Bilişim ile Üretim Öğretmen Eğitimleri Ankara'da başladı

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Millî Eğitim Bakanlığı Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen Bilişim ile Üretim Öğretmen Eğitimleri, 9 Eylül 2019 tarihinde Ankara'da bir otelde yapılan açılışla başladı.

İki hafta sürecek eğitimlerin açılış programına YEĞİTEK Eğitim Teknolojileri ve Teknik Destek Hizmetleri Daire Başkanı Asaf Murat KARAPINAR, YEĞİTEK Daire Başkanları, Prof. Dr. Selçuk ÖZDEMİR, MEB Uzmanları, 81 ilden BT İl Koordinatörleri ve FATİH eğitmenleri katıldı.

Açılışta konuşan YEĞİTEK Daire Başkanı Asaf Murat KARAPINAR, 2023 Eğitim Vizyonu belgesindeki, "Öğrencilerimizle birlikte, kendilerine bilişimle üretim becerileri kazandırmaya yönelik olarak, kodlama ve 3D tasarım etkinlikleri yürütülecektir." hedefi doğrultusunda pilot uygulama çalışmaları yaptıklarını belirterek şunları ifade etti: "24-28 Haziran 2019 tarihleri arasında 81 ilden BT İl Koordinatörleri ve FATİH eğitmenlerinin katılımıyla Bilişimle Üretim Pilot uygulamasının orta ölçeğe geçiş adımlarından biri olan Bilişimle Üretim Eğitimi ve Eğitim Teknolojileri Koordinatörleri Çalıştayını düzenledik. Sonrasında illerle koordineli olarak okulların belirlenmesinin ardından öğretmen eğitimlerini başlattık. İki hafta devam edecek öğretmen eğitimlerine iki ayrı grup olarak 84'ü ortaokul, 14'ü İmam Hatip Ortaokulunda görevli 119 Bilişim Teknolojileri öğretmenimiz katılacak. Ayrıca önümüzdeki günlerde 26 ilkokulda görevli 160 sınıf öğretmeni kendi illerinde yüz yüze eğitim alacaklar. Bir hafta boyunca 2023 Eğitim Vizyonu'nda belirtildiği gibi dijital becerilerin geliştirilmesi, algoritmik düşünme becerilerinin kazandırılması, 3D tasarımı, kodlama ve akıllı cihaz tasarımı etkinliklerinin yürütülmesine yönelik eğitimler verilecek. Eğitimler çevrim içi konu anlatımlarıyla desteklenen birebir uygulamalar üzerinden gerçekleştirilecek. Bu eğitim Prof. Dr. Selçuk ÖZDEMİR ve ekibi tarafından hazırlanmış müfredat ve içeriklerle desteklenecek. Yenilikçi yöntem ve tekniklerle hazırlanan içerikler sosyal sorumluluk anlayışıyla Bakanlığımıza pilot uygulamada kullanılmak üzere bedelsiz sunulan sistem üzerinden devam edecek. Bu sene 5. sınıflardan başlayacağımız pilot uygulama için okullara 3D yazıcı kitleri YEĞİTEK tarafından temin edilecek."

Gazi Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Selçuk ÖZDEMİR de altı yıldır yoğun bir şekilde Türkiye'deki on binlerce öğretmen ve öğrenciyle çalışmalar yürüttüklerini belirterek Bilişim eğitiminin k12 seviyesinde yeni yeni yerine oturduğuna dikkat çekti. Eğitim modüllerinin; Teknoloji Tarihi, Girişimcilik, Bilişimle Üretim, Teknoloji ve Toplum başlıklarından oluştuğunu, Bilişim dersinde öğretilen becerilerin diğer derslerin öğretilmesine büyük destek olacağını ifade eden ÖZDEMİR şöyle konuştu: "Eğitimde amaçlar kadim, araçlar değişkendir. Nihai hedefimiz çocuklara hayata değer katan inovatif beceriler kazandırabilmektir."


 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Threads beğeni satın al

backlink Spor haberleri fen bilimleri vozol 10000 Likit

Bosna Hersekde Üniversite Okumak