Başarılı Okul Müdürlerinin Özellikleri

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!


1. Topluluk Oluşturmanın Önemini Anlarlar
Etkili okul liderleri karşılıklı aile ve topluluk ortaklıkları kurar ve sürdürür ve bu ortaklıkları kapsayıcı, şefkatli ve kültüre duyarlı okul topluluklarını geliştirmek için kullanır. Bu topluluk ağlarını oluşturmak için okul liderlerinin okullarında ve topluluklarında görünür olmaları, güven geliştirmeleri ve ebeveynler, personel, topluluk üyeleri ve öğrencilerle ortak bir amaç ve şeffaflık duygusu yaratmaları çok önemlidir.

College of William and Mary'de eğitim liderliği yazarı ve profesörü olan Megan Tschannen-Moran , “ Trust Matters: Leadership for Successful Schools ” adlı kitabında güvenin topluluk oluşturmada oynadığı önemi tartışıyor .

Öğretmenler, liderlerin kendilerini destekleyeceklerine güvendikleri için yeni stratejiler denemeye motive ve isteklidir.
Öğrenciler öğretmenlerine güvendikleri için okula motive ve bağlılar.
Aileler destekleyicidir çünkü müdür ve öğretmenler onlarla güvene dayalı ilişkiler kurmuştur. "
2. Öğretmenleri Güçlendirir ve Liderlik Becerilerini Geliştirir
Büyük okul liderleri, tek kişilik bir gösteri yapmadıklarını bilirler; tek başlarına yapamayacaklarını. Etraflarını harika öğretmenler ve meslektaşlarla çevrelemeleri gerektiğini bilirler ve sadece bu değil, öğretmenleri ve personeli sürekli öğrenmeye, gelişmeye ve belki de en önemlisi kendileri lider olmaya teşvik ederek tam olarak desteklemeleri gerektiğini bilirler.

İnsanlara kariyer gelişimi için fırsat verildiğinde ve kariyerleri üzerinde özerklik ve kontrol sağlandığında, genel olarak daha üretken, daha ilgili ve daha etkili oldukları bir sır değil. Yakın tarihli bir Gallup anketinde , ABD öğretmenlerinin yüzde 33'ünün işleriyle meşgul olduğu, yüzde 51'inin meşgul olmadığı ve yüzde 16'sının aktif olarak bağlantısı kesildiği ortaya çıktı. Bu istatistikler en azını söylemek için şaşırtıcı.

3. Veri ve Kaynakları Kullanırlar
Başarılı okul liderleri, tüm öğrenciler için eşitlikçi ve kültüre duyarlı fırsatları teşvik etme amacına yönelik olarak site temelli karar verme yoluyla sürekli iyileştirme sağlamak için standartlaştırılmış ve okul temelli değerlendirmeler dahil verileri kullanır. Verilerin sunduğu fırsatlar çoktur ve en etkili liderler, öğrencilerine fayda sağlayacak stratejik kararlar almak için bu verileri kullanabilir.

4. Bir Vizyonu ve Planı Vardır
En iyi liderler aynı zamanda vizyonerlerdir. Etrafında bir ekibi birleştirebilecekleri bir hedefleri ve oraya varmalarına yardımcı olacak bir planları var. Sadece bu değil, aynı zamanda okul vizyonlarını ve hedeflerini açıkça ifade edebiliyorlar.

Vizyon, belki de bir liderin sahip olabileceği en önemli özelliklerden biridir, çünkü sadece ekip lideri için değil, her ekip üyesi için ivme ve yön sağlar. Elbette, liderlerin vizyonlarını takip etmede ve planlarını hayata geçirmede başarılı olmaları için vizyonlarını amansız tutkuyla birleştirmeleri gerekir. Etkili bir liderin vizyonu ve tutkusu, okulun her yerine nüfuz eden ilham, motivasyon ve heyecan yaratmalıdır.

5. İşbirlikçi, Kapsayıcı Öğrenme Ortamları Oluştururlar
Kapsayıcı öğrenme  , tüm öğrencilere, bir aidiyet duygusu yaşadıkları alanlarda eğitim hedeflerine ulaşmak için esnek öğrenme seçeneklerine ve etkili yollara erişim sağlar. En iyi eğitimciler bunu bilir ve her öğrenciyi besleyen güvenli öğrenme ortamları yaratarak kapsayıcılığa öncelik verir. Kapsayıcı öğrenmeye öncelik veren liderler, genellikle herkesin daha büyük bir öğrenme topluluğuna katkıda bulunabileceğine inanırlar ve bu nedenle öğretim üyeleri ve öğrenciler arasında işbirliğini teşvik ederler.

Kapsayıcı Okullar Ağı , "Başarılı kapsayıcı okullarda belki de en kritik rol müdürün rolüdür," diye yazdı . “Okul müdürünün aktif katılımı, değişimin uygulanmasında, hizmetlerin iyileştirilmesinde veya yeni bir rota oluşturulmasında başarının tek ve en önemli göstergesi. Okul müdürü, sistematik değişimi kolaylaştırmak ve fakülteyi yeni tutumlar ve yeni uygulamaları benimsemeye yönlendirmek için merkezi bir konumdadır. "

6. İşlerine Tutkuludurlar
Tutku, işinde başarılı ve mutlu olmak isteyen hemen hemen herkes için kritik bir bileşendir. Ancak tutku, okullarının iklimi ve kültürü üzerinde tipik olarak büyük etkisi olan okul liderleri için özellikle önemlidir.

