Bir Lise Psikolojisi Sınıfının Yararları

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

By Heather Tracy
Lisede psikoloji öğretmenin birçok yararı vardır - o kadar çok gerekli olduğunu düşündüğüm bir konu olmalı.

ABD Sağlık ve İnsani Hizmetler Bakanlığı Adolesan Sağlığı Bürosu'nun bildirdiği gibi, genç kaygısı, depresyon ve intihar düşüncesi ile ilgili zihinsel sağlık istatistikleri kötüleşmeye devam ediyor . Psikoloji okumak, öğrencilerin akademik başarıları ve zihinsel sağlıkları için çok önemli olan birçok sosyal ve duygusal öğrenme (SEL) becerisinin geliştirilmesine yardımcı olabilir.

Kendi kimliklerini, gelişimlerini, ilişkilerini ve kararlarını işleme konusunda daha karmaşık, metabilişsel bir yaklaşım geliştirmek için öğrencilerin sınıfta çalıştıkları araştırmaları kendi yaşamlarına uygulamalarına yardımcı olabiliriz.


Yıllarca lise öğrencilerimize psikoloji dersi verdim. Bir dönem bireysel psikoloji ve sonraki bölümlerde sosyal psikoloji konularına odaklandım. Öğrenciler kendilerini anlamak için acıktılar. “Sorun” olarak algılanmaktan bıkmışlardı ve umutsuz bir şekilde insan zihni ve davranışını incelemeye katılmak istediler; böylece insanların kendileri de dahil olmak üzere nasıl düşündüklerini, karar verdiklerini ve nasıl davrandıklarını daha iyi anlayabildiler.

Bireysel psikoloji dönemi çocuk gelişimi ile başladı. Bebeklerin, küçük çocukların ve çocukların gelişimini incelemek öğretilebilir birçok anlar sundu. Doğanın ve beslenmenin temel teması, öğrencileri genetik ve çevrenin karmaşıklığına bakmaya teşvik etti ve onları siyah beyaz, katı düşünme biçimlerinden daha gri, daha esnek bakış açılarına kaydırdı. Ayrıca, kendi gelişimleri üzerinde sahip olabilecekleri kontrolü görmelerini sağladı.

Aile üyelerini, çocukluk dönemindeki gelişmeleri hakkında araştırmak için araştırma yöntemleri hakkında dersler verdiler; böylece öğrendikleri çeşitli teorisyenlere göre kendilerini analiz edebildiler - Freud, Erikson, Piaget, vb. Sonuç, bir otobiyografi idi - çeşitli yaratıcı formatlarda. - içgörülerini, psikolojiye yönelik çeşitli yaklaşımların analizleri ile birleştirdi. Öğrencileri aileleriyle bu şekilde etkileşime girmeye teşvik etmek, aynı zamanda birçok gencin ebeveynlerini dışarıda bıraktığı bir çağda konuşma, bağlantı ve hatırlama için eşsiz bir fırsat yarattı.

Sonra ergenlik üzerine bir birim geldi. Hormonları, bireyselleşmeyi ve kimlik gelişimini ördükten sonra, beyin hakkında bilgi ediniriz. Sinirbilimi çalışmak, yönetici işlevsellik gelişimi, madde kötüye kullanımı ve öğrenme farklılıklarını tartışmak için etkili bir yoldur, çünkü vaaz etme konusunda daha az öğretme ve gençleri bilimi ve araştırmayı kendi tercihlerine, eylemlerine ve kararlarına uygulama konusunda güçlendirmeye ilişkin daha fazla şey öğretir.

Öğrencilerim neden niçin ertelediklerini, bir şeyleri kaybettiklerini, itici kararlar aldıklarını ve genellikle duygularının rehberliğinde olduklarını fark ettiler. Madde kullanımını haklı çıkarmaya çalıştıkları en iyi çabalarına rağmen, nihayetinde, beyinlerinin daha tam olarak oluşacağı 25 yaşından sonra beklemenin en iyisi olacağını kabul ettiler ve yürütme becerilerini geliştirmek için yollar olduğunu öğrendiler - bu beceriler taş koymak değil.

Sosyal psikoloji birimi belki de daha etkileyiciydi. Gençler sosyal güdümlüdür ve yine de grup düşüncesi, seyirci etkisi, uygunluk ve mafya zihniyeti gibi dinamikleri, farkındalık ve bağlanma gecikmesi gibi sosyal sonuçları olan bireysel eylemler gibi farkında değiller. Öğrencilerim Stanford Hapishane Deneyi , Stanley Milgram'ın otoriteye itaat etme deneyi ve Soyguncular Mağarası Deneyi gibi çalışmaları ile bağdaştırıldı .

Sosyal psikoloji konuları zengin tartışma, uygulama ve spekülasyonları davet ediyor. Sözel ve sözel olmayan iletişim, cinsiyet yapıları, baskı ve güç dinamikleri ve romantik ilişkiler, ayrıca karar vermede risk alma ve akran etkisi üzerine çalıştık.

Öğrenciler, önyargıyı sınırlarken etik kurallara uyan sosyal bir deney tasarladılar, yürüttüler ve rapor ettiler - öğrencilerin bu gri alanlara gitmeleri ve nesnel bilimsel yöntem standartlarını son derece öznel konulara uygulamaları için inanılmaz bir deneyim.

Çalışmalarımızı bireysel farklılıklar ve anormal psikoloji ile bitirdik. Ruhsal Bozuklukların Tanısal ve İstatistiksel El Kitabının zaman içinde nasıl değiştiğini görmek , birçok öğrenciyi tanı ve tedavi yaklaşımlarının öznel ve kültürel olarak etkilenen doğası hakkında aydınlattı. Öğrenciler kendileri hakkında neyin normal veya anormal olduğunu keşfettiler ve final projeleri güçlülüklerini ve zorluklarını yaratıcılığı, inovasyonu ve kendi kendini kabul etmede güveni teşvik eden yollarla belirledi.

PSİKOLOJİ OKUMANIN YARARLARI
Psikoloji karmaşık bir çalışma alanıdır, bu nedenle insani gelişim araştırmalarının gelişen doğasını vurgulamak, çok sayıda bakış açısı sunmak ve ahlaki ve etik gri alanları kabul etmek zorunludur. Öğrenciler onlara bir bakış açısı getirmediğinizi düşünürlerse, gönülden tartışmalara katılırlar ve değerli eleştirel düşünme becerileri kazanırlar.

Bana öyle geliyor ki bu çalışma alanı matematik, fen bilgisi, İngilizce ve sosyal bilgiler kadar önemli.

Psikoloji çalışması, öğrencilerimizin işbirlikçi, empatik vatandaşlar olmalarına yardımcı olabilir. Öğrenciler kendilerini ve başkalarını anlamak isterler ve biz eğitimciler olarak, öz-farkındalık ve içgörü kazanmalarına yardımcı olma, işbirliği ve iletişim gibi sosyal ve duygusal becerileri öğrenme ve bilimsel araştırma gibi akademik becerilerde ustalaşma fırsatına sahibiz. Birden fazla bakış açısına dayanan esnek, yaratıcı düşünme yolları geliştirmelerine yardımcı olabiliriz.

https://www.edutopia.org/article/benefits-high-school-psychology-class

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Threads beğeni satın al

backlink Spor haberleri fen bilimleri vozol 10000 Likit

Bosna Hersekde Üniversite Okumak