Bir Öğretmenlik Mesleğinin 6 Aşaması

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Bunu düşünüyordum ve öğretmenin gerçekten bir yaşam döngüsü var.

Her öğretmen her aşamada ya da her aşamada aynı derecelerde yaşamayacaktır. Bazıları bunun çok az farkına varabilir. Ve dizi az çok evrensel olsa da, her aşamanın süresi olmayabilir. Bazı öğretmenler bile tek bir aşamada sıkışabilir ve daha fazla gelişemez. Bu yüzden hepsini bir tuz parçasıyla al.

 
6 Öğretim Aşaması

Gurur

Bu, sınıfta adım atmadan önce - belki bir öğretmen eğitim programına kabul ettiğiniz kadar erken - başlar ve birinci sınıfınızın ilk on saniyesine kadar uzanır.


Bu aynı zamanda tüm aşamaların en açık “eğlencesi” dir. Gurur döneminde, neyin içine girdiğinden tam olarak emin değilsiniz, ancak bu belirsizlik, büyük öğretme görevinin gerçekte büyüklüğüyle yerlerinden edilmemiştir . Arkadaşlarınız ve ailenizle yaptığınız konuşmaların çoğu hâlâ bir öğretmen olmak için seçiminizde döner (böyle asil bir meslek!).

Meslektaşlarla yaptığınız konuşmaların çoğu hala öğretme soyutlamaları etrafında toplanıyor - değerlendirme hakkındaki görüşleriniz, 'aha anlarının' ne kadar ödüllendirilebileceği, ekiplerin ve departmanların nasıl kurgulandığı vb. Henüz çok az gerçeklik, sadece belirsiz bir olasılık hissi, bazı belirsizlik ve bir çok gurur.

Bu aşamada, öğretme, yorucu, yoğun bir büyüme dönemi ve coşkunluk dönemleri olabilir.

İlk sınıf, orta ve lise için ilk periyotta ya da ilkokul için ilk sınıfınız yerleşmeye başladığında, hızlıca değişmeye başlar. Her teori şimdi uygulamalı teoriye dönüşüyor . Uygulama.

Okuduğun tüm fikirler ve sahip olduğun coşkunun hepsi hala var, ama beynin senin sürüngen beynine geçtiği için arka koltuğa girdiler. Dövüş ya da uçuş, değil mi? Tabii ki bu biraz dramatik. Hayatta kalmak için savaşırken, sizi ayakta tutmaya yardımcı olabilecek eğitim, teori ve coşku var; Sizi sürdürebilecek her şey. Fakat genel olarak, kariyerinizin bu aşaması, hiç bir zaman tamamen uzak olmayan öğretim kargaşasıyla değil, o kargaşaya verdiğiniz tepkiye göre çok fazla karakterize edilir.

 
Mutlaka mutsuz olmasa da, bu aşamada öğretim stresli ve yorucu olabilir.

Öğretmenlik kariyerinizin üçüncü aşaması, bilinçli deneylerle ilgilidir. Geçmişte denemiş olmanıza rağmen, kemeriniz altında deneyimin daha kesin ve etkili olmasını sağlayan bazı deneyimleriniz var. Yeni bir aracı veya eğitim stratejisini "umudumuz" dan daha fazlası ile getirebilirsiniz. Neyin işe yarayabileceğine dair iyi bir fikriniz var - örneğin, çok türlü bir tematik birim - ve bunu yapıyorsunuz.

Başarısız olursanız ya da başarılı olursanız, bu bir bağımlılık haline gelir - ve en iyi öğretmenler asla durmaz. Büyük öğretmenler asla büyümeyi durdurmaz ve büyüyen yeni fikirler denemek demektir. Kariyerinizin bu aşaması, gerçekten sizin için çalışmanın nerede olduğu - daha az zaman harcadığınız ve aslında zanaatınızı geliştirmeye başladığınız yerdir. Dahası, bu tür deneyimler, meslektaşlarınızdan yeni araçlar, fikirler ve mentorluk keşfettikçe genişletilmiş profesyonel öğrenme ağlarına yol açabilir.

Bu aşamada öğretme, her şeyden çok, eğlenceli olabilir.


Ayrıca 21. Yüzyıl Öğretmeni Olmanız Gereken Tek Şey

hayal kırıklığı

Yıllar boyunca bir öğretmen olarak çok şey öğrendin. İnsanları, öğretimi, kültürleri, toplulukları, teknolojiyi daha iyi anlamaya başladınız ve sonuç olarak bir insan olarak büyüdünüz.

Ama aynı zamanda, ilk başta işten atılmayı kolaylaştıran, ancak aklınızda daha yüksek seslere sahip olan bazı şeyleri de fark ettiniz. Olumsuz öğretmenler –ve aslında bir noktaya sahip olan negatif öğretmenler. Siyaset ya da kişisel gündemler inşa ederek ya da en azından bir kenara itilen büyük öğretmenler. Öğrencilerin kalpteki en iyi ilgisine sahip olmayan yeni politikaların benimsenmesi. Okulda halihazırda ne gittiğine nasıl uyduğu konusunda çok az düşünerek satın alınan teknolojiden gelen para. Kişilerarası profesyonel gelişim sadece saatlerce devam etti.

