Bir Sanat Öğretmeninden Velilere Mektup

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Sevgili Veliler,

Merhaba. Ben Bayan Carlisle, çocuğunuzun sanat öğretmeniyim. Size, önümüzdeki ders yılında çocuğunuzun öğretmeni olacağım için ne kadar büyük bir heyecan duyduğumu anlatmak istiyorum. Çünkü çocuğunuzun sanat öğretmeni olarak, çocuğunuzun yaratıcılık yolculuğunda ona rehberlik ediyor olacağım. Çocuklarınızın, her zamanki sınıf öğretmenlerinin hiç görmeyebileceği yanlarını göreceğim. Problemler karşısında ezbere cevaplar vermek yerine yaratıcı çözümler bulmalarına tanıklık edeceğim. Onların zor kavramları anlamaya çalışıp, üstesinden gelmelerini izleyeceğim. Harika bir yıl olacak.

Peki, çocuğunuzun sanat derslerinde başarılı olması için neler yapabilirsiniz? İşte benden size birkaç öneri:

Lütfen çocuğunuza, “Ben çöp adam bile çizemiyorum” ya da “Resim dersinde hiç iyi değildim” demeyin. Çünkü çöp adam çizebilirsiniz. Eğer kendinize güvenirseniz daha fazlasını da çizebilirsiniz. Yaratıcılık yolculuğunuzun bir noktasında birisi yapabileceklerinize olan inancınızı zedelediği için üzgünüm. Siz de aynısını çocuğunuza yapmayın.
Çocuğunuzun “altı üstü resim dersi” olduğu için sanat dersinden yüz almasını beklemeyin. Sanat çalışmak demektir. Sanat çok çalışmak demektir. Hatta matematik ya da fen dersinden zor olabilir çünkü doğru cevapları yoktur. Burası, çocuğunuzun çözüm üretmek zorunda olduğu özel bir sınıftır. Karnede sanat dersinin tam not olması kusursuzluğa yakın demektir ve bunun başarılması inanılmaz ölçüde zordur. Lütfen çocuğunuzun sanat dersinde yaşadığı zevki ve dersteki başarısını karnesindeki nota bakarak değerlendirmeyin.
Lütfen benim de bir insan olduğumu unutmayın. Her hafta 600 öğrenciyle uğraşıyorum. Her biri benim için özel ve hepsi için, her gün, her hafta elimden geleni yapıyorum. Hatalar yaptığım oluyor. Bunu biliyorum. Benim de tıpkı sizin gibi çamaşır yıkamam, koşturmam, market alışverişi yapmam gerekiyor. Bir sürü şeyi aynı anda yapmak çok yıpratıcı. Eğer hasta çocuğum, çocuğunuzun resim projesine not vermekten daha önce geldiyse, bu çocuğunuzun projesini umursamadığım anlamına gelmiyor, sadece o gece ateşi çıkan üç yaşındaki çocuğumla ilgilenmem gerekmiştir.
Çocuğunuza derste neler yaptığımızı sorun. Onların size bir şeyler öğretmesinden korkmayın. Bir pastel boya kutusunu önünüze alıp çocuğunuzla birlikte bir şeyler yapmaya başladığınızda, kendiniz hakkında neler keşfedebileceğinizi bilemezsiniz.
Çocuğunuzun sene sonu portfolyolarını çöpe atmayın. Biliyorum, her şeyi saklayamazsınız. Ama çocuğunuz, onun çalışmalarını attığınızı gördüğünde fikirlerinin ve çalışmasının yeterince iyi olmadığını düşünecektir. Durup resimlere bakın, çocuğunuzun en sevdiği bir iki tanesini saklasın. Siz de en sevdiğinizi saklayın ve çocuğunuza neden hepsini saklayamayacağınızı anlatın. Bu basit hareketiniz bile onların bir sanatçı olabilmek için kendilerine güvenmesini sağlar.
Sanat dersine de diğer derslere gösterdiğiniz saygıyı gösterin. Sanat ve sanat dersinin değerini küçümsemeyin. Sanatçılar günlük hayatınızda kullandığınız her şeyin tasarımında rol oynarlar. Sabah kahvenizi içtiğiniz kupadan üzerinizdeki kıyafete, evinizden işyerinize kadar pek çok şeyi sanatçılar tasarlar; en azından güzelleştirir. Çocuğunuz ileride yaratıcılık gerektiren bir alanda çalışacak olursa sanat derslerinde öğrendiği her şeyin ona faydası olacaktır. Teslim tarihlerine uymak, araştırmak, planlamak ve sıkı çalışmak gibi sanat derslerinde pekiştirilen sanat dışı beceriler çalışma hayatında çok önemlidir.
Zaman ayırıp okuduğunuz için teşekkür ederim. Yeni ders yılı için şimdiden heyecanlanıyor ve kızınızın ya da oğlunuzun benimle paylaşacağı yaratıcı çözümleri sabırsızlıkla bekliyorum. Ders yılı içinde lütfen bize yardımcı olmak ya da ne yaptığımızı görmek için sanat odamıza uğrayın.

Sevgiler,
Bayan Carlisle

Vay canına, bu çok iyi geldi! Bu mektubu yazarken, sanat sınıfında yaptıklarımızın gerçekten özel olduğunu anladım. Sanat sınıfında çok farklı ve harika şeyler yapıyoruz. Bu mektubu velilere gönderir miyim bilmiyorum ama yazarken bunları düşünmek hoşuma gitti.

Siz velilerinize böyle bir mektup gönderir miydiniz?

Peki, velilere başka neler söylemek isterdiniz?

Kaynak: https://www.theartofed.com/2016/02/15/a-letter-to-my-students-parents/

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Threads beğeni satın al

backlink Spor haberleri fen bilimleri vozol 10000 Likit

Bosna Hersekde Üniversite Okumak