BEN ONLARI ÇOK SEVDİM (KÖY GONCALARIM) GİRİŞ

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

BEN ONLARI ÇOK SEVDİM
(KÖY GONCALARIM)
GİRİŞ
Öğretmen, güneş gibi olmalı, hem etrafını aydınlatmalı, hem de ısıtmalıdır. Aydınlatmayı bilgisiyle, ısıtmayı sevgisiyle yapacaktır. Öğretmenin ısıtması: Sevgi, merhamet, şefkat duygularıyla olur. Güneşin, en önemli özelliği, kendi enerjisini kendisi yeniler. Öğretmen de bilgileriyle etrafını aydınlatırken, aynı zamanda enerjisini yenilemelidir. Bu yenileme teknoloji çağında, araştırarak, öğrenerek, bilgilerine bilgi katarak olur. Öğrenmeyen, öğretemez.
Melis, altı yaşında, çok tatlı ve şirin bir öğrenciydi. Yeni müfredat gereği tüm yazı çalışmalarını el yazısıyla yazıyorduk. Melis, el yazısını yazmakta zorlanıyordu. Yazı yazarkenüf püf ediyordu. Yazı yazmayı bırakmıştı. Ben bunu yapamıyorum diye üzülüyordu. Melis’in yanına yaklaştım ve yanağından bir “bıdık” aldım ve kendisine şunu söyledim: “Bence, sen bu yazıyı çok güzel yazabilirsin, fıstık!” Melis’in gözleri fal taşı gibi açıldı, sevinçten adeta yerinde duramadı.
Melis, o gece geç saatlere kadar el yazısı çalışması yapmıştı. Annesi neden halen uyumadığını sorduğunda, şunu demişti: “Anne, öğretmen bana “bıdık” yaptı, fıstık dedi. Ben öğretmenimi çok seviyorum. El yazısını yazmayı öğrenip, öğretmenime yarın sürpriz yapacağım.” demiş.
Melis’e söylediğimiz iki tatlı söz Melis’i motive etmişti. Artık Melis, çok güzel el yazısı yazıyordu.
Melislerden bir bıdığı esirgemediğimiz zaman bu memlekette çok güzel şeyler olacaktır.
Anne-babalar, öğretmenler! Ne olur Melislerden bıdığı eksik etmeyelim. Bizler için bir bıdık yapmak çok basit gelebilir; fakat Melisler için yavrularımız, goncalarımız için bıdığın değeri çok büyüktür. Haydi! Çocuklarımızdan birer bıdık alalım. Denemeye değecektir. Bir bitki için su, hava, güneş ne kadar önemliyse, goncalar (öğrenciler) için SEVGİ, ŞEFKAT, MERHAMET o kadar önemlidir. 
Çocuk sevgiyle büyür. Çocuklarımızdan sevgimizi esirgemeyelim. Sevgisiz yapılan eğitim soğuk demiri dövmeye benzer. Soğuk demiri istediğiniz kadar dövün, hiç bir şekil veremezsiniz; çektiğiniz sıkıntı, verdiğiniz emek hepsi boşa gider. Sevgisiz yapılan eğitimde de siz öğrenciye bir şeyler vereyim diye, kendinizi parçalarsanız da sonuçta başarısız bir öğrenciyle karşılaşırsınız. Hacı ORMANOĞU Yüreğe Dokunan Öğretmen

Anahtar Kelimeler:
BEN ONLARI ÇOK SEVDİM

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Threads beğeni satın al

backlink Spor haberleri fen bilimleri vozol 10000 Likit

Bosna Hersekde Üniversite Okumak