Bir Öğretmenin Sınıfta Etkili Olmasını Gerektiren 8 Şey

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Pedagojinin Ötesinde:

Katkıda Bulunan Anne Davis

Öğretmenler, öğrenciler ve okul sistemleri başarılı olamadıklarında, çoğu zaman geri tepme sıkıntısını çekiyorlar.

Bir öğretmenin eğitmek rolü olmasına rağmen, doğru araçları sağlamazsa bu rol etkili bir şekilde tamamlanamaz. Bu sürekli değişen toplumdaki öğrencilere öğretmek için eğitimcilere uygun ortam, zaman, finansman ve eğitim kaynakları sağlanmalıdır.

Genel olarak, öğretmenlerin sınıfta etkili olması gerekenler içerik bilgisi, pedagojik bilgi, sınıf yönetimi becerileri ve zaman yönetimi ve organizasyonu gibi ilgili yumuşak beceriler açısından düşünülmektedir. Bu yazı, öğretmenliğin etkili olması gereken pedagojinin ve içerik bilgisinin ötesinde 'diğer' şeylerin bazılarına kısa bir genel bakış sunar.

Pedagojinin Ötesinde: Bir Öğretmenin Sınıfta Etkili Olması Gereken 8 Başka Şey


1. Yönetilebilir beklentiler

Eğitimin 'beklentilerini' genel olarak tartışabilirken, şimdilik, sadece sınıf büyüklüğüne ve kullanılabilir alan ve teknolojiye odaklanalım.

Yeterli alan yoksa öğrenciler verimli öğrenemezler. Aşırı kalabalık sadece rahatsız edici değil, aynı zamanda rahatsız edici ve sorun yaratabilir. Her yıl sınıf mevcudu büyüdükçe, öğretmenlere tüm öğrencilerine rahatça uyabilecekleri sınıflar sağlanmalıdır.

2. 'evden' destek

Öğrencinin evde bulunduğu durum ne olursa olsun, öğretmenler evde okuryazarlık ve beceri geliştirme, organizasyon ve zihniyet / ahlaki destek gibi desteklerden her zaman yararlanabilir.

3. Zaman

Makul beklentilerin ötesinde, öğretmenler işlerini yapmak için yeterli zamana sahip olmaları, başarıları için en önemli faktörlerden biridir. (İşte öğretmenlerin sınıfta zaman kazanabilmelerinin bazı yolları) . Bu zamanın bir kısmı öğrencilerle yeterli zaman. Yeni kavramları öğrenmek bir gecede gerçekleşecek bir şey değildir.

Öğrencilere, kendilerine öğretilen müfredatı gerçekten kavrayacaklarsa, eğitimcilere dersleri yürütmeleri için uygun bir süre verilmelidir. Bununla birlikte, çoğu zaman öğretmenler, son başvuru tarihlerini karşılamak ve öğrencilerin öğrencilerin anlama ve akademik kalıcılığı elde etmek için yeterli zamana sahip olmadıkları standart testleri geçmelerini sağlamak için çok sıkı bir programdadır.

 
4. Müfredat, eğitim ve diğer öğretme ve öğrenme kaynakları için yeterli finansman.

Kamu veya özel, eğitim ucuz değildir. Bununla birlikte, maaşlar ve işletme maliyetleri için ayrılan fonları kullandıktan sonra, öğretmenlerin çoğu zaman üzerinde çalışacakları çok şey yoktur.

Bu nedenle, öğrenciler, öğrenme deneyimlerini geliştirmek için gerekli kaynakları elde etmek için yeterli fon sağlanmadıkları için acı çekerler. Öğretmenlerin, öğrencilerine fon sağlamak için çözümler bulmaları için okul yöneticileri ve / veya ebeveynleri ve toplumla birlikte çalışması önemlidir.

5. Öğrencilerin öğrenmesine yardımcı olan teknoloji.

