BİLSEM tanılama süreci tamamlamdı.

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

"Bilim ve Sanat Merkezine Yerleşmeye Hak Kazandınız" yazıyor tatlı bir mutluluk hissediyoruz  Sosyal medya platformlarında ise anne - babalar KAZANDIIIIK diye mutluluklarını paylaşıyorlar  Bu süreci etrafa paylaşmak kolay ama çocuklarımıza nasıl anlatacağız ? 

Bu sonuç BİLSEM'e kayıt yapma hakkından ötesi olduğunu bilmek lazım. BİLSEM'e kayıt olma hakkı demek çocuğunuz "Özel Yetenekli Birey" tanısı almış olması demek. (Bir de BİLSEM kazanılan bir süreç değildir sevgili anne - babalar Çocuğumuzun özel yetenekli bir çocuk olması kulağa oldukça hoş ve güzel geliyor fakat bu tanı sandığımızdan daha fazla yükümlülük getirir. Bu tanı ile çocuğumuzun özel bir eğitime ihtiyacı olduğunun göstergesidir. BİLSEM'ler MEB bünyesinde bu eğitim ihtiyacını gidermek için harika bir can suyudur ve özel eğitim kurumudur.

Ülkemizde özel yetenekliler ile ilgili oluşan farkındalık beni çok mutlu ediyor. Yalnız bu farkındalık ile bilgi kirliliği ve anlam karmaşası oldukça yükseliyor. Bu problemler ise gerek okulunda gerek BİLSEM'LERDE farklı dönüşler ile karşımıza çıkıyor. BİLSEM'e kayıt hakkı kazanan bütün öğrenci velilerine naçizane tavsiyem, BİLSEM'in rehber öğretmeni ile konuştuktan sonra çocuğunuzla bu durumu konuşmanız.

Keşfedilmiş yeni pırlantalarımız ÖZEL YETENEKLİ ÖĞRENCİLERİMİZ ve ebeveynleri. BİLSEM ailesine hoşgeldiniz 

Psk. Dan. Hüseyin Fındık

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Threads beğeni satın al

backlink Spor haberleri fen bilimleri vozol 10000 Likit

Bosna Hersekde Üniversite Okumak