Çalışma, öğrencilerin değerlendirildiği öğretmenlerin resmi sınavların yerine geçebileceğini söylüyor

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Yazarlar, sonuçların “İngiltere'deki zorunlu eğitimi karakterize eden test kültürünün değeri hakkında, özellikle İngiltere'nin ilk ve ortaokullarında” soru sorduğunu belirtti.


6. sınıf öğrencileri okulda Sats için tıka basa Paskalya harcarlar
“Yüksek riskli testlerin finansal, pedagojik ve duygusal maliyetleri, özellikle mütevazı faydalarıyla karşılaştırıldığında önemli. Bu nedenlerden dolayı, sonuçlarımızı öğretmen değerlendirmelerinin standardizasyonu ve daha geniş kullanımı ve zorunlu eğitim sırasında testlerin azaltılması için destek olarak görüyoruz.

“Müfredatı uygulamak ve öğrencilerin ilerlemelerini, yeteneklerini ve eğilimlerini izlemek için öğretmenlere güvenmeliyiz. Bu, tartışmalı olarak hem öğrencilerin hem de öğretmenlerin iyiliğine yarar sağlayacak ve sınıfa neşe getirmeye yardımcı olacaktır ”diye yazıyor.

King's College London'daki Psikiyatri, Psikoloji ve Sinirbilim Enstitüsü'nün önde gelen araştırmacılarından Kaili Rimfield, sonuçların çoklu, yüksek basınç sınavları ve testlerin kullanımına karşı başka bir kanıt olduğunu söyledi.

Rimfield “Test karşıtı değiliz ama bunları karşılaştırdığımızda öğretmen değerlendirmeleri ve sınav notları arasında çok yüksek bir anlaşma bulduk ve bu sınavların daha az kullanılabileceği ve öğretmen değerlendirmesinin daha sık kullanılabileceği olasılığını ortaya koyuyor” dedi. dedim.

Son yıllarda, öğretmenler ve veliler, İngiltere’deki test seviyesinin, kısmen hükümetin okulları sıralamada kullanması nedeniyle, yüksek düzeyde strese yol açtığından şikayetçi olmuşlardır. Paskalya'da, bazı ilkokulların şu anda 10 ve 11 yaşlarındaki çocukları tatillerde Sats revizyon derslerine katılmaları için teşvik ettiği, İşgücü ise Sats'ı ulusal olarak ortadan kaldırma sözü verdi .

Austin'deki Teksas Üniversitesi'nden yardımcı araştırmacı Margherita Malanchini şunları söyledi: “Yüksek riskli sınavlar, eğitim deneyimini sınav performansından öğrenme sürecinden uzaklaştırabilir. Bu nedenlerden dolayı, özellikle önceki okul yıllarında sınav puanları yerine, ilerlemenin izlenmesinde öğretmen değerlendirmelerine güvenilebileceğini öneriyoruz. ”

Araştırmacılar, bir, iki ve üç anahtar aşamaların sonunda Eğitim Bakanlığı'nın ulusal öğrenci veritabanında kaydedilen öğretmen değerlendirmelerini kullandılar ve bunları Sats ve daha sonra GCSE ve A düzeyindeki sonuçlarla karşılaştırdılar.

Rimfield, bir öğrencinin daha önceki test sonuçlarının daha sonra öğretmen değerlendirmelerini etkileyebileceğini, çünkü öğretmen öğrencinin performansının farkında olabileceğini söyledi. Ancak Rimfield, öğrencilerin ilk ulusal sınavlarına girmeden önce değerlendirmelerin birinci aşamada bile doğru olduğunu söyledi.

Araştırmacılar ayrıca öğretmen değerlendirmeleri arasında hiçbir önyargı kanıtı bulamadıklarını söyledi. Önceki araştırmalar, öğretmenlerin siyah ve azınlık etnik öğrencilere ve matematikte kızlara daha sonra yaptıkları performansın hak ettiğini önerdiğinden daha düşük değerlendirmelerde bulunma ihtimalinin daha yüksek olduğunu ortaya koymuştur.


İlkokul öğretmenleri Sats'ı boykot etme konusunda oy kullanacak
Araştırma, King's College’in uzun süredir devam eden Twins’in erken gelişim çalışmasından (Teds) alınan İngiltere’deki Galler’deki 5.000 çiftin sonuçlarını kullandı ve hem sınavların hem de öğretmen değerlendirmelerinin, Rimfield’in söylediğine göre genetik kalıtım derecesi açısından aynı sonuçları gösterdiği bulundu güvenilirliği onaylamada önemli bir faktördür.

Hem değerlendirme hem de sınavlarda, çalışma sonuçlardaki değişikliklerin yaklaşık% 60'ının aynı genetik faktörlerle açıklanabileceğini buldu.

Rimfield, öğretmenlerin testlerle değerlendirmenin değiştirilmesinin daha yüksek iş yüküne yol açabileceğinden endişe edeceğini, ancak gerekli olan değerlendirmenin çoğunu yaptıklarını söyledi.

https://www.theguardian.com/education/2019/may/13/teachers-assessing-pupils-could-replace-formal-exams-study-says?CMP=share_btn_fb

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Threads beğeni satın al

backlink Spor haberleri fen bilimleri vozol 10000 Likit

Bosna Hersekde Üniversite Okumak