Bir Sınıf Yönetimi Gizli Üst Öğretmenlerin Kullanımı

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Bunların 36'sı, Chuck'ın yaklaşık 30 fitlik bir mesafeden izlediği iki mükemmel çizgide yürüyordu. Sakin ve odaklanmışlardı ve daha önce görmediğim bir olgunluk seviyesi sergilediler.

Ancak iki hat, militarist olarak nitelendirilemezdi. Ve yakında Chuck'ın diktatör tipinden çok uzak olduğunu öğrenecektim - tam tersi. Nazikti, nazikti ve sert ve titiz olmasına rağmen, sesini asla yükseltmedi.

Kısa bir süre sonra müdürüme yaklaştım ve Chuck'ı ders verirken gözlemlememi isteyip istemediğimi sordum. Sınıfımı bir saatliğine kapatacak birileri için düzenlemeler yaptı ve birkaç gün içinde odama çıktım.

Portatif sınıfına giden rampayı yürüttüğümde, bir ön pencereden baktım ve öğrencilerin grup halinde çalıştığını fark ettim; Eski bir Mısır mumyalama sürecini simüle etmek için gazlı bezle ağır tuzlu tavuk bacaklarını sardılar.

Kapıya ulaştığımda, kampüsteki alışılmış yetişkinler için sürpriz bir sürpriz yaşadım.

Odanın içine girdiğimde, bana en yakın olan öğrenci, yanındaki öğrenciyi koluna doğru eğerken hızla ayağa kalktı. Onun grubu, sırayla, yaptıkları şeyleri derhal bıraktı, durdu ve benimle yüzleşti. Grupların geri kalanı takım elbise izledi ve iki ya da üç saniye içinde, odadaki her öğrenci sessizdi, ayakta duruyordu ve bana bakıyordu.

Öğrencilerini tanıyan birinin rahat bir şekilde görünmesini beklediği gibi, Chuck gülümsedi ve beni karşıladı. Öğrencileri özenli kalırken birkaç kelime alışverişinde bulunduk. Chuck daha sonra beni tanıttı, öğrencilerine saygılı olduğu için teşekkür etti ve çalışmalarına devam etmesi için onları serbest bıraktı.

Saatin geri kalanı boyunca onun odasını gezdim, öğrencilerle konuştum ve Chuck'ın dikkatlice daha fazla talimat vermesi için dikkat istediğini izledim. Öğrencileri çekici, arkadaş canlısı ve kibarca kibar davrandılar. Öğretmenleri için büyük saygı ve hayranlık duydukları açıktı.

Kendimi, kariyerimin sadece birkaç gününü görmekten çok etkilendim ve şanslıydım; öğretmenlerin, ebeveynlerin ve öğrencilerin kendilerinden gelen kötü öğrenci davranışları için mazeretlerin sadece bunlardan ibaret olduğunu düşünüyorum. Chuck, öğretmek için özellikle zorlayıcı bir yer olarak ünlenmiş bir okulda mümkün olanı kanıtladı.

Ancak sıra dışı çalışmalarına rağmen, kampüsteki herkes Chuck'ın detaylara gösterdiği dikkatle ya da çizgide yürümeye ya da bir yetişkin odaya girdiğinde nasıl tepki vereceğine dair temel prosedürlere yönelik son derece özel beklentilerine çok etkiledi.

Diğer öğretmenlerden mırıldandığını ve Chuck'ın sınıfını büyüttüğünde göz merdanelerini farkettiğimi duymaya başladım. Görünüşte bu kadar küçük şeylerin neden bu kadar önemli olduğunu anlayamadılar. A noktasından B noktasına, gereksiz, hatta aptalca yürümenin daha ince noktalarını açıkça öğretmek için tutkusunu buldular.

Fakat bu göz merdaneleri bunu anlamıyordu, bu nedenle öğrencilerin hatırlatan, talep eden ve onlara yalvaran çok fazla öğrenme zamanı geçirmelerinin bir nedeni var.

Görüyorsunuz, Chuck etkili sınıf yönetiminin sırrını, pek çoğunun kavramayacağı bir sır olarak anladı.

Kampüste yürürken çizginizin nasıl göründüğü ve öğrencilerinizin bunu sorduğunuzda (birkaç diğer göstergenin yanı sıra) dikkatini vermesi, sınıf yönetimi etkinliğinizin ölçütüdür.

Bunun büyük bir açıklama olduğunu anlıyorum, ama kariyerimi kendi gerçekleri ile paylaşacağım.

Bir öğretmenin izlenmesi, öğrencilerini kampüs boyunca yönlendirir, o öğretmen hakkında ve sınıfta yer alan öğrenme miktarı hakkında size çok şey anlatır. Nedeni basit: Öğrencilerin günlük prosedürleri nasıl ele aldıkları - hatta yürümeyi seviyorlar - örneğin gruplar halinde çalışmak gibi daha önemli konuları nasıl ele aldıklarını ortaya koyuyor.

Bir öğrenci çizgisi şunları gösterebilir:

Öğretmenlerine ne kadar saygı duyarlar.
Birbirlerine ne kadar saygı duyarlar.
Talimatları ne kadar iyi takip ediyorlar.
Talimatları almak için ne kadar hazırlar.
Sınıfta harcanan zaman miktarı (veya kapalı).
Şimdi, bazı öğretmenlerin sadece en önemli hissettikleri şeylere odaklandıklarını, kampüste yürürken çizgileri çok iyi olmasa da, sınıfta dikkat ve saygı beklediklerini iddia ettiklerini biliyorum.

Fakat bu argüman su tutmaz. Bir etkinliğin önemine göre farklı davranışsal beklentilere sahip olmak, öğrencilere kafa karıştırıcı bir mesaj gönderdiği için işe yaramamaktadır. Dahası, kötü bir örnek oluşturur, kötü bir örnek oluşturur ve kötü alışkanlıklar yaratır - özellikle kötü davranışlar için eğilimi olan öğrenciler için.

Öte yandan, beklenti ve açık bir şekilde yürümeyi gerektiren temel prosedürlerin nasıl gerçekleştirileceğine dair açık rehberlik, sınıfta yer alması gereken öğrenme becerilerine dönüşür ve bunlarla uyumlu olacaktır. Aslında, bir çizgi, öğrencilerin sınıfta başarılı olmak için gereken becerileri ve sınıf zamanını kaybetmeden pratik yapabilecekleri mükemmel bir öğrenme laboratuvarıdır.

Bir dahaki sefere şansın varsa, sınıfını sınava sok. Arkadan takip ettiğiniz gibi onları bir satıra gönderin. Sınıf yönetimi etkinliğinizi ve sonuç olarak bir öğretmen olarak etkinliğinizi doğru bir şekilde ölçtüğü için yakından izleyin.

Henüz yapmadıysanız, lütfen bize katılın. Bedava! Buraya tıklayın ve e-posta kutunuzdaki her hafta böyle bir makale almaya başlayın.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Threads beğeni satın al

backlink Spor haberleri fen bilimleri vozol 10000 Likit

Bosna Hersekde Üniversite Okumak