Bin yıllık öğretmen olmak nasıl bir şey

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

28 yaşında bir öğretmen olarak, yaşım hakkında birçok yorum duydum. Bin yıllık öğretmen olduğunuzda beklediğiniz bazı şeyler aşağıdadır.

1. Sürekli olarak öğretmenlik deneyiminizi ve genel olarak deneyimsizliğinizi savunmanız istenecektir. 
Hayır, 20 yıllık öğretmenlik deneyimim yok. Hayır, benim çocuğum yok (henüz). Ama bu, fakir bir öğretmenim olduğum anlamına gelmez. İyi öğretmenler yaşlarına göre değil, yetenekleriyle tanımlanmalıdır. Tabii ki, umarım 38 yaşında 28 yaşından daha iyi bir öğretmenim. Eğer yoksa, lütfen beni kovun. Lütfen tecrübeli bir öğretmenin olduğu yerde olmamı beklemeyin. Henüz orada değilim ama birgün olmak için sabırsızlanıyorum!

2. Öğrencileriniz, yaşınızın en az haftada bir olduğunu soracaktır.

Bu soruyu ne zaman alsam, hangi ruh halime bağlı olduğumdan üç yoldan birini cevapladım.

Yol 1: 18 yaşın üstündeyim ve 30 yaşın altındayım.


 
Yol 2: Öğretmeniniz kadar yaşlıyım, sormayı kes!

Yol 3: Aslında 55 yaşındayım, ama bir facelift aldım bu yüzden yaşım için gerçekten iyi görünüyorum.

Ve evet, her yaştan 18 yaşına “büyükannen misin?” Diye çağrıldım. Bazı günler benlik saygım için iyidir. Bazı günler, kapatıcımın CİDDİLE beni ve yorgun kıçlarımı salıvermesi gibi hissettiriyor.

3. Öğrencilerinizle alakalı her dönem / pop kültürü anını tanımlamanız ve açıklamanız istenecektir.
Juice WRLD'nin “Lucid Dreams” 'e şarkı sözlerini çağırabilirim. Daha iyi bir Riverdale kahramanı olan Archie Andrews ya da Jughead Jones ile ilgili olarak öğrencilerle sıcak bir tartışmaya girebilirim. (Bu Jughead Jones, beni bile denemeyin). Sınıfımda ayak basan herhangi bir rasgele seyirci için “guap”, “yaktı” “Illuminati Confirmed” ve “diş ipi” tanımlayabilirim. Öğrenciler için önemli bir şey varsa, benim için önemlidir. Öğrencimin dünyasına, gerçekten bir fark yaratabilmem için sızmam gerekiyor. Hepsini yarı yolda bulmaya çalışıyorum.

4.  Yeterliliğinizi bir eğitimci olarak kanıtlamak için eski eğitimcilerden iki kat daha fazla çalışmanız gerekecektir.
İlk öğretmenlik dönemim boyunca ebeveynlerim niteliklerimi ve öğretim yöntemlerini büyük ölçüde sorguladı. Anlaşılır bir şekilde, çocukları ile çalışan bir okul dışı eğitimcinin çok dikkatliydi. Sınıflar, disiplin taktikleri ve hemen hemen tamamen aynı fikirde oldukları konular hakkında tartıştığım birçok e-posta aldım. Hem öğrencilerle hem de velilerle sınırlar belirleyerek ve inançlarıma sadık kalarak onların saygısını kazanabildim. Şimdi, ana babamın özgeçmişimin temelini sormak için bana gelmek yerine, ailemin çocuğunun bakabileceği biri olduğum için bana teşekkür ediyorum. Beni beş numaraya getiren ...


 
5. Öğrencilerinizin en yakın sırdaşlarından biri olacaksınız.

Öğrencileriniz sizi büyük bir kardeş olarak görecek ve buna göre tedavi göreceksiniz. Ebeveyn olmayan bir yetişkine göğüslerinden kurtulmak için ihtiyaç duydukları bir şey söylemesi gereken öğrencilerle yaşadığım kalpler arasında ne kadar kalp olduğunu anlatamam. Boşanma dramalarından gözaltı savaşlarına, evde ihmal sorunlarına kadar her şeyi duydum. İhtiyacı olan herhangi bir öğrenciye dinlemede, yargısız olmayan bir kulak vermekten mutluluk duyuyorum.

Özetle, eğer bir bin yıllık öğretmenle çalışıyorsanız, lütfen onları kesmek yerine onları kaldırın. Bin yıllıklar kötü bir rap alırız. Biz her şeyi bildiğimizi düşünen prensesler hakkımız yok. Hala parlak gözlü ve gür kuyruklu muyuz? Emin! Öğretmenin sert gerçekleri bizi çok yakında vuracak. Lütfen en iyisinden öğrenmeye istekli olduğumuzu ve en iyi olabileceğimizi biliyoruz. Benim yaşım beni tanımlamıyor, ama elimden geldiğince avantajımı kullanacağım.


 

Kaynak: https://www.boredteachers.com/trending/millennial-teacher

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Threads beğeni satın al

backlink Spor haberleri fen bilimleri vozol 10000 Likit

Bosna Hersekde Üniversite Okumak