BİLSEM SENDROMU BATMAZ SANILAN GEMİLER DE BATAR

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!


Çocuğu BİLSEM kazanan veya RAM'dan üstün yetenekli / üstün zekalı olarak tanılanan aileler çocuklarının çok çok ileri mevki ve makamlara geleceğini sanıyor ama malesef çok YANILIYORLAR.
On yıl içinde tarihimize BİLSEM sendromu olarak geçecek olan bu durumu zihİnlerde somutlaştırmak için “Estonya Feribotu Sendromu”nu sizin için paylaştım. İyi okumalar.
Modern deniz tarihinin en büyük kazalarından biri 28 Eylül 1994 yılında Baltık Denizi’nde yaşandı.
Estonya Feribotu 28 Eylül’de gece saat 00.50’de sert dalgalar nedeniyle su almaya başladı. Feribota giren sular 50 cm yüksekliğe ulaştı ve feribot yan yatmaya başladı. Su miktarının artmasıyla birlikte tahliye işlemi başladı. Ancak 987 yolcudan sadece 137’si su almaya başlar başlamaz hemen feribotu terk etti. Geri kalan 852 yolcu ise, gemi kaptanının “panik yapmayın dünyanın en güçlü feribotundasınız” sözlerine kanarak su boşaltma işlemini izlediler. Saatler ilerledikçe feribot daha da yan yattı ama 852 yolcu izlemeye devam etti. Sonunda saatler 01.50’yi gösterirken tamamen yan yatarak sulara gömüldü.
Feribotun su aldığını ve yan yatmaya başladığını görmelerine rağmen son saniyeye kadar rahat rahat batışı izleyenler psikoloji ders kitaplarında “Estonya Feribotu Sendromu” olarak yer almıştır.
-alıntı
 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Threads beğeni satın al

backlink Spor haberleri fen bilimleri vozol 10000 Likit

Bosna Hersekde Üniversite Okumak