15 Öğrenci Merkezli Öğretim Örnekleri
Öğretinizi Messier'de Bir Şeylere Güncellemek
Kağıt ve basılı kopya ders kitaplarının sınıflarda kullanıldığı günler geride kaldı.

Bugünün dijital olarak eğimli dünyası, öğrencilerin öğrenme şeklini değiştirdi. Modern zamana ayak uydurmak için öğretmenlerin doğru eğitim kaynaklarına sahip olmaları gerekir. Bilgisayarlardan ve tabletlerden, yazılım ve çevrimiçi çizim araçları gibi çevrimiçi araçlara , bu kaynaklar etkili bir öğretmen olmak için çok önemlidir. Bu araçların ve uygulamaların çoğuna ücretsiz olarak erişilebilse de, öğretmenler temel bilgileri sağlamak için okul yöneticilerine bakmalıdır (örn. Bilgisayar, internet bağlantısı vb.).

6. İşlerin işe yaraması için.

Öğretmenler, teknolojinin ve ilgili ekipmanın güvenilmez olduğu bir tesiste çalışıyorlarsa, işlerini etkin bir şekilde yapamazlar.

Sıkışan veya bozulmaya devam eden bir yazıcıda kopya oluşturmaya çalışmak, hatta çevrimiçi araştırma yapmaya veya eski bir bilgisayarda not göndermek bile denemez. Bu nedenle, okulların çalışanlarına güvenilir ve güncel donanımlar sağlamak için bütçede fon tahsis etmeleri önemlidir. Bunun, yenilenmiş bir Versant 80'e yatırım yapmak veya bilgisayar ve telefon sistemlerini yükseltmek anlamına gelip gelmeyeceği, öğrencilere en iyi öğrenme deneyimini sağlamak için yapılması gerekir.

7. Olumlu bir çalışma ortamı

Öğretmenler, çalışmak zorunda kaldıkları koşullardan memnun değilse, bu, öğrencileri eğitme yetenekleriyle sonuçlanır. Okul idarecileri, öğretmenlere adil maaşlardan daha fazlasını vermelerini sağlamalıdır. Öğretmenler en iyi iş-yaşam dengesini sağlayan bir eğitim sisteminde çalışmak ister.

Bu, sağlık yardımları, ücretli izin, kişisel gelişim, eğitim, gelişim fırsatları ve öğretmen salonu gibi yaratık konforları gibi şeyleri içerebilir. Ancak, eğitimciler işverenleri tarafından desteklendiklerini düşündüklerinde, sınıfta çok daha etkili olma eğilimindedirler.

8. Topluluk ve kültürel şampiyonluk ve destek

Yine, öğretmenler bir öğrencinin eğitiminin başarısı veya başarısızlığı için çok fazla cesaret yakalarlar, ancak kilo omuzlarında değildir.

Aynı zamanda tesis içindeki diğer personelin ve ebeveynlerin sorumluluğundadır. Ebeveynler, diğer öğretmenler, okul idaresi ve topluluk hep birlikte çalıştığında, çocuklar yararlarını olumlu bir şekilde değerlendirirler. Öğretmenler PTO ve PTA programlarına katılmalı, okul etkinliklerine katılmalı ve en önemlisi, yardıma ihtiyaç duyduklarında idare, ebeveynler ve diğerleriyle konuşmalıdır.

Öğretmenler ve eğitim sistemi hakkında şimdi daha önce olduğundan çok daha fazla inceleme var. Öğretmenler genellikle sınıftaki performansları hakkında değerlendirilir ve öğrenciler gerektiği gibi performans göstermediğinde hızlı bir şekilde suçlanırlar. Ancak gerçek şu ki, eğer eğitimcilere yukarıda açıklananlar gibi araçlar, kaynaklar ve yaratık konforları sağlanmazsa, sınıflarda bu kadar etkili olmaları beklenemez.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Threads beğeni satın al

backlink Spor haberleri fen bilimleri vozol 10000 Likit

Bosna Hersekde Üniversite Okumak