Bir İspanyol Okulu, Ev İşlerini Erkeklere Öğretiyor ve Cinsiyet Eşitsizliğine Karşı Mükemmel Bir Girişim Yapıyor

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Cinsiyet ne olursa olsun ev işleri yapmak

2018'de Vigo şehrinde bulunan okul, ev ekonomisinde dersleri diğer derslerle de içereceğini açıkladı. Bu dersler sırasında erkek öğrencilere ütü, dikiş, yemek pişirme ve marangozluk, duvarcılık, sıhhi tesisat ve elektrik teknisyeni becerileri gibi diğer manuel aktiviteler gibi görevler yapmaları öğretilir.

Öğretmenler ve veliler, öğrencileri işbirliği ve yönlendirir.

Tüm sınıflar, öğretmenler ve okul kampüsünün temsilcileri ve aynı öğrencilerin babalarının bazıları tarafından gönüllü olarak öğretilir.

“Bir ev 2 meselesidir”

Kuruluşun koordinatörü Gabriel Bravo, tüm faaliyetlerin gerçekleştirildiğini bir gazeteye açıkladı; “Aileler oluşturdukları zaman, bir aileyi kurdukları zaman bu işleri yapmaları için öğrencilerimizin bu görevleri yerine getirmeyi öğrenmeleri çok yararlı görünüyordu. Bir evin 2 meselesi olduğunu bilmek ve bilmek, kadının temizliği, bulaşık yıkaması ve ütülenmesi meselesi değil. Bu onların farkında olmalarını ve kendilerini evde idare etmeyi öğrenmelerini sağlayacaktır. ”

Cinsiyet eşitliğini sağlamaya yönelik empati

Fikir, okul yönetimi öğrencileri için cinsiyet eşitliği kriterlerini teşvik edebilecekleri yollar ararken ortaya çıktı. Proje daha sonra velilere ve öğrencilere iletildi. Ebeveynler, fikri kabul etme konusunda herhangi bir vasıfları olmayanlardı, öğrenciler dikiş ve ütüleme hakkında duyduklarında rahatsız oldular.

Basmakalıp kalıplar
Bir İspanyol Okulu, Ev İşlerini Erkeklere Öğretiyor ve Cinsiyet Eşitsizliğine Karşı Mükemmel Bir Girişim

Ancak, görevleri yerine getirmeye başladıkları zaman, direnişleri dağıldı, çünkü bunların hem erkeklerin hem de kadınların basit adımları izlerse yapabilecekleri basit faaliyetler olduğunu fark ettiler.

Asla unutamayacağın bir hayat dersi

Bir İspanyol Okulu, Ev İşlerini Erkeklere Öğretiyor ve Cinsiyet Eşitsizliğine Karşı Mükemmel Bir Girişim

“Bazıları için ilk kez demir tutuyorlardı, aynı zamanda eğlenceli ve öğreticiydi, aynı zamanda oldukça şaşırdık ve ebeveynler çok mutluydu” dedi.

Bu girişim hakkında ne düşünüyorsunuz? Benzer sınıfların uygulandığı başka bir okul biliyor musunuz? Yorumlar bölümünde düşüncelerinizi bize bildirin.

Kaynak: https://brightside.me/wonder-people/a-spanish-school-teaches-household-chores-to-boys-and-its-a-brilliant-initiative-against-gender-inequality-741910/

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Threads beğeni satın al

backlink Spor haberleri fen bilimleri vozol 10000 Likit

Bosna Hersekde Üniversite Okumak