Bir okulda, okul yöneticileri ve öğretmenler arasında güzel ilişkiler varsa o okul mutludur

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

· 
Bir okulda, okul yöneticileri ve öğretmenler arasında güzel ilişkiler varsa o okul mutludur. Ama idareci olmakla, yönetici olmakla okul lideri olmak arasında fark vardır.
İdareci: En iyi müdürün kendisi olduğunu düşünür. Kurgusal yaşar. Öğretmenin, öğrencinin açığını arar, bugün hangi öğretmenin açığını bulsam da koz olarak kullansam der. Art niyetlidir. mevzuata sıkı sıkı bağlıdır, "ama hocam yönetmelik şöyle, böyle söylüyor der". Özgün kararlar alamaz, inisiyatif alamaz. Robotiktir. Yeniliğe açık değildir. Öğretmenler genelde nefret eder ama söyleyemez birkaç sivrilen öğretmen haricinde. Genelde tayin olacağı zaman tek başına okuldan ayrılır.
Yönetici : idareci kadar olumsuz değildir. Kısmi art niyet taşır. Mevzuatçıdır. Kısmi sevilir. Okulda kendi takımı vardır. 
Okul lideri: Öğretmen ve tüm paydaşları sahiplenir, açık aramaz, hataları yüzüne vurmaz. Düzeltmek için şans verir. Öğretmen ve öğrenci lehine karar alır. Mevzuatı ve yönetmeliği astlarına koz olarak kullanmaz. Astları lehine esnetebilir. Olumlu okul iklimi oluşturur. Öğretmen ve öğrencinin gelişimi için fırsat yaratır. Fikirler rahatça söylenir. Okuldan ayrıldığında Astları üzülür, uğurlama partisi düzenlenir.
Not: Bilimsellik içermez, gözleme dayalı bilgilerdir.
İnanlar için Sevgili Peygamberimiz şöyle buyurmuştur: "Zorlaştırmayınız, kolaylaştırınız, Nefret ettirmeyiniz."

Alıntı: Mustafa Dursunoğlu

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Threads beğeni satın al

backlink Spor haberleri fen bilimleri vozol 10000 Likit

Bosna Hersekde Üniversite Okumak