Bu Okul Öğle Yemeğinden Arta Kalanları Evlere Gönderiyor, Böylece Hiçbir Öğrenci Aç Kalmıyor

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

 Yerel bir kar amacı gütmeyen Cultivate ile birlikte “yiyecek kurtarma” yapan ve hazırlanmış ancak kahvaltı ve öğle yemeğinde servis edilmeyen yiyecekler tasarrufu sağlayan bir ekip oluşturdular. Woodland İlköğretim pilot programının sitesidir. Hafta sonları beslenmesi gereken öğrenciler, ertesi pazartesi gününe kadar yetecek kadar yiyecekle birlikte eve gönderilir

Program, birçok öğrencinin her hafta mücadele etmek zorunda kaldığı bir sorunu çözüyor. Elkhart bölgesindeki okullara giden tüm öğrenciler yemekhanede ücretsiz kahvaltı ve öğle yemeği alma fırsatına sahip, ancak bazı öğrenciler için bu yemekler hayatlarındaki tek sabit gıda kaynağı olabiliyor. Bu yüzden eve götürülen yemekler, ihtiyaç sahibi öğrencilere okul saatleri dışında da beslenme fırsatı sunuyor.

Programın en güzel tarafı, yemekhane çalışanlarının daha fazla yemek hazırlamak zorunda kalmaması. Woodland’daki aşçılar – çoğu okulda olduğu gibi – öğrencileri için zaten fazladan yemek hazırlıyorlar. Servis edilmeyen yemekler genellikle günün sonunda çöpe atılır. İşte bu program sayesinde artık değil! Cultivate isimli kuruluş haftanın üç günü okulu ziyaret ediyor ve kalan yiyecekleri birer öğün şeklinde paketleyerek donduruyor. Cuma günleri ise 20 öğrenciye, içinde sekiz öğün bulunan birer çanta veriliyor.

Eve yemek götürme programına destek veren Ticaret Odası’ndan Melissa Ramey şöyle diyor: “Program büyük bir etki yarattı. Bununla gurur duyuyorum. Çocukların hafta sonları eve gittiklerinde evde yiyecek hiçbir şeyleri olmadığını duymak çok üzücüydü.” Program çok başarılı olduğu için bölgedeki tüm okullara yayılması planlanıyor.

Kaynak: https://mymodernmet.com/woodland-elementary-school-food/

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Threads beğeni satın al

backlink Spor haberleri fen bilimleri vozol 10000 Likit

Bosna Hersekde Üniversite Okumak