyla tanışıp, kendi kaygı ve endişeleriyle yüzleşip onları baş edinceye kadar. Ve bunu ancak kişinin kendisi yapar.

Umarım bana mektup yazan bu yazıyı okur. Ona hitap ediyorum: Değerli anne: Lütfen ilk fırsatta benim İÇİMİZDEKİ ÇOCUK kitabını oku ve kitapta verilen uygulamaları yap. Aceleye getirmeden yavaş yavaş anlayarak oku. Çocuğuna yardımcı olabilmen için önce senin kendine yardım etmen gerekiyor. Umarım bu dediğimi yaparsın; çünkü onların gelişimi ve mutluluğu senin kaygıdan kurtulmana bağlı. Her gün 30 dakika versen bunun altından kalkarsın. Selamlar, başarılar.

Doğan Cüceloğlu

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Threads beğeni satın al

backlink Spor haberleri fen bilimleri vozol 10000 Likit

Bosna Hersekde Üniversite Okumak