Çanakkale Şehitleri İçin Sınırları Zorlayan Minik Tiyatrocular

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Öğretmenleri Yaman DURMUŞOĞLU öncülüğünde bir tiyatro oyunu sahneye koyarak, 104 yıl önce yaşanan eşsiz kahramanlıkları izleyicilere en güçlü şekilde hissettirmeyi amaçlayan minik tiyatro ekibi, engelleri bir bir aşarak hedefine ulaştı.

Sınıf Öğretmeni Durmuşoğlu "Sahnemiz yoktu "Yaparız" dedik, perdemiz yoktu "Dikeriz" dedik, dekorumuz yoktu "Buluruz" dedik.

Okulumuzda atıl durumda olan sıraları taşıyarak işe başladık. Kullanılmayan kumaş parçaları, evlerimizdeki süs eşyaları, okula taşınan dikiş makinesi, kostüme dönüşen eski kıyafetler, yorulmak nedir bilinmeden yapılan provalar derken dev bir organizasyon ortaya çıkardık. Bu süreçte imece usulüyle bana yardımcı olan tüm velilerime, özellikle de hiç gocunmadan sırtında sıra taşıyan, dekor için çivi çakan, evinde, dükkanında neyi var neyi yoksa okula taşıyan, istediğim her şeyi gerçekleştirmek için sınırları zorlayan Esra Bayındır, Sevgi Özdoğan, Hacer Güçlü ve Gülsemin Hanım'a şükranlarımı sunarım.

Çanakkale ruhunu yaşayan, yaşatan ve sahneye taşıyan Türk, Suriyeli, Afgan ve Iraklı çocuklarım, sizler de bir harikaydınız; bahtınız açık olsun. Şehitlerimize ve gazilerimize minnetle" dedi.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Threads beğeni satın al

backlink Spor haberleri fen bilimleri vozol 10000 Likit

Bosna Hersekde Üniversite Okumak