Binlerce Öğrenci İklim Değişikliğine Dikkat Çekmek İçin Okula Gitmedi

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!


Bard Wilkinson, CNN tarafından

Başbakan Scott Morrison, okul grevini desteklemiyordu, bu hafta çocuklara daha fazla öğrenme ve daha az aktivizm olması gerektiğini söyledi.
Başbakan Scott Morrison okul grevini desteklemiyordu, bu hafta çocuklara daha fazla öğrenme ve daha az aktivizm olması gerektiğini söyledi.
(CNN) Binlerce Avustralyalı çocuk, iklim değişikliğiyle ilgili daha fazla harekete geçmek için başbakanlığa meydan okumak üzere Cuma günü okulu atladı.

Organizatörlerin yaklaşık 15.000'i Melbourne, Brisbane ve Perth de dahil olmak üzere ülke genelinde 30 farklı yerde sınıflarını terk ettiler, "procrastinating bizim işimiz değil" ve "Ikea'da daha akıllı Dolaplar gördüm" yazan tabelalar taşıyorlardı.
Cuma günkü protesto gösterileri, bu haftanın başlarında Canberra ve Hobart'taki benzer protestoları izledi.
Üç gün süren protesto gösterilerine hazırlanan çocuklar gibi, Başbakan Scott Morrison Parlamentoya “istediğimiz şey okullarda daha fazla öğrenme ve daha az aktivizm” dedi.

İsveç'teki 15 yaşındaki İsveçli bir öğrenci olan ve İsveç Parlamentosu'nun Eylül ayında kendi iklim grevini sahneleyen Greta Thunberg'den esinlenen iki Central Victoria öğrencisi "Strike 4 Climate Action" u başlattı.
Her ikisi de 14 yaşındaki Harriet O'Shea Carre ve Milou Albrecht, okul çocuklarını protesto etmek için onlara katılmalarını isteyen bir silah çağrısı yaptılar: “Okula gitmek iklim değişikliği hakkında hiçbir şey yapmıyor. Politikacılarımız da iklim değişikliği hakkında ya bir şey yapıyor ya da en azından yeterli değil. ”
Perşembe günü Thunberg, Avustralyalı okul çocukları için desteğini tweetledi, "İsveç'te yatak için zaman. Ama Avustralya'da zaten sabah var ... Güçlü Avustralya'dayım. Biz seninleyiz."
Avustralya gazetesi, çevre gruplarının ve ebeveynlerin protestoları desteklediğini bildirdi.
New South Wales eyaletinden protestocu bir öğrenci olan 17 yaşındaki Ruby Walker, “Her sabah% 100 kuraklık ilan edilen bir eyalette uyanıyorum” dedi.

"Hükümetimizin geleceğini korumak için hükümet balta politikalarımızı gördüm. Bizi koruyacak ve iklim krizini önleme ve hazırlamaya yönelik çözümlere yatırım yapmamayı gördüm. Yeter yeterlidir" diye ekledi. "Okul Strike 4 İklim."
Sydney mitinginde konuşan bir öğrenci olan Jean Hinchcliffe, "Scott Morrison bunun okul dışında halledilmesi gerektiğini söyledi, ama bununla uğraşılmıyor ve bu yüzden harekete geçiyoruz."
14 yaşındaki bir açıklamada, "Öğrenciler daha fazla şey istiyorlar çünkü öğrenci devrimi iyi durumda."
Cuma günü, kaynak bakanı Matt Canavan, öğrencileri protestodan ziyade madencilik ve bilim hakkında bilgi edinmeyi tercih edeceğini söyledi. 2GB radyoya verdiği demeçte , "Bunlar, küçük çocukları heyecanlandıran şeylerin bir türü ve bir ulus olarak bunun üzerinde harika olmalıyız." Dedi . "Bir protestoya gitmeyle ilgili öğreneceğiniz en iyi şey, dole sırasına nasıl katılacağınızdır."
Çocuklar ayrıca, Queensland'deki tartışmalı bir gelişme olan Carmichael kömür madeni işinin işe başlaması için düzenleyici onayları kazanma olasılığına karşı da protesto ediyorlar.
Avustralya vergi mükellefi dolarlarının önerilen kullanımı madenin muhaliflerini, kömürün ürettiği yüksek karbon kirliliği düzeylerinden ötürü Büyük Bariyer Resif için bir “ölüm cezası” olacağını söyleyerek eleştirdi. Resifin büyük bölümleri, küresel ısınmaya bağlı yükselen okyanus sıcaklıkları tarafından zaten yok edildi.
Adani Group, Perşembe günü yaptığı açıklamada, projenin kendi kaynaklarıyla "% 100 finanse edileceğini" ve hükümet finansmanına ihtiyaç duyulduğunu açıkladığını duyurdu.
Şirket, "Şimdi Kuzey Avustralya ve Orta Queensland için söz verdiğimiz iş ve iş fırsatlarını, Avustralya vergi mükelleflerinin yüzde bir kuruşuna gerek kalmadan teslim edeceğiz" dedi.


 Thousands of students at Sydney #climatestrike - Martin Place is packed. Someone started a chant of "Scomo sucks"
Cuma günü Sydney'deki binlerce okul çocuğu "Adani'yi durdur, dur, Adani'yi durdur."
Öğrencilerin protestoları, bu hafta , iklim değişikliğinin ciddi sonuçları ve 2015 yılında Paris İklim Anlaşması'nın belirlediği hedefleri karşılamadaki kolektif başarısızlığı konusunda uyarıda bulunan çeşitli raporların yayınlanmasıyla hız kazandı .
Geçtiğimiz Cuma günü yayınlanan bir ABD hükümeti raporu, iklim değişikliğinin yüzyılın sonuna kadar ABD ekonomik yüz milyarlarca dolara mal olabileceği uyarısında bulundu .
27 küresel kurumdan araştırmacılar tarafından derlenen bir başka şey , ısı dalgalarının yiyecek kaynaklarını azaltabileceğini ve dang ve kolera gibi hastalıkların yayılmasına yardımcı olabileceğini öngördü.

https://edition.cnn.com/2018/11/30/australia/australia-school-climate-strike-scli-intl/index.html

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Threads beğeni satın al

backlink Spor haberleri fen bilimleri vozol 10000 Likit

Bosna Hersekde Üniversite Okumak