Canlı Ders Esnasında Öğrencilerin Kameralarını Açtırmayı Nasıl Sağlayabilirsiniz?

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Uzaktan eğitim sırasında öğrencilerinizin yüzlerini görebilmenin muazzam bir değeri olsa da, onları kameranın önünde olmaya zorlayamayız, tıpkı yüz yüze öğretim sırasında olduğu gibi, ilgisiz öğrencileri yüzlerini kaldırmaya zorlayamayız. 

Bununla birlikte, deneme ve ısrarla, işe yarayan stratejilere ulaşabilirsiniz. Kameralarını açmak için seçeneklere, cesaretlendirmeye veya güvene ihtiyaç duysalar da, muhtemelen sınıfınız, koşullarınız, dersleriniz ve öğrencileriniz için doğru olan bir çözüm vardır.

KAMERA KULLANIMINI TEŞVİK ETMEK İÇİN  STRATEJİLER
Öğrencileriniz arasında kamera kullanımını teşvik etmek için sosyal ve duygusal öğrenme (SEL) stratejilerini dahil etmek istiyorsanız, kelimelerin önemli olduğunu kabul ederek başlayın: Öğrencilerimizle olan iletişimimizin uyum içinde değil , toplumda yerleşik olması gerekir .

İlişki kurmak. Hem öğretmenden öğrenciye hem de öğrenciden öğrenciye güvene odaklanın. Kendilerinin güvende olduğunu ve toplum tarafından bakıldığını bilen öğrenciler , kameralarını açarken daha rahat olacaklar.

Öğrencilere anket yapın. Öğrencilere bireysel olarak veya bir Google formunda onları kamera kullanmaktan neyin caydırdığını ve neyin rahat ettireceğini sorun. Kamera kullanımının önündeki engelleri belirledikten sonra, bu engelleri azaltmak veya kaldırmak için öğrencilerle işbirliği yapabilirsiniz.

Buz kırıcıları kullanın. Kamera kullanımını teşvik eden topluluk oluşturma etkinliklerini deneyin. Örneğin, öğrencilerden "evinizde güvenle kameraya geri getirebileceğiniz en büyük sarı şeyi bulmalarını" isteyin. Bir varyasyon olarak, ulaşılabilecek mesafede deneyin . Kalemi geçmek , aynı zamanda topluluğu uzaktan oluşturmak için eğlenceli bir yaklaşımdır.

Oyun oynamak. Kaya, kağıt, makas, Pictionary ve sessiz sinema filmleri gibi uzak bir sınıf ortamında iyi çalışır. Farklı yaşlar için çalışan seçenekler içeren Zoom'da oynayabileceğiniz 25 oyunu keşfedin .

Görsel olarak oy verin veya anlayışınızı paylaşın. Öğrencilerin bir konuda baş parmaklarıyla oylamalarını sağlayın ya da isteksiz öğrencilerin ilgisini çekebilen ve bir grup içinde fikir birliği oluşturabilen basit bir sinyal verme sistemi olan Fist-to-Five ile sınıfta anket yapın .

Sosyal sermayesi olan öğrencileri kameralarını kullanmaya teşvik edin. En iyi rol modeller muhtemelen sınıfınızda zaten var. Öğrencilerden ara odasında en çok birlikte olmak istedikleri veya bir grup projesinde en çok birlikte çalışmak istedikleri üç sınıf arkadaşını belirtmelerini istemek için bir Google formu kullanmayı düşünün. En çok talep alan öğrenciler, muhtemelen en fazla sosyal sermayeye sahip öğrencilerdir ve kamera üzerine yapılan etkinlikler için olumlu rol modelleri olabilirler. Kamera kullanımı söz konusu olduğunda en iyi rol modellerini belirlemek için bir sosyogram kullanmayı da düşünebilirsiniz .

Empatik olun. Bir toplantıda kamera önünde olmak istemediğiniz zamanları öğrencilerinizle paylaşın. Havanızda olmasanız bile, kamerayı açmak için kendinizi nasıl hazırladığınız hakkında konuşun. Hazır görünme konusunda veya kameradayken aynı anda birden fazla görev yapmanın bilincindeyseniz, bunun hakkında konuşun. Paylaşmak insanlığınızı ortaya çıkaracaktır.

