Bir Öğretmene Göre Her Velinin Okulun İlk Günü Yapması Gereken 8 Şey

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Çocuklarınızın ne kadar küçük veya büyük olduğu önemli değil, okulun ilk günü her zaman özel bir şey olacak. Fotoğraf çekmek için zaman ayırmanın yanı sıra, özel kahvaltılar yapmak ve büyüyen bebeğinizi o kadar sıkı sarmak büyük ihtimalle rahatsız oluyorsa, ebeveynlerin çocuklarını hazırlamak için yapmaları gereken çok daha fazla şey var.


Bir öğretmen olarak, ebeveynlerin okulun ilk gününde ( bu tatlı hediyelerden biriyle beni şaşırtmak gibi) yapacağıma dair bazı gizli şeyler var  , ama gerçekten, bunlar şu sekiz şey kadar önemli değil. Çocuğunuzun ilk gününün (ve yılı) harika olduğundan emin olmak için neler yapabileceğinizi görmek için okumaya devam edin.


1. zamanında okulda olun.
En önemli görevlerden biri ile kolayca başlayacağım: zamanında oulda olun! İlk gün kafa karıştırıcı, ezici ve kalabalık olabilir, bu yüzden derslikler bulmak, ve büyük vedalar için fazladan zaman ayırdığınızdan emin olun (eğer size izin verirlerse).


2. Herkes Ayrılmadan Önce Birkaç Dakika daha bekleyin
Bazı çocuklar okulun ilk gününde özgürlüğü için istekli görünebilir ve arkadaşlarını gördükten sonra size bakmazlar, gitmeden önce bir kez daha kontrol etmelisiniz. Basit bir kucaklama, kendilerini sevilen ve yeni bir maceraya hazır hissettirmek için uzun bir yol kat edebilir.

3. Herkesin Büyük Kahvaltı Yiyor Olmasını Sağlayın
Doktorlar, kahvaltının günün en önemli öğünü olduğunu söylediğinde şaka yapmıyor. Çocuklarınızın karınlarının besleyici bir kahvaltıyla dolu olmasını sağlamak, okul günlerinde savaş açlığına ve odaklanmaya yardımcı olur.

4. Çift-Kontrol Sırt Çantası
 Her ihtimale karşı, sırt çantalarını tekrar kontrol etmek için sabahları birkaç dakikanızı ayırın.


5. Tüm Formları Açın
İstenen formları herkes zamanında açtıysa, tüm okul topluluğu daha verimli bir şekilde çalışabilir. Sağlık hizmetleri fişleri, fiziksel bilgiler, güncellenmiş IEP'ler ve acil durum iletişim sayfalarının mümkün olan en kısa sürede okul destek personeline verilmesi gerekmektedir.

6. Öğretmeni Ezmeyin
Okulun başlangıcı, öğretmeni çok sayıda endişe ve soruyla bombalamanın zamanı değildir. Kendinizi tanıtmaktan çekinmeyin, ancak daha büyük bir konuşma noktanız varsa, daha sonra bir e-postaya gönderin.

7. Ayrıl
"Güle güle" demenin zor olduğunu, sadece birkaç saat olsa bile zor olduğunu biliyorum, ama çocuğunuza hayatlarının en büyük kucağını verdikten ve onları sevdiğini söyledikten sonra lütfen ayrılın. Gözetlemek için bir köşede takılmak onları zorlaştırıyor ve öğretmenlerin işlerini düzgün yapmasını neredeyse imkansız hale getiriyor.

8. Kendinize biraz zaman ayırın
Muhtemelen uzun bir Yaz olmuştur ve çocuklarınızı okula göndermek duygusal olabilir. Onları bıraktıktan sonra, sadece bir fincan kahve veya sabah yoga dersi olsa bile, kendinize küçük bir mola verin. Yeni bir yıla başlamanın tatlı hissini nefes alın ve bize öğretmenlerin çocuklarınızı beslediğini, korunduğunu ve öğrettiğini düşünün

Kaynak: https://www.yourtango.com/2018316673/8-things-parents-should-do-first-day-school.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Threads beğeni satın al

backlink Spor haberleri fen bilimleri vozol 10000 Likit

Bosna Hersekde Üniversite Okumak