Bir Öğretmen Öğrencilerin İnternet Kullanımı Hakkında 5 İpucu Veriyor

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

 Bir Öğretmen Öğrencilerin İnternet Kullanımı Hakkında 5 İpucu Veriyor. Çocukların çevrimiçi aktivitelerini yönetmeleri gerekir ve ebeveynler bunu yaparken çocuklarına bazı yardımlarda bulunmalıdır

Geçen yıl Fortnite ortaokul sınıfımı işgal etti - ülkedeki ortaokul sınıflarına yaptığım gibi. Genellikle görev ve yüksek performans gösteren öğrenciler , ödevlerini yapmak için başını kaldırıp “unutmayı” başardılar . Ne kadar geç kaldıklarına ya da ayakta kalan son adamın sabah konuşmaları sabah erken check-in işlemimizin bir parçası oldu. Ardından telefonla başlayan ebeveynler ile telefon görüşmesi: Birkaç ay boyunca, ailelerinin çocuklarının performansıyla ilgili çok sayıda telefon ve okul sonrası toplantıları yaptım. Ekran saatini aldığımda, bir dizi tepki vardı. Bazı ebeveynler, çocuklarının saatlerce sonra yaptıkları, bazılarının ekran zamanında nasıl dizileceğini bilmedikleri ve bazılarının kontrol altında olduğunu düşündükleri konusunda habersiz görünüyordu - ama açıkça görmediler.

Anladım. Ben sadece bir öğretmen değilim: Ben de ekran zamanı ile mücadele eden bir anne. Geçen yaz kırsal ortadoğu kırsalında kendi ortaokul kızımı takmamaya çalışarak geçirdim. İlk haftadan sonra iPad'in azar azar görünmeye başladığı zaman kendi tavsiyemi kullanmaya çalıştım. ”“ Ne kadar çok ekran zamanı aldığınızı çok okudunuz ”ve akıl yürütme,“ Öğrenim oyunlarınızı diğer arkadaşlarınızla dengelediğinizden emin olun . oyunlar. ”Ama sonra kızımı, çevrimiçi oyunundan yeni çıkmış bir arkadaşa bağırdığını duydum ve savaşımı kaybettiğimi hissederdim.

Çocuklara ve akıllı telefonlara yaşça bir rehberlik Sorun şu ki, ekran karşıtı değilim. Teknolojinin, sınıfıma ve benim kendi hayatım için bazı şaşırtıcı öğretici anlar getirdiğini gördüm. Kağıda tam bir cümle yazamayacağım bir öğrenci, Fortnite'de “neredeyse kazandığı” ile ilgili en içten şiir yazdı. Onun atılımı oldu ve o zamandan beri yazmayı bırakmadı. Diğer çocuklar, okudukları distopya kitaplarıyla paralellik gösteriyordu ve puanlarını kanıtlamak için çok dokunaklı-karşılaştırmalı makaleler yazdılar. Ve, Amerika Birleşik Devletleri'ndeki arkadaşlarından çok uzakta olan kızım, çevrimiçi arkadaşlarıyla iletişim halinde kalmayı başardı, kendini Roblox ile meşgul etti ve şimdiye kadar yapılmış olan her Miranda Sings videosunu izleyerek pop kültürünün bir parçası oldu.

Bağlantı, yaratıcılık ve eleştirel düşüncenin bu atılım anları, bir öğretmen ve bir anne olarak benim için çabalarımdır. Bana söylediği şey, ebeveynlerin çocuklarının ekran zamanlarının yönetimini ele almalarıdır , gerçekten bir denge olmak zorundadır. Ortaokul çocuklarını da bildiğim kadarıyla biliyorum , onların ebeveynlerinin rehberliği ve desteği olmadan her zaman Fortnite veya YouTube'u kapatmadıklarını biliyorum . Ayrıca, teknolojinin asla tek bedenli bir şey olmayacağını da keşfettim. Bazı çocuklar için işe yarayanlar başkaları için çalışmayacaktır. Aileniz için en iyi olanı bulmak biraz deneme ve yanılma içerebilir.

Geçen sene ailemin birçoğu için çalışan stratejiler bunlardı ve eminim ki bu yıl ortaokulumla çalışacağım:

Mevcut olun
Çocuğunuzun ne zaman oynadığını bilin. Bu basit görünüyor, ama çok önemli. Geçen yıl ailemin birçoğunun, çocuklarının sabah saatlerinde oyun oynamasına kadar kaldığını hiç düşünmemişti. Bir kereden fazla duydum, “Ekran kullanımı konusunda asla endişelenmem. Şimdiye kadar çok iyilerdi. ”Onlara bunun ortaokul olduğunu, kötü çocuklar olmadıklarını ve sadece sınırları test ettiklerini hatırlatırım.


Kablosuz bağlantıyı kontrol et
Çocuklarım sınıfta iyileştirmeler yaptıktan sonra ebeveynlerimden bazılarıyla temasa geçtim ve basit ev içi internet kontrolleri yaptıkları tespit ettim. Çocukların internete girmek için şifreleri vardı ve ebeveynler şifrenin ne zaman kullanılabileceği konusunda bir zaman sınırı koydu. Teknoloji meraklılarımdan bir kaç çocuğumun bu işlevi “geçersiz kılabileceğini” kabul ettiğini lütfen unutmayın.


Bazı aileler çocuk yatak odasından tüm ekranları ve saklanan cep telefonlarını sabaha kadar kilitli bir şarj kutusuna aldı. Bu aşırı görünebilir, ancak öğrencilerimin en az birinde bunun işe yaradığını biliyorum. Sosyal olarak mücadele ediyordu ve belli bir kalabalığa uyum sağlamak için çok uğraşıyordu. Daha sonra oyun toplumunun ötesinde yardıma ihtiyacı olduğunu kabul etti.

Ebeveyn kontrolü uygulamaları
Öğrencilerim, ebeveynlerine çevrimiçi ödevlerini yaptıklarını söylediler ve bunun yerine bir oyun oynadılar. Ebeveyn kontrolü uygulamaları yardımcı olabilir, ancak ihtiyaçlarınız için doğru olanı bulmak için biraz araştırma gerektirir. Yemek odası masasında veya başka bir merkezi konumdaki ev ödevlerini yapmak, çocuklara da göz kulak olmasını kolaylaştırır.

Denge
Çocukların kesintiye ihtiyacı vardır. Bu hormonal, görüşlü, stresli ortaokulları günde iki saatliğine aldım ve onları zorluyorum. Okuldaki diğer öğretmenlerin de yüksek beklentileri olduğunu biliyorum. Tamamen çıkarmak için zaman bulma önemlidir. Bir ebeveyn bana bugün hafta içi ödevler hariç, ekran zamanının zor bir kuralına sahip olduklarını ve hafta sonu oyun zamanını kaybetmenin yolunun bu kuralı ihlal ederek olduğunu söyledi. Hafta içi ekran zamanına şahsen izin veriyorum, fakat fikrimi değiştirme hakkım saklıdır.

Kaynak: https://www.todaysparent.com/family/discipline/screen-time-rules-from-a-teacher-whos-seen-them-work/

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Threads beğeni satın al

backlink Spor haberleri fen bilimleri vozol 10000 Likit

Bosna Hersekde Üniversite Okumak