Bugünün Öğrencileri Nasıl Farklı ve Sizin İçin Ne İfade Ediyor?

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

27 yıllık eğitimim sırasında bir şey değişip değişmediğini sık sık soruyorum.

Elbette birkaç şey var.

Öğrenciler, öğretim yılına başlamak için oldukça az bağımsızdırlar.

Ebeveynler çok daha koruyucu.

Ve öğretmenlerin ne öğreteceğimize ve ne zaman karar vereceğine çok fazla söz vermiyoruz.

Fakat günlük olarak etkili sınıf yönetimi pratiğine uygulandığı için, çok farklı değildir.

Çocuklar çocuklar.

Onlar hala ileriye baktıkları bir sınıfın parçası olmaktan derinden etkilenirler ve doğru bir şekilde yapıldığında basit bir uyarı güçlü bir sonuç olabilir.

Ama büyük bir değişiklik var.

Geçtiğimiz birkaç yıl içinde yakın zamanda fark ettiğim bir değişiklik. Bununla birlikte, iyi bir değişiklik, avantajlardan yararlanırsanız, sınıf yönetiminizi daha güçlü hale getirebilir.

Bu şudur: Öğrenciler bugün daha anlayışlı, daha etkilenmiş ve sürekli olarak nazik ve hoş olan öğretmenler tarafından daha fazla etkilenmektedir.

Bu ilkeyi SCM'de başından beri vaaz etmemize rağmen, şimdi her zamankinden daha önemli hale geliyor.

Ne kadar zor olursa olsun, basit, gün-sonrası iyilik , herhangi bir grup öğrenci ile kaldıraç ve etki elde etmenin tek yoludur .

Günümüzde, en küçük şeyler, en kısa gülümsemeler, takdirler, hoş ve bağlantılar onlara çok şey ifade ediyor.

Bununla birlikte, bir ters yüz var: Günümüzün öğrencileri, bilgili ve dünyevidir ve sınıf yönetiminin olumsuz yöntemlerinin onlarla iyi bir şekilde sonuçlanmadığına dair derin bir inanca sahiptir.

Her ne kadar tehdit ve sindirme, kontrol dışı sınıfında hala bir kapak tutabilse de, maliyet aşırı derecede yüksektir ve gün geçtikçe artmaktadır.

Çünkü öğrencilerin, sınıfınızın bir parçası olmaktan uzaklaşmasına, ayrılmasına ve sevmemesine neden oluyor. Bu onların motivasyonunu yok eder ve sırtınızın arkasına kötü davranmaya , derslerinizi sabote etmeye ya da sessizce dinlemenize teşvik eder .

Öğretmenler artık sınıf yönetimiyle on yıllardır olduğundan daha fazla mücadele ediyor ve modası geçmiş yöntemlere - ya da düşüncesizce düşmelerine - takılmanın büyük bir sebebi.

Asıl gerçek şu ki, etkili bir öğretmenin araç setinde ders vermek, azarlamak, göz kamaştırmak ve benzeri için bir yer kalmamasıdır. Uzun nezaketler ile birleştiğinde bile, yaptığınız herşeyi baltalayacaktır.

Pek çok öğretmen karanlıkta dalgalanıyor, bu stratejiyi deniyor ve bu, sınıf yönetimi ile mücadele etmelerinin nedeninin öğrencilerin özel olarak onlardan hoşlanmadığı gerçeğini fark etmiyor.

İyi haber şu ki çocuklar inanılmaz bağışlayıcı ve unutkan. Bu yüzden, sürekli hoş olmayan bir şekilde daha az olsaydınız, ne kadar kötü şeyler olursa olsun, etrafı çevirmek uzun sürmez.

Ancak, yeterince yeterli olduğuna ve bir daha asla düşmanlığa neden olan herhangi bir yönteme katılmayacağınıza karar vermelisiniz.

Bunun yerine, bir öğrenci sınıfınızı bozarsa veya öğrenmeye engel olursa, sınıf yönetiminizin sizin için kirli işi yapmasına izin verin. Yüksek yol boyunca huzurlu bir şekilde yürüdüğünüzde, onlara yalnızca sorumlu tutmak için yalvarın.

Tutumunuzu, öğrencilerle savaşmaktan ve öğrencilerden uzaklaşmaktan uzaklaştırarak, düşmanlarmış gibi ilerleyin ve sınıfınızdan zevk almaya başlayın.

Özel bir şey yapmak zorunda değilsin.

Her gün harika bir ruh halinde olmanıza ya da kulaklarınızdan yayılan güneş ışığına sahip olmanıza gerek yok. Sadece gül. Merhaba de. Öğrencilerin gözlerine bakın. Nazik ol. Nazik ol .

Ortak nezaket ve nezaket kucaklayın - başka bir şey değil - ve her şey değişmeye başlayacak. Etkiniz, ilişkileriniz, neşeniz ve huzurunuz, sınıfınızın tüm sesi ve tenörü. . .

Bir daha asla aynı olmayacak.

Kaynak: https://www.smartclassroommanagement.com/2018/03/03/how-todays-students-are-different/

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Threads beğeni satın al

backlink Spor haberleri fen bilimleri vozol 10000 Likit

Bosna Hersekde Üniversite Okumak