"Bilişimle Üretim Ölçme ve Değerlendirme Kursu" başladı

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Millî Eğitim Bakanlığı Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen "Bilişimle Üretim Ölçme ve Değerlendirme Kursu", 13 Şubat 2020 tarihinde Antalya'da başladı.

Üç gün sürecek kursun açılışını Millî Eğitim Bakanlığı, Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü, Eğitim Teknolojileri ve Teknik Destek Hizmetleri Daire Başkanı Asaf Murat KARAPINAR gerçekleştirdi. Açılışa Millî Eğitim Bakan Müşaviri Dr. Türker TOKER, Ahi Evran Üniversitesinden Dr. Fatma KESKİNKILIÇ, Bartın Üniversitesinden Dr. Beyza ASKU DÜNYA, Bahçeşehir Üniversitesinden Dr. Ergün AKGÜN, Atatürk Üniversitesinden Dr. Yasemin KAYA ile birlikte Bakanlığımızın Bilişimle Üretim Pilot Uygulaması yürütüme ekibi ve 81 ilden 135 Bilişim Teknolojileri Öğretmeni katıldı.

Kursun açılış konuşmasında Daire Başkanı Asaf Murat KARAPINAR, değişen ve eryaman escort dönüşen dünyada üretimden tüketime kadar tüm süreçlerin dijital teknolojilerin etkisiyle değiştiğine dikkat çekerek üretim ile dijital teknolojilerin iç içe geçtiğini ifade etti. '2023 Eğitim Vizyon Belgesi ışığında "Öğrenme süreçlerinde dijital içerik ve beceri destekli dönüşüm" temasından hareketle başlayan Bilişimle Üretim Pilot Uygulamasıyla dijital becerileri geliştirecek içerik zenginleştirme ve öğretmen eğitimlerine odaklanıldığını belirten KARAPINAR, şunlara değindi: "2019 Şubat ayında küçük pilot olarak başlayan çalışmamız, 2019-2020 eğitim öğretim yılında kamu-özel sektör işbirliği ile 81 ilde 27 ilkokul, 95 ortaokul ve 17 imam hatip ortaokulunda olmak üzere toplam 139 okulda eş zamanlı olarak devam etmektedir. Şu ana kadar pilot uygulamada yer alan ilkokullarımız için microbitler, ortaokullarımız için arduino kitler ve tüm pilot okullarımız için 3D yazıcılar temin edilmiştir. Bu gün siz kıymetli Bilişim Teknolojileri Öğretmenlerimiz ile projenin önemli bir ayağı olan ölçme ve değerlendirme kursuna başlamaktayız. Sayın Dr. Türker Toker ve ekibi tarafından pilot uygulamanın felsefesine uygun olarak değerlendirmenin nasıl yapılacağı hakkında eğitimler verilecektir."

Uzaktan canlı bağlantı ile açılışa katılan, pilot uygulamanın geliştirilmesi ve uygulanmasında önemli bilimsel katkılar sunan Prof. Dr. Selçuk ÖZDEMİR konuşmasında eğitimdeki dijital dönüşüm ve değişim için disiplinlerarası çalışma ve dijital becerilerin önemini vurguladı.

Açılış konuşmalarının ardından MEB Bakan Müşaviri Dr. Türker TOKER'in başkanlığında çeşitli üniversitelerden ölçme ve değerlendirme alanında çalışmalar yapan akademisyenler tarafından yapılacak olan eğitimlere geçildi. Üç gün boyunca devam edecek olan eğitimde, ölçme ve değerlendirmedeki yenilikçi değişimlerin yanı sıra Bilişimle Üretim Pilot uygulaması kapsamında yapılacak ölçme ve değerlendirme yöntem ve teknikleri konularına değinilecek. 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Threads beğeni satın al

backlink Spor haberleri fen bilimleri vozol 10000 Likit

Bosna Hersekde Üniversite Okumak