BU DERS ÇİZELGELERİNİN UYGULANMASI İMKANSIZ 

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Öğretmenler, Bakanlığın yayınladığı haftalık ders çizelgelerinin uygulanmasının imkansız olduğunu ifade ediyorlar.
İlkokulda her sınıfın resmi ders çizelgesine göre haftada 30 ar saat ders görmesi, sınıfların ikiye bölünerek ikişer gün okula gelmesi günlük 6 saat yüzyüze eğitim verilmesi istenmişti.
Sınıflar ikiye bölününce haftalık 30 saat ders yetersiz kalıyor. Uzaktan eğitimle tamamlanmala kalkılırsa öğretmenlarin sınıf düzeyine göre 37 ile 42 saat derse germesi gerekiyor ki bu yasal olarak mümkün değil. 
 Nilsun Nilsun Yaylacı Özbilen öğretmenin kaleminden 2. Sınıf örneğinde sorunlar:
"İngilizce dersiyle birlikte  haftada 12 saat ders alırken sınıf öğretmeni 11+11=22 ders saati çalışmış olacak. Geriye kalan ders sayısı 28-22= 6 ders saati olacak. 
Pekiii verilen programa göre işlenilmeyip eksik kalan dersler : 
Türkçe ' den 2 
Matematik' ten 2
Fen Bilimleri' nden 2
Hayat Bilgisi' nden 2
Görsel Sanat' lardan 1 
Müzik' ten 1
Beden Eğitimi'nden 5 
Serbest Etkinlik' ten 2 
Toplam 17 saat 
Bizlere gönderilen yazının 3.maddesi ne diyor peki ? 
Bu ders çizelgesinde süresi belirtilmeyen, Görsel Sanatlar,  Müzik,  Beden Eğitimi ve Oyun dersleri ile 
diğer derslerin yüz yüze eğitim dışında kalan saatleri UZAKTAN EĞİTİM YOLUYLA işlenecektir.
Eee bu durumda 22 saat yüz yüze eğitim + 17 saat de işlenilmeyen derslerin uzaktan eğitimi toplam haftada 39 saat ders mi yapacağız ? 
2- Yoksa 22 saat ders işlediğimiz için 28- 22= 6 ders mi canlı ders yapacağız?  Bu durumda 4 mihver dersteki eksik ders saatleri ki toplam 8 saat yapıyor nasıl tamamlanacak ? Ya eksiksiz tamamlamamız istenilen diğer dersler. Yıllık plânlarda 40 dk ya göre hazırlanmış kazanımlar , 30 dk da ve eksik derslerle nasıl işlenilecek ?
Bu kadar danışman, uzman bir araya gelip, bir program çıkaramazken bizlerden 4.haftada 4.planı hazırlamamız bekleniyor.
3- Pazartesi okul açılıyor ama ne okul saatleri ne servis   lerin durumları ve koşulları hakkında henüz bir bilgi paylaşımı yok. 
Daha önce de belirttiğim gibi söz konusu eğitimse, sağlıksa KERVAN YOLDA DÜZÜLÜR MANTIĞIYLA yol alınamaz. Öğretmene de, öğrenciye de, veliye de yazık,  çok yazık. 1 aydır evlerde normal hayat , aile düzeni kalmadı. Kafalar karman çorman.Her an stres, sıkıntı. Yorgunluk, tükenmişlik de cabası. Lütfen artık net olun.  Bizler de ne yapacağımızı bilelim. Ne gecemiz kaldı ne gündüzümüz. Bugünlerde " Nasılsın , hiç sesin çıkmıyor ." diyen arkadaşlarıma " Ölmüşüm ağlayanım yok." diyorum. Bilmem anlatabildim mi  Bir Fatiha' yı esirgemezsiniz umarım"
---------------
Öğretmen Ali Çam'ın açıklaması
Arkadaşlar, MEB'in bugün yayınladığı İlkokul 3. sınıflarda Yüz yüze Eğitimde Uygulanacak Haftalık Ders Programını PROGRAMA YERLEŞTİRMEK ASLA MÜMKÜN GÖRÜNMÜYOR! Programa yazdığım kısımlar Bakanlığın Programına uygun.
Yani 1. gün 1 Saat Hayat Bilgisi, 3 saat Türkçe, 1 Saat Matematik ve 1 Saat İngilizce
İkinci Gün:  3 Saat Türkçe, 2 saat Matematik, 1 saat Fen Bilimleri...
Peki Diğer Dersleri Uzaktan Eğitim Saatlerine Nasıl Paylaştıracağız?
YAPABİLENİ PANDEMİ DÖNEMİNİN EN İYİ ÖĞRETMENİ İLAN EDİYORUM 
---------
Sadece burunla kalmasın, Facebook'tan bazı öğretmen yorumlarını aşağıya aldım.
--------
Arkadaşlar sınıflar bölünürse 24 saat yüzyüze, 18 saat uzaktan olmak üzere 1. Sınıf öğretmeni 42 saat derse girer, 4 sınıf öğretmeni 37 saat derse girmek zorunda
.......... 
Bizim müdürümüz da aynen bu anlamı çıkardı 22 yüz yüze 15 saatte uzaktan olmak üzere 37 saat ek ders alacaksın dedi. Ücret onayı alacaklarmis. Ben 4. Sınıfım.Anlamadigim 30 saatin fazlasını ek ders olarak nasıl alacağız ve zaman olarak nasıl vereceğiz.
...... 
Muhtemelen yüz yüze eğitimle ilgili açıklamaları kaleme alanlar sınıfların bölüneceği gerçeğini dikkate almamışlar.
...... 
Okula gitmeyen cocuklar icin canlı ders kac saat yapilacak?
...... 
Öğrenciler haftada 30 saat ders almıyorlar bakanlığın programına göre, öğretmenler 6 X4 =24 saat yüz yüze, 6 saatte canlı dersle toplamda 30 saat ders vermiş oluyorlar. Öğrencilerde toplamda 12 saat yüz yüze, 6'şar saatte canlı ders yoluyla toplamda 18 saat ders almış oluyorlar.
...... 
Sınıf ikiye bölünmeyecek kadar az ise 10 12 kişilk bir sınıf ise öğretmen 12 saat yüzyüze 18 saat canlı ders mi yapacak şimdi?
........ 
1. Grupla yüz yüze ders işledikten sonra tüm sınıfa yapacağım canlı derste işleyeceğim konu ne olacak. Çünkü 2. Grupla henüz o dersleri yapmamış olacağız. Özellikle matematik dersinde bu sıkıntıyı yaşarız diye düşünüyorum.
....... 
1 sınif ögretmeninin canli ders yapmasi mecbur mu.bizim ogretmen yapmiyor sordugumuzda ise mecbur degilim diyor

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Avatar
Mustafa Şahin 4 yıl önce

Cevap veriyorum: Hepsi
Çünkü hepsi mantıklı, 37 ders yapan da, 12 yüzyüze ve 18 canlı yapan da haklı.ve mantıklı. Sağlıkçılar fazladan ücret aldılar, öğretmenler de 7 saat fazla ücret alsınlar 7×4=28, 28×17=504 lira fazla olmuş olacak. Bu ay Eylül ayınin ilk haftasında 40 saat WhatsApptan ders yaptım,yani kendimi yırttım toplamda 4×40=160 40-18= 22×4=88 88×18=1496 lira almam gerekirken sınav görevi ile beraber558 lira ek ders aldım. Bu haksızlık değil mi?

Threads beğeni satın al

backlink Spor haberleri fen bilimleri vozol 10000 Likit

Bosna Hersekde Üniversite Okumak