KAMERA KULLANIMINI TEŞVİK ETMEK İÇİN YAKINLAŞTIRMA İPUÇLARI
Öğrencileri tek tek sınıfa alın. Beş dakika erken sınıfa gelin ve bekleme odasını açın. Öğrenciler geldikçe, onları tek tek kabul edip selamlayın ve kamera kullanımı hakkında onlarla görüşün. "Hepsini kabul etme" ihtiyacı duymadan önce yalnızca birkaç öğrenciyle check-in yapabilirsiniz, ancak erken gelip kameralarını takanlar, başlangıçta küçük bir grupta olmanın rahatlığını kazanacaklardır. Artı, diğer öğrenciler girerken, bazı kameraların halihazırda açık olduğunu kaydedecekler.

"Videoyu Başlatmak İçin Sor" seçeneğini kullanın. Toplantı sahibi olarak, katılımcının siyah ekranına tıklayarak katılımcıları kameralarını açmaya davet edebilirsiniz; ardından yatay "…" öğesini tıklayın ve "Videoyu Başlatmak İçin Sor" u seçin.

Sohbette özel bir mesaj gönderin. Öğrenciyi karşılamak, onlarla görüşmek ve kameralarını açmaya teşvik etmek için sohbet özelliğini kullanın.

Sanal arka planları teşvik edin. Bir öğrenci ev ortamından dolayı kamerasını kullanmaya karşı dirençli olabilir, bu nedenle onlara Zoom sanal arka planlarını nasıl kullanacaklarını öğretin veya onları Ekransız ile tanıştırın .

KAMERA KULLANIMINI TEŞVİK ETMEK İÇİN EĞİTİCİ İPUÇLARI
Öğrencilerin kameraların ne zaman isteğe bağlı olabileceğini bilmesini sağlayın. Kamerayı kapalı tutmanın iyi olduğu ve en iyi olduğu zaman sınıfınızda beyin fırtınası yapın. Kamera isteğe bağlı politikaları tartışmak ve kamera rutinlerine sahip olmak öğrencilere öngörülebilirlik ve özerklik sağlar.

Öğrencilerin kamerada vücutlarının yalnızca bir kısmını veya boşluğunu göstermelerine izin verin. Bazı öğrenciler, yüzlerini kameraya maruz bırakma konusunda özellikle bilinçlidirler. Öğrencilerin, vücutlarının sadece bir kısmının görünmesi için kamerayı döndürmelerini teşvik ederek, ekran başında kalma sürelerine ayak uydurmalarına izin verin.

Kamera kullanımını içeren değerlendirme listeleri için seçenekler sağlayın. Bir dersin veya ünitenin başlangıcında, belirli bir hedef için başarı için değerlendirme listeleri veya kriterleri paylaşın. Kameranın açık olması hedefinizle alakalıysa, bunu başarı kriteri olarak dahil etmeyi düşünün. Pek çok öğrenci, öğretim başlamadan önce beklentileri önceden bilirlerse, değerlendirme tablosuyla aynı hizaya gelecektir. Zorunlu uyumu önlemek için, öğrencilere hedefe dayalı olarak kendi değerlendirme listelerini oluşturmaları için seçenekler sunmayı düşünün.

Öğrencilerin beceri veya hedefi gösteren önceden kaydedilmiş bir video göndermelerini sağlayın. Öğrencilerin bir beceriyi gözle görülür şekilde göstermeleri gerekiyorsa, onlara kayıtlı bir video yapmalarına izin verin. Tüm sınıf görmeyecek olsa da, yine de öğrenciyi değerlendirebilir ve kameranın karşısında rahatlık kazanabilirsiniz.

Öğrencilerden alternatifler önermelerini isteyin. Öğrencileriniz, öğrenmeye katılmanın ve öğrenmelerini görsel olarak paylaşmanın diğer yolları hakkında fikir sahibi olabilir. Birçok eğitimci, öğrencilerin videoları TikTok, Vimeo veya özel YouTube kanallarında veya Instagram hesaplarında paylaşacağını keşfetti.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Threads beğeni satın al

backlink Spor haberleri fen bilimleri vozol 10000 Likit

Bosna Hersekde Üniversite Okumak