Bazı insanlar, müzik, görsel sanatlar, beden eğitimi gibi uygulama derslerinin önemsiz ve gereksiz olduğunu belirtiyor

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Birkaç gündür nedense bazilari, müzik, görsel sanatlar, beden eğitimi gibi uygulama derslerinin önemsiz ve gereksiz olduğunu belirtip duruyor.Bu düşünceye bir eğitimci olarak hem çok üzülüyorum hem de çok kızıyorum.
 Sadece ana derslere odaklanan ve bu dersleri önemseyenler -kusura bakmasin- ama hayata at gözlüğü ile bakiyorlar.Bakis acılari çok sığ, birçok şeye çok yüzeysel bakiyorlar.Yazmak istediğim çok şey var aslında bu konu ile ilgili 22 yillik bir öğretmen olarak.
Bir çocuğun sağlıklı  ve olumlu yönde kişiliğini gelistirebilmesi için önce o çocuğun iç dünyasına hitap edilmesi, onun keyif alabilecegi, mutlu olabileceği etkinliklere yönlendirilmesi gerekir.
Sanat egitimi bir çocuğu daha iyi, daha olumlu, daha merhametli, daha paylasimci yapar.Kotu olan hiçbir şeye yonelmez.Kavga etmez, etrafına ya da baska bir canliya, doğaya zarar vermez.Kendiyle barisik olmayı öğrenir.Kendi başına vakit gecirmekten, bir şeyler üreterek kaliteli zaman geçirmekten mutlu olur.İleride ybir bir yetişkin oldugunda ne başkalarının yaptiklariyla, ne dedikoduyla ne fesatlikla, ne doğaya ne de hayvanlara zarar vermekle uğraşır.Saglikli bir düşünce ve ruh hali, o çocukta temel yapi taşını oluşturur çünkü.Cok yazik ki, bütün bunlari hala idrak edemeyen, anlayamayan öğretmenler var.Guzel olan bir şeyi hayatlarina katamayan, sürekli eleştiri yapan ama üretmeyen, yapici olamayanlar var.Toplum geneline baktığımızda zaten görüyoruz bunun eksikliğini...Medeni ve modern olmak son model telefonlar, arabalar, marka giysi ve ayakkabilar vb. alip gezmekle olmuyor.Cagdas kafalar ve  bilinçli bireyler lazim.
Son olarak; eğer bir çocuk problem yaratiyorsa, bir canliya zarar veriyorsa, kötü alışkanlıkları varsa, kendi ailesine, çevresine sevgiyle, saygiyla davranmiyorsa, bilin ki aileden aldığı egitim ve terbiyenin üstüne sanat egitimini gerektigi gibi almadığı içindir.Sanat insan ruhunu ehlilestirir, iyilik ve güzellik katar.
Simdi neden bu dersler bu kadar önemli ve gerekli, umarim anlamayanlar bir daha oturup düşünürler.

Alıntı: Gökşin Örnek Öztürk

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Threads beğeni satın al

backlink Spor haberleri fen bilimleri vozol 10000 Likit

Bosna Hersekde Üniversite Okumak