ÇOCUĞU KİME YAZDIRSAK? 

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

En çok çalışan ogretmen midir? En cok etkinlik yapan, sınıfını en çok süsleyen, en çok ödevi veren ya da hiç ödev vermeyen, en çok sınavı yapan midir? 
Hayir!
En iyi öğretmen en iyi yol gösterendir. 
Öğretmen, bir kitlenin lideridir. Lider size yol açar ve o yolda size rehber olur.
O yolu yürümek veli eşliğinde, öğrencinin elindedir. 
Büyük komutanlar tek başlarına mi tüm düşmanı yenmiştir, herşeye yetişmiştir? 
*
Öğrenci başarısı bir masadir. Öğretmen ayağım ne kadar sağlam olursa olsun, çocukta ve velide o ayak kısaysa o masa dengesizdir, sallanir. 
*

Velilerin de sorumlulukları vardır. Ama simdiki veliler en iyi öğretmeni ararken bu konuyu gözden kaçırıyorlar. Size; kitap okuyun örnek olun, ders çalışma düzeni ve ortamı sağlayın, planlı çalışma becerisi kazandırın, ekranlardan uzak tutun dediğimizde bizleri umursamıyorsunuz. Hep öğretmen çalışsın çocuklara HERŞEYİ öğretsin istiyorsunuz. Çocuklar genel geçer görgü kurallarini bilmiyorlar. Sırasını bilmek, yerlere çöp atmamak, kendi esyalarini toplamak, teşekkür edebilmek, özür dilemek, arkadaslariyla güzel geçinmek... Çocuk bunları evde öğrenir, hayat boyu uygular. Ogretmen hem ders yapmaya hem de cocuklari terbiye etmeye calisiyor. 
*
Bunu öğretmek öğretmenin işi degildir. Öğretmenin sorumlulukları; profesyonel sınırlarla, müfredatlarla, ilkogretim programıyla çizilmiştir. Iş saati kanunlarla belirlenmiştir. 
*
Bir kiyaslama ile bitirelim:
Çocuğunuza ozel gitar dersi aldirirsiniz. Ders saati bellidir. Geç kalmamaniz gerektigini bilirsiniz. Ders esnasinda egitimi bolmezsiniz. Cikista cocugunuzu vaktinde alirsiniz. Derse giderken gereken aparatlari eksiksiz hazırlarsınız. Ders saati dışında hocayi aramazsiniz. Cocugunuzun evde tekrar yaparak pekistirmesi gerektigini bilirsiniz. Hocaya sormadan, sadece cocugun calismasini izleyerek de gelisimini anlayabilirsiniz. 
Bu paragraftaki alt mesajlari gördüğünüzü umut ediyorum. Selam ile...
Pelin AU Haziran, 2018

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Threads beğeni satın al

backlink Spor haberleri fen bilimleri vozol 10000 Likit

Bosna Hersekde Üniversite Okumak