Çılgın Bir Sınıf İçin En İyi Sınıf Yönetimi Stratejisi

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Hayır, sınıfınız korkunç değil.

Sadece aptal, odaklanmamış, heyecanlılar. Tek kelimeyle, delice.

Bu sinir bozucu çünkü tekrar tekrar sınıf yönetimi planınız üzerindeydiniz.

Ve anladılar.

Aslında, bireysel olarak onlar harika çocuklar.

Sadece, bir grup olarak elden çıkma eğilimindedirler. Zaman kaybediyorlar, sohbet ediyorlar ve dersleri almakta zorlanıyorsunuz.

Bu yaygın bir senaryodur.

Öğrencilerinizi seviyorsunuz ve zaman zaman gerçekten iyi gidiyorlar - yani onların içinde olduklarını biliyorsunuz - ama onları gerçekten iyi bir sınıfa sokacak gibi görünmüyorsunuz.

Tutarlılık yok. Bir derse başlamadan önce ne alacağınızı asla bilemezsiniz.

Şimdi, çözüme ulaşmadan önce, sebebi tanımlamak önemlidir. Yukarıdaki senaryo sınıfınıza benziyorsa ve onlarla iyi bir ilişkiniz varsa, 100 üzerinden 99 kez sebep sizsiniz .

Hayır, seni suçlamıyorum. Sadece burada SCM'de inanıyoruz (biliyoruz), doğru yaklaşımla, gerçekten istediğiniz sınıfı oluşturabileceğinize inanıyoruz.

Bu iyi bir haber çünkü onu düzeltecek güce sahipsin. Gerçek şu ki, yaptığınız bir şey sınıfınızın heyecan verici, dikkatinizin dağılmasının, konuşkan, saçma vb. Olmasına neden oluyor.

Peki bu ne?

Çok hızlı gidiyorsun. Sınıfınıza gerginlik getiren bir hızla hareket ediyor, konuşuyor ve öğretiyorsunuz. Bu da öğrencilerinizin çılgınca hareket etmesine neden oluyor.

Bu yüzden bu kadar tahmin edilemezler. Bu yüzden iyi bir sınıfa yakın görünüyorlar ama asla oraya gidemezler. Bu yüzden her gün hayal kırıklığı anları yaşarsınız. Öyleyse çözüm nedir?

Çözüm tam tersini yapmaktır. Doğru, sadece yavaşlayacaksın. İşte üç adımda nasıl.

Adım # 1 - Sık sık duraklatın.

Duraklatma, pek çok nedenden dolayı etkilidir , ancak en azından öğrencilerinize nefes almak için zaman verir. Döner kalp atışlarını ve aşırı uyarılmış beyinlerini yavaşlatır.

Onlardan önce gelen her türlü bilgiyi veya bilgiyi dinlemek, odaklamak ve indirmek için ihtiyaç duydukları alanı sağlar. Ve bunu doğal olarak ve tahmin edilebilir şekilde yapıyor.

Duraklatma ayrıca sizi yavaşlatır ve hareket etmenizi, hareket etmenizi ve verimlilikle konuşmanızı hatırlatır.

Duraklamalarınızı, kelimeler arasındaki kısa nefeslerden, uzun, hatta garip, ekshalasyonlara kadar değiştirdiğinizden emin olun. Bu onların dikkatini sana ve mesajına devam ediyor. Onları tahmin etmelerini, tahmin etmelerini ve tahmin etmelerini sağlar.

Onları öğrenme bölgesinde ve dikkatlerini dağılma noktalarında tutar.

Adım # 2 - Amaç ile hareket ettirin.

Odanın etrafında acele eden ve bir şeyden diğerine sıçrayan öğretmenler, her zaman heyecan verici, kötü davranış gösteren öğrencilere sahiptir. Çünkü ortamdaki hareket, gürültü, karışıklık, vb. Stresi arttırır ve konsantre olma yeteneklerine engel olur.

Bu nedenle, neden ve nereye taşındığınızın bir amacı olması önemlidir.

Burada SCM'de, bireysel öğrencilere yardım etmek için diz çökme konusunda temkinli, hatta isteksiz olduğuna inanıyoruz ve bunun nedeni bu. Büyümek ve olgunlaşmak için odaya ihtiyaçları var ve onlara verdiğiniz zorluklarla nasıl güreşeceğinizi öğrenmek için.

Bağımsız çalışmayı gözlemlerken, hareketlerinizi sınırlandırmayı deneyin. Uzaktan izleyin ve farkındalıklarından kurtulun, böylece kesintisiz odaklanabilsinler.

Yol tarifleri verirken veya bilgi verirken, bir yerde durun. Her iki strateji de inanılmaz derecede güçlü. Yıpranmış sinirleri sakinleştirir ve yatıştırır, öğrencilerin sorumluluklarını yerine getirmelerine neden olur ve daha iyi davranış, odaklanma ve öğrenme ile sonuçlanır.

Adım # 3 - Bir başarıdan diğerine gitmek.

Doğru hızı korumanın sırlarından biri, öğrencilerinizden istediğinizi elde edene kadar asla devam etmemektir. Ancak bu, her şeyi tekrar tekrar yapmanız anlamına gelmez.

Bu başarılı olmaları için gereken her detayı öğreterek başarıyı yakalamak için öğrencilerinizi ayarlamak anlamına gelir vaktinden kendi başlarına çalışmak için onları göndermeden önce.

Size, anlaştıklarını ve işi yapabileceklerini veya öğretilenleri rutin olarak yerine getirebileceklerini kanıtlamalarını sağlamaktır. Sen istiyor biliyor onlar vermeden önce başarılı olacağız senin 'git' sinyalini .Onları amaç güdümlü tutar ve hepsinden öte, ancak sabah zilinden kovulmaya kadar tüm gün ertesi güne bir tane kurabileceğiniz başarılarını garanti eder.

Yavaş Hızlı mı

“Yavaş, pürüzsüz ve pürüzsüz hızlıdır” ifadesi ilk müdahale yapanlar ve ordudakiler arasında yaygındır, fakat aynı zamanda öğretmenlik için de geçerlidir.

Fikir, öğrencilerinizin sınıfta başarılı olmak için yapı taşlarını öğrenmelerini sağlayacak kadar yavaşlar. Vaktinizi alarak, bilinçli olarak hareket ederek ve doğru olanı yaparak, hataları, yanlış anlamaları ve yanlış davranışları sınırlarsınız.

Sınıfınızın kültürünü çalışkanlıkta ve kişisel başarıda tatmin edici hissettiren bir şeye dönüştürürsünüz. Alışkanlıklar daha sonra yivli hale geldi. Olgunluk, görev süresi ve öğrenme on kat artar.

Ve kendinizi müfredattan geçerken buluyorsunuz.

Ama seninle başlar, günlük mantra, eksik parça, sakin, odaklanmış bir sınıfın anahtarı.

Yavaş pürüzsüz ve pürüzsüz hızlıdır.

PS - Yeni kitabım, Akıllı Sınıf Yönetim Yolu, 7 Mayıs'ta Amazon.com'da satışa sunulacak.

Ayrıca, daha önce yapmadıysanız, lütfen bize katılın. Bedava! Buraya tıklayın ve her hafta e-posta kutunuzdaki gibi makaleler almaya başlayın.

Kaynak: https://www.smartclassroommanagement.com/2019/03/23/best-classroom-management-strategy-for-a-crazy-class/

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Threads beğeni satın al

backlink Spor haberleri fen bilimleri vozol 10000 Likit

Bosna Hersekde Üniversite Okumak