Bir Çok Velinin Sorunu: Çocuklarım Ders Yapmıyor!

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Öyle çok mesaj alıyorum ki çocuğum dersi dinlemiyor şunu yapmıyor bunu yapmıyor. Çıldırıyorum sürekli kavga ediyoruz vs gibi.
Bakin biraz mantık yürütün. Bir çocuğun eğitim hayatı ortalama 16 yıl sürüyor. 16 yıl boyunca sürekli düzenli ders çalışıp, bitip tükenmeyen testler çözüp, ödev yapıp vs yaşamak mümkün mü?
Bir çocuktan bu performansı beklemek doğru mu? Öyle çok çocuk tanıyorum ki ilkokulda fazla ödev vs yapmaktan ortaokulda veya lise de tükenmişlik sendromu yaşayan. Üstelik sınava dayalı bir sistem olan eğitim sistemimiz çoğunlukla test usulü olduğundan yıllar yıllar boyunca öğrendiklerini aklında tutarak gösterdiği performansa değil de daha çok o yıllarda oturup sıkı çalışarak bir anlamda ezberleyerek başarılı olabileceği bir sistem. Bu açıdan bakınca şu bir kaç evde kaldığı, üstelik hepimizin sağlığının tehlikede olduğu bu kara günlerde ders için çocukla evi cehenneme çevirmeye gerek var mı?
Her gün izlediğiniz ve duyduğunuz ölüm haberlerinin sizi alt üst ettiği ve geleceğimizin belli olmadığı şu günlerde sanki o tüm bu olanlardan etkilenmiyormus gibi çocuğunuzun dersten başka derdinin olmamasını beklemek mantıklı mı? Onlarda korkuyor ve huzursuzlar en az sizin kadar. Lütfen sakin olun. Şu olağanüstü bir kaç ayı aile psikolojisini yerinde tutmaya çalışarak geçirmekten daha acil yapmanız gereken bir şey yok inanın bana. 

Sema Deniz

Anahtar Kelimeler:
Çocuklarım Ders Yapmıyor

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Threads beğeni satın al

backlink Spor haberleri fen bilimleri vozol 10000 Likit

Bosna Hersekde Üniversite Okumak