Bir Ortaokul Öğretmeninden Duygu Dolu Bir Sınıf Etkinliği

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Bu yıl ortaokul öğretmenliğinde 22’inci yılım. Dün, muhtemelen yaşadığım en etkileyici günlerden biriydi.

“Yük Etkinliği” isimli yeni bir sınıf etkinliği yapmayı denedim. Çocuklara “yük”ün ne anlama geldiğini sordum. Çoğunluk, omuzlarımızda taşıdığımız can sıkıcı şeyler olduğunu söyledi.

Onları rahatsız eden, yüreklerinde ağırlığını hissettikleri, canlarını yakan şeylerin neler olduğunu bir kağıda yazmalarını istedim. Hiçbir kağıtta isim yazmayacaktı. Kağıtları tomar yaptılar ve odanın bir ucundaki torbanın içine koydular.

Herkes birer kağıt çekti ve sınıf arkadaşlarının yazdıklarını sırayla sesli olarak okudu. Her öğrenci çektiği kağıdı okuduktan sonra bunu kimin yazdığını ve bunu bizimle paylaşmak isteyip istemediğini sordum.

İnanın bu çocukların içlerini dökmeleri ve bunu bütün sınıfla paylaşmaları kadar duygulandıran başka bir şey olmadı beni.

İntihar, hapse giren ebeveyn, evi terk eden ebeveyn, ölüm, kanser, evcil hayvanını kaybetme ve daha neler neler…

Elindeki kağıdı okuyan çocukların bazıları, yazılanlara üzüldüğü için ağladı. Bazen de yükünü paylaşan kişi ağladı (eğer bize kim olduğunu söylemeye karar verdiyse elbette). Duygusal olarak çok yoğun bir gündü, ama çocuklarımın kesinlikle biraz daha az yargılayıcı, biraz daha fazla sevgi dolu ve biraz daha affedici olacaklarına inanıyorum.

Bu torba, hepimizin yüklerinin olduğunu hatırlatmak için sınıfımızın kapısında asılı duruyor. Onu kapıda asılı bırakacağız. Sınıftan çıkarken onlara yalnız olmadıklarını, sevildiklerini ve birbirimizi her zaman kollayacağımızı söyledim.

Onların öğretmeni olmaktan gurur duyuyorum.

Kaynak: https://www.facebook.com/karen.loewe/posts/10151312837249949

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Threads beğeni satın al

backlink Spor haberleri fen bilimleri vozol 10000 Likit

Bosna Hersekde Üniversite Okumak