Bu sene 10. Birinci sınıfını okutmuş bir öğretmen olarak velilerimize bir kaç öneri

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Çocuğunuz ne kadar iyi saysa da harfleri bilse de hatta okumaya başladıysa bile eğer yaşı gelmediyse okula başlatmayın. Bana göre en ideali 72 ay'ın bitmesidir. (~3ay payı olabilir) 
NEDEN? 
Bizler için 6 ay çok kısa bir zaman dilimi. Ancak erken çocukluk gelişiminde 6ay büyük değişimler sağlar. 
Fiziksel olarak; yaşıtlarından kısadır, bedensel oyunlarda ve yazarken diğerlerinden çabuk yorulur, daha çok efor harcar. 
Bilişsel olarak; harf ve sayı gibi soyut ifadeleri zihninde canlandırmakta zorlanır. Dil gelişimi ve kelime haznesi daha azdır. Okul ortamına adapte olmakta zorlanır.
(Elbette bunların istisnaları da var : )

Okul sadece okuma ve yazma değildir. Aileden bağımsız olarak kendi çantasını taşımak, gorevlerini ve sorumluluklarını bilmek/uygulamak, gerekli eşyaları hazırlamak, tam wc becerileri(düğmesini açmaktan ellerini yıkamaya kadar), sosyal ilişkiler kurabilmek, hakkını savunabilmek, derdini anlatabilmek, empati yapabilmek...vb. yani anne baba koruyuculuğu olmadan ayakta durabilmektir. 

Son söz olarak öğretmeninizden çok büyük beklentiler içine girmemelisiniz. Başka öğretmenlerle kıyaslamamalısınız. Çünkü her sınıfın öğrencileri farklıdır. Bu nedenle okul kültürüne uyum ve akademik çalışmalarımız farklı ilerler. Bizler tüm sınıfımızı gözeterek, ihtiyaca göre bireysel dokunuşlar yaparız. Verdiğimiz önerilerin arkasında; bu işin egitimini aldığımızı, yüzlerce çocuk gördüğümüzü ve hepimizin dileğinin iyi yetişmiş çocuklar olduğunu lütfen unutmayınız. Amacımız ortak, hepimiz aynı takımdayız.

Saygı ve selam ile. PELIN AU

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Threads beğeni satın al

backlink Spor haberleri fen bilimleri vozol 10000 Likit

Bosna Hersekde Üniversite Okumak