Basketbol Efsanesi LeBron James, Eğitimde Efsane Olma Yolunda İlerliyor! Dünyanın Sayılı Zenginlerinden

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

LeBron James, Serbest Yemek, Bisiklet, Kolej Dersleri İle Kamu Okulunu Açtı ve 100 Milyon Dolardan Fazla Paraya Sahip 

Basketbol efsanesi LeBron James, Amerika’da doğduğu şehir olan Akron, Ohio’ya, uzun süredir üzerinde çalıştığı büyük bir projeyle geri döndü. James, 30 Temmuz 2018’de I Promise (Söz Veriyorum) adını verdiği bir devlet okulunun açılışını yaptı. Düşük gelirli ve risk altındaki çocuklara ulaşmayı hedefleyen okul, yetenekli basketbolcuyu yetiştiren halkı desteklemek ve çok sayıda çocuğun hayatını değiştirmek için kuruldu.

James bu bölgenin çocuklarının yaşadığı zorluklara fazlasıyla aşina biri. Çünkü kendisi, oğlu için düzenli bir hayat kurmakta oldukça zorlanmış bekar bir annenin oğlu. James, annesi düzenli bir iş ve oğluyla birlikte yaşayacak bir yer bulamadığı için 4’üncü sınıfta tam 83 gün okula gidemedi. İki Olimpiyat altın madalyası sahibi sporcu, bugün I Promise okulunun açılışını kariyerinin en önemli anı olarak adlandırıyor. Çünkü çocukların eğitim almasına ve hayallerini gerçekleştirme fırsatı yakalamalarına ilk kez aktif olarak destek olduğunu söylüyor.

I Promise, oldukça sıra dışı bir okul. Bir okul gününün sekiz saat olduğu I Promise’de, bir okul yılı Temmuz ayında başlayıp Mayıs ayında sona erecek. Yaz aylarında ise çocukları, teknoloji alanındaki geleceğin mesleklerine hazırlamak amacıyla yedi haftalık STEM tabanlı bir yaz okulu olacak. Öğrencilere ücretsiz kahvaltı, öğle yemeği ve ara öğün sağlanacak. Ayrıca tüm öğrencilere ücretsiz bisiklet, kask, üniforma, okul malzemeleri ve okula ulaşım imkanı da verilecek. Tüm bu kolaylıklar, akranlarından bir ya da iki okul yılı geride kalmış düşük gelirli ailelerin çocuklarına tamamen ücretsiz olarak sağlanacak. Ancak fırsatlar sadece çocuklarla sınırlı değil. Okulda, veliler için de eğitimler ve işe yerleştirme hizmetleri olacak.

Okul 240 tane 3’üncü ve 4’üncü sınıf öğrencisiyle açılışını yapsa da, 2022 yılına kadar birinci sınıftan 8’inci sınıfa kadar olan tüm sınıfları açmayı planlıyor. James, yükseköğretime devam etmeyi azulayan öğrencilerini de düşünmüş. Ünlü sprocu, okulun programını tamamlayan ve liseden mezun olan her öğrencisinin Akron Üniversitesi’ndeki eğitim masraflarını da karşılayacağını açıkladı. Yani eğer okulun 2,300 öğrencilik potansiyeli mezun olursa, James bu öğrencilerin üniversite masrafları için tam 100 milyon dolar ödeyecek. Gerçek hayırseverlik böyle bir şey olsa gerek!

Daha fazla bilgi için: lebronjamesfamilyfoundation.org

Basketbol efsanesi LeBron James, doğduğu şehre büyük bir projeyle geri dönüyor.

James, 30 Temmuz 2018’de I Promise (Söz Veriyorum) adını verdiği bir devlet okulunun açılışını yaptı.

Düşük gelirli ve risk altındaki çocuklara ulaşmayı hedefleyen okul,  bu çocuklarını hayatını değiştirmek için kuruldu.

James bu bölgenin çocuklarının yaşadığı zorluklara fazlasıyla aşina biri.

Ünlü sporcu, annesi düzenli bir iş ve oğluyla birlikte yaşayacak bir yer bulamadığı için 4’üncü sınıfta tam 83 gün okula gidemedi.

İki Olimpiyat altın madalyası sahibi sporcu, bugün I Promise okulunun açılışını kariyerinin en önemli anı olarak adlandırıyor.

Yeni devlet okulu tüm öğrencilere ücretsiz bisikletler, kasklar, üniformalar, okul malzemeleri ve okula ulaşım imkanı sağlayacak.

I Promise okulu, akranlarından bir ya da iki okul yılı geride kalmış düşük gelirli ailelerin çocuklarına ulaşmayı hedefliyor.

Ünlü sprocu, okulun programını tamamlayan ve liseden mezun olan her öğrencisinin Akron Üniversitesi’ndeki eğitim masraflarını da karşılayacağını açıkladı.

Yani eğer okulun 2,300 öğrencilik potansiyeli mezun olursa, James bu öğrencilerin üniversite masrafları için tam 100 milyon dolar ödeyecek.


 

Kaynak: https://www.boredpanda.com/lebron-james-public-school-i-promise/

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Threads beğeni satın al

backlink Spor haberleri fen bilimleri vozol 10000 Likit

Bosna Hersekde Üniversite Okumak