Tutkulu insanlar, öğrenci performansının yanı sıra öğretmen memnuniyetini büyük ölçüde etkileyebilecek bulaşıcı bir enerjiye sahiptir. Forbes , "Dünyadaki tüm bilgiler iyi bir lider olamaz: Farkı yaratan işe ve sizinle işbirliği yapan insanlara gösterilen özen," diye yazdı . "Bu büyük ölçüde insanlar tutkulu bir lideri takip etmek istediği için. Sadece çalıştığı nedeni değil, aynı zamanda bu çabaya dahil olan diğer insanları da önemseyen biri. Projelere, şirkete ve dahil olan kişilere duyulan tutku, başarılı liderliğin anahtarıdır. "

7. Risk Almayı Teşvik Ederler
Çoğu eğitimcinin zaten bildiği şey, başarısızlığın en büyük öğretmen olabileceğidir. Öğretmenlerin büyümeyi teşvik etmek için öğrencileri arasında risk almayı teşvik etmesi gerektiği gibi, gerçekten etkili liderler, yalnızca başarılı fikirleri veya girişimleri değil, aynı zamanda çabayı da ödüllendiren destekleyici bir ortam yaratarak astları ve meslektaşları arasında risk almayı teşvik eder. sonuç.

“Öğrenmek için başarısızlık gereklidir, ancak sonuçların durmaksızın peşinde koşmamız, çalışanlarımızı riske atmaktan caydırabilir. Bu çatışmayı çözmek için liderler, risk almayı destekleyen bir kültür yaratmalıdır ”diye yazdı Harvard Business Review . "Bunu yapmanın bir yolu, küçük hatalara izin veren ve hızlı geri bildirim ve düzeltme gerektiren kontrollü deneyler kullanmaktır - A / B testini düşünün -. Bu, çalışanların birbirlerinin hatalarından da ders almaları için kolektif zeka oluşturmak için bir platform sağlıyor. "

8. Örnek Verirler
Hepimiz "Dediğimi yap, benim yaptığım gibi değil" sözünü duymuşuzdur. Elbette ironi, eylemlerin kelimelerden çok daha anlamlı olmasıdır. Örnek olarak liderlik eden liderler, kendilerini yalnızca okullarındaki veya bölgelerindeki öğrenciler için değil, meslektaşları ve ebeveynleri için de muazzam rol modelleri olarak konumlandırıyorlar. Örnek olarak liderlik eden bir lider, neredeyse her zaman saygı ve hayranlık kazanır ve bu olmadan liderlikte pek şans bulamaz. Filozof ve hekim Albert Schweitzer'in bir zamanlar dediği gibi, “Örnek, başkalarını etkilemede esas olan şey değildir; tek şey bu. "

9. Sebat Ediyorlar - Bir Okulda En Az Beş Yıl Kalmak
Değişim, iyi olsa da, çok sık meydana geldiğinde de yıkıcı olabilir. Okul liderliği söz konusu olduğunda, sık sık işten ayrılmanın olumsuz bir okul iklimine yol açtığı ve bunun da öğrenci performansı üzerinde olumsuz bir etkisi olduğu belgelenmiştir.

"Kendi okullarında kalan kararlı ve etkili müdürler, okul çapında gelişmiş öğrenci başarısıyla ilişkilidir. Sonuç olarak, asıl işten ayrılma, öğrenci başarısındaki düşük kazanımlarla ilişkilidir ”dedi Learning Policy Institute . “Okul devir hızı, yüksek yoksullukta, düşük başarılı okullarda - öğrencilerin gelecekteki başarıları için eğitimlerine en çok güvendikleri okullarda - daha önemli bir olumsuz etkiye sahiptir. Müdür devir hızının olumsuz etkisi, müdürlerin okullarında anlamlı iyileştirmeler yapmak için zamana ihtiyaç duyduklarını göstermektedir. Bir çalışma, okulun performansının okul öncesi seviyeye dönmesi için bir okulu yöneten yeni bir müdürün ortalama 5 yıl sürdüğünü buldu. "

Bu nedenle en iyi liderler, bir okula bağlı kalmaya ve engellere veya zorluklara rağmen sebat etmeye isteklidir. Sonuçta, bir vizyonun bir gecede gerçekleşmediğini fark etmek; gerçek dönüşüm zaman alır. Bir liderin bağlılığı sadece tutkuyu göstermekle kalmaz, aynı zamanda okul kültürü üzerinde son derece olumlu bir etkiye sahip olabilen bağlılığı da gösterir.

10. Hayat Boyu Öğrenicilerdir
Belki de bir okul liderinin sahip olabileceği tüm niteliklerin en önemlisi, bilgi için  bastırılamaz susuzluktur . John F. Kennedy'nin dediği gibi, "liderlik ve öğrenme birbirleri için vazgeçilmezdir." En iyi liderler, hangi sektörde çalışırlarsa çalışsınlar, hepsini asla bilmeyeceklerini bilirler. Bilgi konusunda alçakgönüllüdürler, ancak yeteneklerine güvenirler. Sorgulamayı ve öğrenmeyi asla bırakmayan sonsuz meraklı bireylerdir.

Kaynak: https://onlinedegrees.sandiego.edu/effective-educational-leadership/

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Threads beğeni satın al

backlink Spor haberleri fen bilimleri vozol 10000 Likit

Bosna Hersekde Üniversite Okumak