Bir öğrencim vardı, başarılı olmak için yıllarca uğraştı.

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Bir öğrencim vardı, başarılı olmak için yıllarca uğraştı. Bir türlü bazı konuları öğrenemiyordu. Bunun için sayısız test alıp çözdüğünü bilirim. Nerede hata yaptığını biliyordum, ama söylemiyordum. Hatası da şuydu; Binlerce soru çözse de zaten her soruyu doğru olduğuna inandığı için çözdüğünden ilerleme kaydedemezdi.
--
Başarılı olmak için denediği yöntemlerin yanlış olduğunu keşfetmeliydi. Bu da sonuçları yaşamasından, tecrübe etmesinden geçiyordu. Denedi, tecrübe etti ve BAŞARISIZ oldu. En sonunda hatasının farkına vararak kendisi için en uygun çalışma, öğrenme yöntemlerini keşfetti. İSTEYEREK ARAYIŞA girmesi için yanlış yöntemlerinin sonucunu yaşamaları gerek.
--
Kimisi yalnız başına, kimisi arkadaşlarıyla, kimisi teneffüslerde... Kimsi de ders saatinde veya evinde.. Planlayarak, zaman yönetimini öğrenerek..
--
Videonun birinde öğrenmek için test çözmek yerine "Soru Hazırlamayı" keşfeden bir çocuk var. Birlikte iletişim becerilerini geliştirerek öğrenmeyi öğrenen çocuklar var. Çalışmalarında yanlışlarını bir kenara not edip gün be gün o notlara bakıp gerekeni yapan çocuklar var.. Zamanlarını, hayatlarını, kariyerlerini planlayan çocuklar var. Sınıf olarak bir kaç hafta içinde Bölme İşlemi ile ilgili acil toplantı yapacak çocuklar var.
--
SİZE ÇARPICI BİR ÖRNEK VEREYİM; Eğer ki bir öğretmen olarak anlattığınız konuları tekrar tekrar anlatırsanız bu sizi iyi ve fedakar öğretmen yapmaz. Aynı şekilde iyi ve fedakar bir anne-bana da olamazsınız. Çünkü öğrenmelerini, konuyu ne kadar tekrar ettiğinize bağlamış olursunuz. Ve hiçbir zaman konular ilk anlatıldığında kendilerini vererek, anlama becerilerini geliştirmeye çalışarak dinlemezler sizi. Çünkü onlara öğrettiğiniz şudur; "NASILSA ÖĞRETMEN TEKRAR EDECEK. Öğrenemezsem tekrar edip öğretir bize. Benim bir şey yapmama gerek yok"
--
Size hiç ihtiyaçları kalmadığı zaman iyi bir öğretmen, iyi bir anne ve iyi bir baba olmuşsunuz demektir.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Threads beğeni satın al

backlink Spor haberleri fen bilimleri vozol 10000 Likit

Bosna Hersekde Üniversite Okumak