Ve belki de en kötüsü, öğrenciler bu 'sistem' başarısız oldu. Sorduğun her şeyi öğreten ve yapan öğrenciler ve örnek öğrenciler olan öğrenciler, sadece dünyadaki yerlerini bilmeden mezun olmak için. “Eğitim böyle bir şeye hitap etmemeli mi?” Diye merak ediyor musun? Ya da hiç şansı olmayan öğrenciler- biriniz olmadan size gelip, ne denediyseniz yapın aynı şeyi bıraktı.

Bu psikolojik olarak zor. Size en çok ihtiyaç duyan öğrencilere ulaşamıyorsanız, burada ne yapıyorsunuz? Eğer vasatlık için tasarlanmış bir sisteme katılacaksanız, kendini geliştirmeye yönelik hiçbir arzu olmadan, bir kariyere son verebilir misiniz? Ve eğer yapabilirseniz, sadece 'son' için yeterli mi?

Bu aşamada, öğretim yetersiz veya kafa karıştırıcı görünebilir. Makro ve biraz idealist olmaya eğilimli iseniz bile 'yanlış'.

isyan

Yani değişiyorsun.

Harika öğretmenler ne söylediklerini yapmazlar , sonuçta. Geri çekil. Yıkarsın. Sen dolaşıyorsun. Sabotaj yapmaz ya da huzursuzluğa neden olmazsınız, ama siz agresifsiniz. Soru soruyorsun. Işık yaratır ve öğrenciler için aynı modeli yaparsınız. Sonuçta, bu kritik pedagojinin temelidir.

Eleştirel Düşünmek İçin Ne Düşünüyor: “Kritik düşüncede bir sonuç yok; değişen koşullar ile sürekli etkileşim ve süreci yeniden başlatan yeni kanıtlara izin veren daha geniş bir vizyona olanak tanıyan yeni bilgi. Eleştirel düşüncenin temel ham duygu ve tonu vardır.

“Kritik düşünme, değişimin (kişisel ve toplumsal) ilk nedenleri arasındadır, fakat okullarda bir paryadır - başka bir sebepten ötürü, zihniniz ve sınıfınız da dahil olmak üzere gördüğü her şeyin biçim ve işlevinden şüphe duymasını gerektirmez. İçinde öğretilen her şey. ”

Bu öğrencilere atıfta bulunurken, aynı şey sizin binanızda bir öğretmen olarak sizin için de geçerli. Öğrenci: Sınıf :: Öğretmen: Okul

 
“İsyan” aşamasında, öğretim tekrar eğlenebilir. Gariplik yapmamak için garip bir şekilde güçlüydünüz, ancak bir fark yaratıyorsunuz - ve bu bir karışıklık yaratıyorsa, bunu yapacaksınız. (Daha önceki aşamalardan farklı olarak, muhtemelen kendiniz kovulmadan nasıl karmaşa yapacağınızı bilirsiniz.)

Devam eden ustalık

Ah, bilgelik.

Öğretmenlik kariyerinin son aşaması –bir zaman önceki tüm aşamaların zaman zaman ortaya çıktığı - zanaatınızın ustalaşması için gereken iştir. Uzman olmak için 10.000 saat gerekiyorsa, bu “Devam Eden Ustalık” aşamasında gerçekleşecektir. Değişim öğretmek, dünya değiştiğinden, uzman olduğunuza göre, öğretmendir, değişmez.

Bu aşamada öğretim, her şeyden çok, sizin hakkında varlıkları durdurur. Asla gerçek olmadı, ama şimdi durum daha da artıyor. Yukarıda ve her şeyden önce, sadece birkaç yıl önce bile kullanamayacağınız bir türden tanrı ile kucaklaşmanıza, elden çıkarmanıza, planlamanıza, tasarlamanıza, sorgulamanıza ve kutlamanıza yardımcı olan her şeyi görmeye eğilimlisiniz. Öğretmek, buldun, bu şeyle ya da o şeyle ilgili değil. Ve böylece çalışıp okuyor, deney yapıyor ve biraz daha çalışıyor ve çalışıyorsunuz.

Eğer bunu bu kadar ileriye götürüyorsanız - ve pek çok öğretmen - bu aşamada inanılmaz derecede tatmin edici olabilir ve dünyayı bir anda tam anlamıyla değiştirmenize izin verir. Bunu şu ana kadar yapmak sadece azim ve “ortaya çıkmak” değil, bazen de şansla ilgilidir. Doğru müdür, akıl hocası, profesyonel öğrenim ağı, okul, ilçe-hatta on katı iyi sağlık durumu, pedagoji bilginiz ve kişisel inançlarınız kadar önemlidir.

Bunu bu kadar uzağa yaparsan tebrik ederim. Eğitim sana ihtiyacım olacak.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Threads beğeni satın al

backlink Spor haberleri fen bilimleri vozol 10000 Likit

Bosna Hersekde Üniversite Okumak