BİR TOPLANTIDAN KALANLAR

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Söz alıp, konu hakkındaki görüşlerimi hazır bulunanlara açıkladım. Ana fikir olarak disiplin her işin içinde önemli bir etken olduğunu, disiplinsiz eğitim değil hiçbir işin yapılamayacağını anlattım. Gerçek hayattan örneklerle açıkladım. Eğitim öğretimde de sevgi ve saygıya dayanan bir disiplin olmasını vurguladım. Sözümü bitirip, oturduğumda benden sonra söz alan müfettiş arkadaş benim sözlerime hiddetle karşı çıktı. Öğle düşündüğüme üzüldüğünü ifade etti. Sonra şahsi görüşlerini empoze etmeye çalıştı. O günkü yönetimin bunu istediğini belirtti.

Mutfakta olan biz öğretmenlere sorulmadan tepeden bir şeyler yazılmış olduğu belli oluyor. Sahada uygulayacak meçhul öğretmenlerin görüşlerine ihtiyaç duyulmamıştı. Birkaç yıl sonra disiplin yönetmeliği bizimde istediğimiz şekilde değişti. Ama geçen yıllar ziyan olmuştu.

Bu toplantının sonunda başka bir müfettiş arkadaş söz aldı. Günü özetledi. Bir anısını anlattı. Bir köy okuluna teftişe gitmiş. Tek öğretmen çalışıyormuş. Küçük temiz ve düzenli bir sınıfta beş sınıfı bir arada okutuyormuş. Her şey çok güzelmiş. Dersi müfettiş bey almış. Dersi anlatırken öğrencilerden biri su içmek istediğini söylemiş. Müfettiş su içmesine izin vermiş. Öğrenci öğretmen masasındaki sürahiden suyu doldurup içmiş. Bardağı yıkayıp, yerine koymuş. Müfettiş öğrencinin neden bahçede gürül gürül akan çeşmeden su içmeyip, öğretmen masasındaki sürahiden su içtiğini merak etmiş. Durumu öğretmene sormuş.

Öğretmen çeşme suyu yorgundur. Dinlendirmeden içilmesi doğru değildir. Tüm öğrencilerim bu şekilde su içerler demiş. Bu kadar ince düşünen bir öğretmenin olduğunu görünce sevinmiş teşekkür etmiş.

Sağlık herkesin başında bir taçtır. Onu ancak hastalar fark eder. İç disiplin içinde ülkesi ve milleti için çalışan öğretmenlere selam olsun.

HER TELDEN KİTABIMDAN BİR SAYFA

Haberin Kaynağı: Vahip Yazar‎ 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Threads beğeni satın al

backlink Spor haberleri fen bilimleri vozol 10000 Likit

Bosna Hersekde Üniversite Okumak